Demokrat Zafer

Dicle Olcay : Ben yolun sonunu değil yolculuğu seviyorum.

Başarılı sanatçılardan Dicle Olcay ile Sedat Sarıkaya’nın özel röportajı sizlerle

– [ ] Müzik kariyerinizden biraz bahseder misiniz?

2011’de katıldığım O Ses Türkiye yarışmasından sonra Murat Boz’un vokalistliğini yapmaya başladım. Bu sırada İzmir’de yaşıyor ve orada da sahne alıyordum. 2014’te İstanbul’a taşındım. Hem Gizli Kalsın’da program yapmaya başladım hem de Murat Boz ile eş zamanlı olarak Bengü ile de çalışmaya başladım. 2017’de tek başıma bir şey yapmaya karar verdim ve ilk single çalışmam olan Zamanında’yı FELIX & DMC etiketiyle çıkardım. O döneme damgasını vuran Fi dizisinde Aç Kapıyı Gir İçeri şarkısını yorumladım. Benim için yeri çok ayrı olan müzisyen Cem Öget’in desteğiyle Ufak Tefek Cinayetler dizisinin jenerik müziği olan Maktul’ü seslendirdim. İlerleyen yıllarda Dizinin Dibi ve Bu Saatten Sonra singlelarımla müziğe devam ettim. Çok heyecan duyduğum başka projeler ve çalışmalar da çok yakında sizlerle olacak.

– [ ] Son çalışmanızdan biraz bahsedebilir misiniz?

Çıkardığım son single pandemi öncesine denk gelen Bu Saatten Sonra şarkısıydı. Gerçekten çok güvendiğim ve inandığım bir şarkı ve klip olmasına rağmen sektörel anlamda bizi çok etkileyen bir sürecin öncesine gelmesi büyük şansızlık oldu. Pandemi süresince sahnelerden uzak kaldığımız o uzun zamanda şarkılarımızı nerelerde söyleyebiliriz diye düşünerek Merzigo ve Felix Yapım ortaklığında akustik şarkılar kaydettik. Haftalık olarak yayınlamaya devam ettiğimiz şarkıları tüm dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

– [ ] En büyük hayaliniz nedir ve hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Benim her zaman en büyük hayalim müzik yapmaktı. Bunu gerçekleştirdiğim her gün kendimi çok şanslı hissediyorum. Zeki Müren’in de dediği gibi “alkışlarla yaşayan” bir iş yaptığımız için daha büyük sahnelerde daha geniş kitlelerle birlikte şarkı söyleme fikri beni her gün heyecanlandırıyor.

– [ ] Müzikle tanışmanız nasıl oldu? Kariyerinizin dönüm noktası nedir?

Müzisyen bir ailenin çocuğu olduğum için müziğin içine doğdum diyebilirim. Babanemin bana olan inancı ve desteği çok büyüktü. 8 yaşında beni götürdüğü Nursal Ünsal Birtek’ten şan ve keman dersleri almaya başladım. Kariyerimin dönüm noktası ise O Ses Türkiye’den hemen sonra Murat Boz’dan gelen vokalistlik teklifiydi.

– [ ] Siz albüm mü yoksa single mı çıkarmayı tercih edersiniz?

Dönemsel olarak single çıkarmak çok daha mantıklı olsa da hikayesi olan bir albümüm olsun isterim.

– [ ] Kendinize rakip olarak gördüğünüz bir sanatçı var mı?

Bence şu an tam olarak bir geçiş dönemindeyiz ve bu geçiş döneminde hız faktörü çok önemli. Bir şeyleri sindire sindire yapmayı alışkanlık haline getirmiş Y kuşağı ile iki ayda bir single çıkaran hızlı Z kuşağı arasında tatlı bir sürtüşme varken bence herkes herkesin rakibi.

– [ ] Sahne hayatınız için vazgeçmek zorunda olduğunuz şeyler oldu mu?

Sahne için yaptığım hiç bir şeyi vazgeçiş olarak görmüyorum. Eğer bir şeyi yapmak için doğdunuzu hissederseniz diğer tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için zamanınızı ona göre yönetebilirsiniz.

– [ ] Hiç maddi zorluk yaşadınız mı? Müzik kariyerinizi nasıl etkiledi?

Üzerimizden koskoca bir pandemi geçti:) Fakat ben her zaman alternatif arayan biriyimdir. Bu süreçte uzun yıllardır ilgi duyduğum ve eğitimini aldığım astrolojiyi profesyonel olarak yapmaya başladım. Bolluk ve bereket enerjisinin tek bir yerde değil, her yerde olduğunu düşünenlerdenim. Pandemi nedeniyle müzikal kariyerime yönelik bir adım atamazken astroloji, hem maddi hem manevi olarak büyük destek sağladı. Biz de bu süreçten sonra astroloji ve müziği birleştiren bir format tasarladık, çok yakında çekimlerine başlayacağımız bu programda ilgi duyduğum her şeyi paylaşmış olacağım.

– [ ] Bazı sanatçıların lüks tutkunu olduğunu biliyoruz. Sizin de var mı lüks tutkunuz?

Ayakkabı ve çanta dışında yok diyebilirim. Kıyafetlerin de enerjileri olduklarına inanıyorum ve eski enerjiyi hayatımda barındırmayı sevmiyorum. İşim gereği de dolabımı düzenli olarak yenilemem gerektiğinden, kıyafetlere çok para harcamıyorum.

– [ ] Şimdiye kadar en fazla yanlış anlaşıldığınız konu neydi?

Buna astrolog Dicle Olcay olarak cevap vermem gerekirse 🙂 burcum Yay, yükselenim Başak olduğundan içim “hadi kalk gidelim”, dışım “otur oturduğun yerde” diyor. Bu da zaman zaman yeni girdiğim bir ortamda soğuk ve donuk görünmeme neden oluyor. En çok bu noktada kendimi anlatmaya çalışıyorum insanlara. Duygusal olarak güvende hissettiğim yerlerdeyse kendimi tam ifade edebiliyorum.

– [ ] Evlilik sanat yapmayı sizce durduruyor mu?

Eğer aynı yöne evrilebildiğin bir partnerin varsa engelden ziyade destekten başka bir şey değildir evlilik.

– [ ] Sahne hayatınız ile dışarıdaki yaşamınız arasında bir fark var mı?

Sahne benim en sosyal olduğum yer. Bunun dışında evcimen bir yapım olduğu için dışarıda zaman geçirmektense arkadaşlarımla uzun masalarda yemekler yiyip sohbet etmeyi tercih ederim.

– [ ] Sahnenize yetişemediğiniz anlar veya sahne gününüzü unuttuğunuz anlar oldu mu ?

Pandemi sonrası yasakların azaldığı coşkulu bir yaz yaşadık. Yasaklar yüzünden geçtiğimiz yaz evlenemeyen tüm çiftler bu yaz nikah masasına oturdu. Ben de bu yaz birçok düğünde onlara eşlik etme şansını elde ettim. Bir akşam Four Seasons’ta olan sahne için yola çıktım. Otele vardığımda menajerimi arayıp geldiğimi haber verdim. Ama o an anladık ki ben otelleri karıştırıp yanlışlıkla Swissotel’e gitmişim 🙂 Neyse ki yola erken çıkmıştım bu nedenle hiç sorun olmadı ama bu olaya oldukça güldük 🙂

– [ ] Moda danışmanınız var mı? Giyim konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?Pahalı kıyafet tercih eder misiniz?

Aynı zamanda göze hitap eden bir iş yaptığımız için styling konusunda Doruk Kakız ile çalışıyorum. Vücut proporsyonuma uygun giyinmeye çalışıyorum. Bunun dışında da giyim tarzım ruh halime göre değişiklik gösteriyor.

– [ ] Dekoltenize mi sahneniz emi güvenirsiniz?
İkisine de güvenirim 🙂 (gülüyor)

– [ ] Hayatınızda “Seni çok bekledim” dediğiniz birisi oldu mu?

Kendimin şu anki halini çok bekledim ve bunun için çabaladım. Kendime sınırlar koymayı bıraktığım anda her şeyin ne kadar olması gerektiği gibi ilerlediğini fark ettim. Özellikle bu yıl kendimi bir eşikten atlamış gibi hissediyorum.

– [ ] Sahne mi para mı aşk mı hangisini tercih edersiniz ?

Üçüne de aynı anda sahip olunabileceğini gördüm.

– [ ] Kendinize belirlediğiniz bir hedefiniz var mı? Ne yaparsam bu işte ben başardım diyebilirsiniz?

Eğer bu soruyu tanınmışlık olarak yanıtlarsam, şarkılarımı büyük çoğunluk hep bir ağızdan söylediği gün diyebilirim. Başardım demek için sorgulamanın bitmesi gerekiyor. Ben yolun sonunu değil yolculuğu seviyorum.

– [ ] Tek ulusal gazete haberi ile bir anda sahne alma peşinde olan yeni şarkıcılara ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?

İyi bir orkestra ve tonmeister bulsunlar 🙂 (gülüyor)

– [ ] Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Birbirinden heyecanlı projeler ve çalışmalar yolda, takipte kalın! 🙂

KISA KISA…
Hangi mesleği yapmak istemezsiniz? PİLOT – Uçaktan korkuyorum.
En nefret ettiğiniz şey nedir? Benim için nefret ve kin geçici duygular.
Hangi takımı tutuyorsunuz? Galatasaray
Uğurlu sayınız? 6
En sevdiğiniz renk? Turuncu
Kıskanç mısınız? Egonuz yüksek midir? Kıskanç değil kıyasçıyımdır 🙂 Egom yüksek midir bilemem ama kendimin farkındayım.
En son izlediğiniz film, dizi? Squid Game
En son gittiğiniz konser? Zeynep Bastık Harbiye Konseri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ