Demokrat Zafer

İddialar kabul edilemez

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, attığı bir twit nedeniyle ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen bir gencin hakarete uğradığı ve kendisine tokat atıldığı yönündeki iddiaların mutlaka açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. Polisin ifadesini almak üzere evinden aldığı bir gence kötü muamele etme hakkı olmadığını vurgulayan Sarıbal, “İçişleri Bakanlığı bu konuyu mutlaka açıklığa kavuşturmalı. Müfettiş görevlendirerek sorumlulardan hesap sormalı. Polis bir kişinin veya zümrenin polisi değil, devletin polisi ve halkın hizmetinde olan bir kolluk gücü. Korumakla yükümlü olduğu bir genci dövüp hakaret edemez” diye konuştu.

Alınan bilgilere göre; 17 Ekim saat 19.00’da Bursaspor-Boluspor maçı devre arasında www.bursasporum.com sitesinin “Bursa Emniyetinden ilginç uygulama. Bursa Emniyeti maça gelen tüm taraftarlarımızdan kimlik ibrazı istedi. Emniyet yetkilileri, kimlik ibraz etmeyenleri karşılaşmaya sokmadı.”  Paylaşımı alıntılayarak “Sülünün başındaki emniyet ne bekliyon…” twiti atan gencin başına gelmeyen kalmadı.

Mağdur genç, 18 Ekim sabahı göz altı kararı alınıp alınmadığı bilinmeden, ‘bir konu hakkında ifadeni alacağız’ diye attığı twit nedeniyle Bursa Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülüyor. Sonra, en düşük rütbeliden Asayiş Emniyet Müdür Yardımcısı ve Asayiş Şube Müdürüne uzanan sistematik hakaret, tehdit, kötü muamele, psikolojik işkence başlıyor. Asayiş Şube Müdürü Erol Turan’ın polislerin kolundan tuttuğu mağdur genci, seri ve sert şekilde tokatladıktan sonra “Seni tepeden tırnağa mermi manyağı yaparım” tehditleri ile sürüyor.

Darp ve sözlü işkence gören genci tehditle sağlık raporu almaya hastaneye götüren polisler, tekrar Emniyete götürdüler. Gence yönelik tehdit ve hakaretler bu süreçte de devam etti. Daha sonra da ‘çenesini kapatmayacağı takdirde başına daha kötü şeylerin geleceği’ söylenerek serbest bırakıldı. Oysa yasa adli kontrolden geçen kişinin tekrar emniyete götürülmesi durumunda tekrar sağlık raporu alınması gerektiğini emrediyor.

Yaşadığı korku ve travmanın ardından ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan mağdur genç, bir dedesinin Çanakkale’de şehit, bir dedesinin Yemen’de gazi olduğunu, vatanperver bir ailenin çocuğu olarak başına gelenleri hak edecek bir şey yapmadığını söyleyerek, şikayetçi oldu.

Sarıbal: İddialar kabul edilemez

İddialar doğru ise gencin başına gelenlerin kabul edilemez olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Emniyette hakarete uğrayan gencin sorumlulardan şikâyetçi olduğunu belirterek, “Konu yargıya taşınmış ama İçişleri Bakanlığı da gereken soruşturmayı yapmalıdır. Bir müfettiş görevlendirerek konuyu bütün detaylarıyla açığa çıkarmalıdır. Bakanlık bu iddiaların üstünün örtülmesine izin vermemelidir. Kolluk kuvvetleri gözaltına aldıkları vatandaşlara kötü muamelede bulunamaz. Devletin polisi korumakla yükümlü olduğu vatandaşlarına hakaret edip tehdit edemez. Bu konu mutlaka açıklığa kavuşturulmalı, iddialar doğru ise sorumlulardan mutlaka hesap sorulmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ