Demokrat Zafer

Bir İstanbul Karesi ile Özel Çocuklara Destek

Sanat camiasının sevilen siması merhum Fotoğraf Sanatçısı Cemil Cahit Dumlupınar (C.C.D.) eserleriyle çocuklara dokundu.

Turuncu Art Cafe ve mikado İletişim ortaklığında düzenlenen sergide, C.C.D.’nin İstanbul fotoğraflarından derlenen özel bir seçki sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışta sanatçının dostları ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Sanatçının sergisinden elde edilen tüm gelir ÖÇED (Özel Çocukları Eğitim Derneği)’e bağışlandı.

ÖÇED adına sergi hakkında görüşlerini dile getiren Parin Yakupyan; “ Özel çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunarak, ailelerinin uzun soluklu mücadelelerinde güçlendirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarda yalnız olmadığımızı bilmek bize güç veriyor. 2020 yılında kaybettiğimiz Fotoğraf Sanatçısı Cemil Cahit Dumlupınar’ın anıldığı sergide özel gereksinimli çocuklarımızın desteklenmesi bu nedenle bizim için çok önemliydi.

Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayan ve farkındalık oluşturan bu çalışmalar, daha fazla insanın otizmi tanımasını sağlıyor. Oğlum otizm tanısı aldığında ben otizmle ilgili hiçbir şey bilmiyordum. “Sudan çıkmış balık” deyimi tam da benim içindi. Etrafım “2 yaşında çocuk psikoloğa mı gider” demişti… “20 yaşında konuşmayan birini gördün mü? Büyüdükçe düzelecek her şey” demişlerdi… Benim oğlum konuştu ama ben 20 yaşında konuşmayan birey de çok gördüm… O sebeple otizm belirtilerinin toplumda daha iyi bilinmesinin ve erken tanının çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bu özel sergi ve anma gününde özel çocukları unutmayan Venüs Sanat Galerisi ve mikado Dijital İletişim Ajansı’na teşekkür ederim. “

Turuncu Art Cafe yöneticisi Mücella Balyemez sergi ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi.:

“Sanatçı dostumuzu uzun zamandan beri anmak için sergi düzenlemek istiyordum. Kimimizin ağbisi, kimimizin babası, kimimizin sırdaşı olmuştu. Bizim için çok özel bir yere sahip sanatçı dostumuza vefa göstergesi olarak bu sergiyi organize ettik. Serginin tüm gelirini ÖÇED ‘e aktararak bir nebzede olsa çocuklara destek vermek için bir araya geldik. Sanatçının eserleri alarak özel çocuklara destek veren vefalı tüm dostlarımıza teşekkür ederim.”

mikado Dijital İletişim Ajansı Başkanı Günsu Saraçoğlu ise serginin oluşturulma sürecini anlattılar.:

“ Sevilen bir sanatçı olmasının yanında manevi babam olan C.C.D.’yi özel bir sergi ile anmak benim için çok önemli. Kendisi ilk fotoğrafla uğraşmaya başladığı yıllarda, özel çocuklara destek verdiğimiz bir projede yanımızda olarak sanat camiasına adım atmıştı. Sonra sanat camiasının sevilen bir siması oldu. Bugün yine onun anısına düzenlenen bu sergiyle özel çocuklara dokunarak onu anmak istedik. Öncelikle bu sergi fikrini geliştiren ve ev sahipliği yapan Turuncu Art Cafe’nin yöneticisi Mücella Balyemez’e teşekkür ederim. Eserlerini alarak ÖÇED’li çocuklara dokunan tüm dostlara teşekkürlerimizi sunuyorum.”

15 Ekim’de sona eren sergide yer alan sanatçının eserlerine, ÖÇED ile bağlantı kurarak bağış karşılığı temin edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ