Demokrat Zafer

Krizin perde arkası bugün de Yıldız’dan: Yumruk değil, elinin tersiyle itme var!

Gelecek Partisi Bursa örgütündeki krizi ve yumrukların konuştuğu il yönetim kurulu toplantısını dün yazmıştım. Dün sabah Gelecek Partisi İl Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız aradı ve gazeteye gelip, yanıt hakkını kullanmak istediğini söyledi. “Hah hay” dedim ve 2 saat sonra Yıldız geldi. Bugün söz Alpaslan Yıldız’da. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

Gelecek Partisi Bursa örgütündeki  krizi ve yumrukların konuştuğu il yönetim kurulu toplantısını dün yazmıştım.

Dün sabah Gelecek Partisi İl Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız aradı ve gazeteye gelip, yanıt hakkını kullanmak istediğini söyledi.

“Hah hay” dedim ve 2 saat sonra Yıldız geldi.

Bugün söz Alpaslan Yıldız’da.

Önce yumruklu il yönetim kurulu toplantısında yaşananlar…

Yıldız, olaylı toplantıyı şöyle anlattı:

“O gün il koordinatörümüz Ayşe Beril’in de katıldığı il yönetim kurulu toplantısını yapıyoruz. Toplantı gayet güzel geçti ve son dakikalarda dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Mustafa Hekimoğlu, yönetim kurulu üyeleri arasında aidat vermeyenleri isim, isim açıklamamı istedi. Ben de böyle bir açıklamanın doğru olmadığını söyledim. Ardından söz alan Mehmet Doğan isimli arkadaşımız,  parti harcamalarıyla ilgili eleştiriler yaptı. Ben kendisine yanıt verdim. Ancak Doğan, beni yalan söylemekle itham etti. Ardından Yavuz Güneş isimli arkadaşımız, ‘sen ne diyorsun?’ diyerek, elinin tersiyle Mehmet Doğan’ın yüzünü itti. Ben hemen toplantıyı bitirdim. Beni eleştiren arkadaşlar maalesef kapıyı tekmeleyerek dışarıya çıktılar.”

Peki bundan sonra  ne olmuş?

Alpaslan Yıldız, şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, hem Mehmet Doğan’ın hem de Yavuz Güneş’in istifasını istedikleri bilgisini paylaştı.

2 isim istifalarını vermiş.

Aksi halde Yıldız, kendilerini disiplin kuruluna verecekmiş.

Yıldız’a yönelik bir diğer iddia da harcamalar konusunda şeffaf olmaması.

Bu konuda muhalifler, Yıldız’ın parti harcamalarının büyük kısmını cebinden karşıladığına inanmıyor.

Ancak Yıldız, aidatların il binasının kirasına  bile yetmediğini belirterek, harcamaların önemli kısmını kendi imkanlarıyla yaptığı iddiasının arkasında durdu.

Ayrıca, yeni kurulan bir parti oldukları için maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ve ortada büyük bir paranın  olmadığını sözlerine ekledi.

Yıldız muhaliflerinin bir diğer iddiası da 20’yı aşkın yönetim kurulunun istifa etmesi.

Bu iddianın doğru olmadığını savundu Yıldız.

Söz konusu kişilerin  3 toplantıya katılmadıkları için tüzük gereği yönetimden düştüklerini hatırlatan Yıldız, “Yönetimden düşmelerine rağmen, istifa dilekçesi verdiler. Yönetim kurulu üyesi olmayan bir kişi, nasıl istifa eder?” dedi.

Yıldız’ın insanlara  tepeden baktığı ve samimi olmadığı iddialarına gelince…

Bunun da gerçeği yansıtmadığını aksine insanlara çok yakın davrandığını kaydetti.

Yıldız, iddialarla ilgili son olarak şunu söyledi:

“Benimle ilgili iddialar gerçek olsaydı,  genel merkez gereğini yapardı. Çünkü genel merkez Bursa’daki tüm süreçleri yakından takip ediyor.”

“Mustafa Öztürk’un benimle ne sorunu var inanın bilmiyorum”

Gelecek Partisi kurucularında ve genel merkez yöneticilerinden Mustafa Öztürk ile Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız arasında ipler kopmuş durumda.

Alpaslan Yıldız il başkanı olduğu sürece Öztürk’ün parti çalışmalarına katılmayacağını daha önce yazmıştım.

Nitekim Öztürk, Ahmet Davutoğlu’nun Bursa programına da katılmayarak, tavrını açık bir şekilde belli etmişti.

Yıldız’a, “Mustafa Öztürk ile aranızdaki sorunun kaynağı nedir?” diye sordum.

“İnanın benimle ne sorunu var bilmiyorum” dedi ve şunları ekledi:

Parti kurucusu ve eski bir milletvekili olarak Mustafa Öztürk’ü severim ve sayarım. Benim kendisiyle en ufak bir sorunum yok. Kendisinin benimle olan sorununun  kaynağı, art niyetli kişilerin laf taşıması olabilir.

Evet, dünkü yazımda Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız muhaliflerinin iddialarını yazdım, bugün de Yıldız’ın  söylediklerini paylaştım.

Takdir, siz okuyucuların.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ