Demokrat Zafer

Hekimler İsyanda!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, hekim ve sağlık çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini dinlemek amacıyla il il geziyor.

Derya Demir Pınar  olay.com.tr

Bu kapsamda Bursa’ya gelen Merkez Konsey Üyeleri Onur Naci Karahancı ve Kazım Doğan Eroğulları, hastane ve aile sağlığı merkezlerini ziyaret ederek sorunları ve talepleri dinledi. Ziyaretlerin kasım ayının ikinci haftasına kadar süreceğini belirten Onur Naci Karahancı, “Sesimize duyarsız ve sessiz kalan bir Sağlık Bakanlığı olursa 23 Kasım itibariyle eylemlilik sürecimizi yürüyüşle İstanbul’dan devam ettireceğiz. 2 günlük Bursa programımızda hastane ve aile sağlığı merkezlerini gezdik. Bir kez daha gördük ki hekimler ve sağlık çalışanları yalnızlaştırılmış. Bu nedenle ne sağlık sisteminden ne de gelecekten beklentileri kalmış. Çoğunda farklı bir mesleğe geçme, gençlerde ise yurtdışına çıkma isteği var. Sorunların çözümsüzlüğü nedeniyle kamu içerisinde ciddi bir tükenme var. 18 ayda 8 bin civarında hekim istifa etti” dedi.

“ÇIKIŞ YOLUNU BİRLİKTE BULACAĞIZ”…

Salgın dönemiyle beraber hekimlerin tükenmişliğinin daha belirgin hale geldiğini ifade eden Kazım Doğan Eroğulları da, saha ziyaretlerinde sorunları yerinde tespit ettiklerini söyledi. Hekimlerin geçinemediğini, özlük haklarının gerilediğini kaydeden Eroğulları, “Çıkış yolunu birlikte bulacağız. Özlük hakları, hekim özerkliği, sağlıkta şiddet, maaşların enflasyon karşısında erimesi gibi birçok sorun artık dayanılmaz noktalarda. Bu süreci birlikte götüreceğiz” ifadelerini kullandı. Hekimlerin sistem tarafından yalnızlaştırıldığı ve kendi sorunları içerisinde boğulduğu bir dönemde olduklarını vurgulayan Eroğulları, “Tüm hekimlerin kapısını çaldık ve onlarla süreci paylaştık. Hepsinin ortak sorunu; geçinemiyorlar, mutsuzlar, ağır çalışma şartları var ve şiddet sarmalı içerisindeler. Sistemin kendilerine değer vermediğini düşünüyorlar. Eğer şu an sistem yürüyüyorsa, sağlık çalışanlarının fedakarlığı ile yürüyor. Bizi alkışladılar, ‘hakkınız ödenmez’ dediler ve ödemediler. Hekimler çok temel insani talepler için bir araya geldi. Örgütleneceğiz ve sonuç alana kadar gideceğiz. Sesimizi duyurana kadar haykıracağız” diye konuştu.

Hekimler Bursa’ya geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ