Demokrat Zafer

İKLİM KRİZİNE KARŞI BİREYSEL FARKINDALIK

Temizlik ve kozmetik ürünleri sektöründe ekolojik ve vegan ürünler, raflarda daha sık yer almaya başladı.

Yangın, sel, kuraklık gibi doğal afetler ile etkisini iyice artırmaya başlayan iklim krizinin yakın gelecekte dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geleceği ön görülüyor. Sanayileşmeden, bireysel ve bilinçsiz tüketime kadar birçok faktör bu konuda etkili. Yapılan global anlaşmalar ile dünya ülkeleri bu sorunla mücadele etmek için çabalıyor.

Ülkeler bazında yapılan girişimlerin yanı sıra bireylerin kendi yaşamlarında da bu konuda duyarlı olmaları büyük önem taşıyor. Tüketim alışkanlıklarında yapılacak tercihler ile çevreyi korumaya katkı konusunda bireysel adımlar atılabilir. Özellikle en çok kullanılan temizlik ve kozmetik ürünlerinde oluşan farkındalık ile ekolojik ve vegan ürünlere olan talebin arttığı gözlemleniyor.

Doğa ve insan dostu temizlik ürünleri ailesi Life by Fakir ile bu konuda önemli bir adım atan Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan, konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Son yıllarda yaşadığımız doğal felaketler iklim krizi konusunda bize önemli mesajlar veriyor. Gerekli adımlar atılmadığı takdirde küresel boyutta ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağımız aşikar. Yavaş yavaş toplumda çevre bilinciyle ilgili bir hassasiyet oluşmaya başladığını görüyoruz. Özellikle bizim de içerisinde yer aldığımız temizlik sektöründe böyle bir eğilim mevcut. Tüketiciler raflarda yer alan ürünlerden ekolojik ve vegan etiketli olanlara yöneliyor. Böylece doğayı korumaya bir nebze de olsa bireysel bir katkı sağlayacağını düşünüyor.

Biz de sürdürülebilir ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakma bilinciyle çalışan Life by Fakir serimizi tüketicilere sunduk. Tüm ürünlerimiz ecomark ve vegan sertifikalı olup bitkisel bazlı, doğada çözünürlüğü kolay olan aktif maddeler içeriyorlar. Ayrıca konsantre ürünlerimizin üretiminde %75 daha su tüketimi sağlıyoruz. Bu da totale baktığımızda tonlarca litre su demek oluyor. Life by Fakir serisinin hiçbir ürünü insan sağlığına olumsuz etkileri olan GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi kimyasalları içermiyor. Ürünlerimizin hiçbiri hayvansal katkı maddesi içermediği gibi test aşamasında da hayvan dostlarımız kullanılmıyor.

Yine Saruhan Kimya çatısı altında ürettiğimiz Fakir Antibakteriyel Çamaşır Hijyeni ile 30 derecede yıkamada bile yüksek hijyen sağlayarak enerjiden tasarruf etme imkanı sunuyoruz.

Bu bilinçle üretmeye ve iklim krizine karşı mücadeleye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bir tane dünya var ve onu korumak hepimizin sorumluluğunda.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ