Demokrat Zafer

2022 KAMP KAYITLARIMIZ 1 EKİM’DE AÇILDI!

2022’de yurt dışında bir uluslararası gönüllü çalışma kampına katılmak isteyen gönüllülerimiz için kayıtlar 1 Ekim 2021 Cuma gününden itibaren başladı! Siz de gelecek yıl hayatınıza bir kamp katmak istiyorsanız, geç kalmadan Gönüllü Hizmetler Derneğine gelerek ya da bu sayfadan kayıt formunu doldurarak kayıt olabilirsiniz.

Not: İzmir’de yaşıyorsanız kayıtlarınızı İzmir temsilciliğimiz UPEGEM’den yapabilirsiniz.

Kayıt ücretleri ve diğer kayıt koşulları için Kayıt Koşulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2022 Yurt Dışı Gönüllü Çalışma Kampları Kayıt Ücretleri

 

GÖNÜLLÜ BULUŞMASI EKİM VE KASIM AYLARINDA GERÇEKLEŞECEK

Gönüllü Hizmetler Derneği olarak her ay sizlerle bir araya gelmek için düzenlediğimiz gönüllü buluşmalarımızın yeni dönemdeki ilk buluşmasını ZOOM üzerinden gerçekleştireceğiz. Böylelikle sadece İstanbul’da olan gönüllü adaylarımız değil, Türkiye’nin her bir yanından gönüllü adaylarımız bilgisayarları ya da akıllı telefonları ile bu buluşmaya katılma şansı bulabilecekler.

13 Kasım 2021 Cumartesi tarihinde düzenleyeceğimiz gönüllü buluşmasında sizlerle bir araya gelip tanışmak, derneğimizin faaliyetlerini anlatmak, gönüllü deneyimlerimizi paylaşmak ve etkinliklerimizle gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Bu buluşmamızda beraber neler yapabileceğimizi de hep birlikte konuşacak ve diğer tüm etkinliklerimizde olduğu gibi yine interaktif ve bol oyunlu bir buluşma gerçekleştireceğiz!

GHD Gönüllü Başvuru formu için buraya tıklayabilirsiniz.

*Bu atölye tüm gönüllülerimize de açıktır!
Tarih: 13 Kasım 2021 Cumartesi
Yer: Zoom Telekonferans Uygulaması (Bu uygulamayı bilgisayar veya telefonunuza indirerek hesap oluşturmanız gerekmektedir. Başvuru formunu dolduranlara uygulama ile ilgili ayrıca bir açıklama maili gelecektir.)
Program Saati*: 17.30-18:45 GHD Sunumu, 18:45-19:30 “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi”
*Program bitiş saatinde 10 dakikalık uzama olabilir.

 

YAŞÖM 2020-2021

Yaşayarak Öğrenme Merkezi 2020-2021 dönemini sanal olarak gerçekleştirdi ve daha birçok farklı şehir ve ülkeden gönüllü ve katılımcılara ulaştı. Bu dönemde 55 aktif gönüllü koordinasyon ekibi ile 500’e yakın konuşma kulübü, hobi, kariyer ve kişisel gelişim atölyesi ve ekip içi dijital araç eğitimleri düzenledi.

YAŞÖM Kampı ve Yaşayarak Öğrenme Festivali

Sanal dönemde öğrendiklerini sahada kullanmak üzere yola çıkan YAŞÖM gönüllüleri, Şile Oruçoğlu Köyü Kültür, Sanat ve Çevre Kulübü iş birliği ile 17-23 Ağustos 2021 tarihlerinde 7 günlük kamp ve 1 günlük festival düzenledi. 11 YAŞÖM’lünün katıldığı kampta; gönüllülerin birlikte yaşama, özgüven kazanma, yıl sonu değerlendirmesi ve öğrendiklerini paylaşma fırsatı doğdu. Kamp sonundaki Yaşayarak Öğrenme Festivaliyse, Şile gençleri ile YAŞÖM’lüleri buluşturdu. Festivalde toplumsal roller ve farkındalık, toplumsal cinsiyet, çevre atölyeleri uygulanırken; aynı zamanda gençlerin eğlenerek öğrenmesi, takım çalışması, yaratıcılık, kritik düşünme becerilerinin artması için olimpiyatlar ve grup oyunları hazırlandı. Köy gençleri ile Oruçoğlu Barajı’nda kıyı temizliği için de kolları sıvayan YAŞÖM’lüler torbalarda atık temizledi. YAŞÖM’lüler bu kampı gelenekselleştirmek istiyor.

YAŞÖM kampına destek veren Oruçoğlu Kültür, Sanat ve Çevre Kulübüne, konaklamamızı sağlayan Dağdağ Organik Ailesi’ne ve festival günü yiyecek sponsoru Şen Bakkaliye’ye YAŞÖM’den sevgiler!

YAŞÖM Yeni Dönem Etkinlikleri çok yakında!

YAŞÖM Yabancı Dilde Konuşma Kulüpleri ve interaktif atölyeleri bu sene de sanal olarak devam edecek ve Ekim ayında başlayacak! Eylül ayının son haftasında ise başvurular açılıyor. Takip etmek için @yasomistanbul Instagram adresini veya “Yaşayarak Öğrenme Merkezi” Facebook, LinkedIn ve Twitter sayfalarını inceleyebilirsiniz!

Genç Sosyal Girişimciler Buluşması 5

YAŞÖM, fark yaratmak isteyen genç sosyal girişimcileri veya sosyal girişim fikri olup nereden başlayacağını bilemeyen gençleri beşinci kez sanal ortamda bir araya getiriyor! Gençlerin birbirinden ilham almasını, alanında deneyimli sosyal girişimcilerin hikayelerini dinlemelerini, iş birliği ve bağ kurma sürecine destek olmalarını amaçlayan proje 24-25-26 Eylül’de dijital olarak gerçekleşti. Programa katılacak 15 sosyal girişimciye Hülya Denizalp 6 ay boyunca mentorluk desteği de sağlayacak.

 

DOĞU BATI KAMPI BU SENE YİNE HARİKA GEÇTİ!

Bu sene yine bir yenilik peşinde koşan Doğu Batı Kampı 26. Devre’de eski kampçıları bir araya getirerek daha güçlü bağlar için bir araya geldi. Eski kampçılarla düzenlenen Allstarz 26. Devre’de kampçılar hem kendi bildiklerini paylaşacakları, hem de kamp felsefesi ve geleceği üzerine konuşabilecekleri bir ortam buldular. Eski kampçıların girişimleri ve destekleriyle kurulan yeni ekiplerle kamp çalışmaları kolektif bir çalışma ile koordine edilecek.

27. Devre’de ise yeni katılımcılarla buluşan Doğu Batı Kampı bu sene 14 farklı şehirden 3 farklı ülkeden 27 genci ağırladı. İran, Rusya ve Fildişi Sahili’nden gelen yabancı gönüllüler kampa renk katarken; kampta sıkça konuşulan başlıklar gönüllülük, takım çalışması, açık iletişim, aktif dinleme ve yaratıcılık oldu. Kamp; mentor Hülya Denizalp, süpervizör Nensi Güzeliş, koordinatör Şeyma Bilgen ve koordinatör yardımcısı Bahar Ari ile birlikte, gönüllü ekibinin de katkılarıyla koordine edildi.

Birbirimizden öğrendiğimiz ve farkındalık kazandığımız nice kamplara!

 

PANDEMİDE DÜŞLERİM GERÇEKLEŞİYOR

Düşlerim Gerçekleşiyor ekibi olarak 2020 ve 2021 sezonlarında salgına rağmen kampçılarımızla buluşmaya devam ettik! Toplam 367 katılımcıyla; üçü 2020, yedisi 2021 sezonlarında olmak üzere 10 kamp dönemini başarıyla tamamladık. Tamamlanan bu 10 kamp dönemimizin 5’ini sanal ortamda 5’ini ise yüz yüze Afacan Gençlik Evi’nde, birçok farklı şehirden kurum, dernek, vakıf ve eğitim kurumlarıyla iş birliği içerisinde gerçekleştirdik. Geçtiğimiz iki sezonda bizlerle çalışan, başta bu sene programımızı destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, Sosyal Ben Vakfı, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Menemen Ortaokulu, Hayata Renk Ver Derneği, Şişli Belediyesi, Atlas Yardım Derneği, Konak Mülteci Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneklerine sonsuz destekleri ve bizleri kampçılarımızla buluşturdukları için çok teşekkür ederiz!

Sanal Ortamda Düşler

2020 yazı ve 2021 kış döneminde Covid-19 salgını sebebiyle kampçılarımızla bir araya gelemedik. Fakat ekibimizin yoğun hazırlıkları ve azimleri sayesinde kamp programlarımızı daha yoğun hale getirerek kampçılarımızla sanal ortamda buluşma imkanına sahip olduk!

5 farklı dönemde 4 farklı kurumdan kampçılarımızla buluştuk ve “Canımız Gezegenimiz Dünyamız”, drama, “Kasaba”, iletişim, el becerileri, ileri dönüşüm, çocuklarla felsefe ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi birçok atölyeyle eğlenerek öğrendik. Tüm bu neşeli ve öğretici atölyelerimizin yanında yan yana olamasak bile türlü türlü oyunlar oynadık. Hatta kamp geleneğimiz olan olimpiyatlarımızı bile sanal ortamda kampçılarımızla buluşturmayı başardık!

Bu beş dönemde de bizlerle olan tüm gönüllülerimize, kurumlarımızın grup liderlerine ve bizlerle beraber bu güzel kamp deneyimlerini paylaşan “AFACANLARIMIZA” çok teşekkür ederiz.

 

AFACAN’A DÖNÜŞ

Uzun bir bekleyişin ardından, salgın şartlarının normalleşmesiyle kampçılarımızla Afacan Gençlik Evi’nde bir araya geldik. 5 dönemde, 6 farklı kurumdan kampçılarımızla buluşarak yaz sezonumuzu başarıyla sonlandırdık!

İlk günden itibaren yüzme, drama, el becerileri ve sanat, toplumsal cinsiyet, çocuk hakları, ekoloji, çocuklarla felsefe, hazine avı gibi etkinlik, oyun ve atölyelerle hareketlenen kamplarımız olimpiyatlarımızla son buldu. Yüz yüze kamp yapmanın heyecanıyla, dolu ve eğlenceli bir programla karşılarına çıktığımız kampçılarımızın da bizlerle aynı heyecanı paylaştığını görmek ekibimizi çok mutlu etti! Umarım her biriyle gelecekte birer Düşlerim Gerçekleşiyor gönüllüsü olarak yeniden karşılaşırız.

Bu sene 17 yeni gönüllümüzle birlikte Düşlerim Gerçekleşiyor programı olarak, 13. sezonumuzu tamamladığımız için sevinçliyiz. Bu 13 sezonda 54 kampçı grubuna erişerek; gönüllülerimiz, iş birliği yaptığımız kurumların grup liderleri ve kampçılarımızla birlikte 1408 katılımcıya ulaştık. Tüm bu süreçte yanımızda olan herkese kucak dolusu sevgiler ve teşekkürlerlerimizi sunuyoruz!

 

İMECE2006

İmece2006 sosyal dayanışma grubu gönüllüleri, ürettikleri el emeği ürünleri düzenledikleri çevirimiçi tanıtımlarla bağışa dönüştürerek üniversite öğrencilerinin eğitimine destek olmaya devam etti!

İmece’nin eğitimlerine destek olurken gönüllülüğe de teşvik ettiği gençler pandemi koşullarına rağmen gönüllü çalışmalarını sürdürdü.  Şişli Belediyesinin online eğitim desteğine katılıp, çocuklara matematik ve İngilizce dersi verdi. GHD ve Şişli Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen kampta iki İmece bursiyeri liderlik yaptı ve altı bursiyer de  2021 yılı “Düşlerim Gerçekleşiyor” kamplarının gönüllüsü oldu. Afacan Gençlik Evi’nde düzenlenen  Doğu-Batı Kampı’na ise hem eski hem de yeni bursiyerler katılım sağladı.

Bursiyerler Zoom üzerinden verilen afet yönetimi eğitimine katılarak afetleri ve baş etme yöntemlerini daha yakından tanıdılar!

 

GÖNÜLLÜ OKULUNDA BİRİNCİ YIL

Bu ay birinci yıl dönümünü kutlayacak olan Gönüllü Okulu, yıl boyunca katılımcılarına çeşitli programlar sunarak sosyal fayda yaratmak isteyen kişilere nitelikli, online ve sürdürülebilir etkinlikler verdi.

Gönüllü Okulu olarak alanında uzman eğitmenlerimizi ağırladığımız, Gönüllü Okulu 1.0 ve 2.0’dan 53 kişi, modül eğitimlerimizden 93 kişi mezun verdiğimiz, 152 saatten fazla Gönüllü Okulu gelişim toplantısı gerçekleştirdiğimiz verimli bir yıl geçirdik.

12 haftalık bir program olan Gönüllü Okulu 1.0 ve 2.0 haricinde, Çevre Gönüllülüğü Programı, Eğitimde Gönüllülük Programı, ve Abdullah Oskay ile Toplumsal Dönüşümde Yollar başlıklarında da eğitimler gerçekleştirdik.

Ekim ayı boyunca eski katılımcılarımızla ve mezunlarımızla buluştuk ve aynı zamanda 20 Ekim tarihinde gerçekleşen 1. yıl kutlama buluşmasında katılımcılarımıza sürpriz hediyeler verdik! Gelecek aylarda da çeşitli programlarımıza devam edecek ve 2021-2022 döneminde katılımcılarımızla bağ kurmaya devam edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ