Demokrat Zafer

“Kamuoyunda değişim beklentisi var”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve Eski Bursa Valisi, Gelecek Partisi İçişleri Politikaları Başkanı İzzetin Küçük basın toplantısı düzenledi. Nilüfer’de gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katılırken Alpaslan Yıldız ve İzzettin Küçük, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İzzettin Küçük Ak Parti’nin 2011 seçimlerinden sonra bir kırılma yaşadığını belirtirken “Ak Parti yüzde 48 oy aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık kimseye ihtiyacı olmadığını düşünmeye başlamıştır. Türkiye daha önce ortak akılla, istişare ile yönetilirken 2011 seçimlerinden sonra kırılma başlamıştır. Gezi olayları vb. olaylar bunun temel nedeni değildir ama süreci hızlandırmıştır” dedi.

“Yargı bağımsızlığı sağlanmalı”

İzzettin Küçük “Hükümetin oyları hızla düşüyor. Türkiye bir değişim sürecine giriyor. Türkiye’de hükümetten önce siyaseti değiştirmeliyiz. Şu anki anlayış ile çağdaş dünyayı yakalayamayız. Üçüncü sınıf dünya ülkeleri siyasetini bırakmalıyız. Siyasi etik yasası çıkarılmalı. Belediye başkanları, milletvekilleri gibi siyasiler iki yılda bir mal beyanında bulunmalı. Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler sağlanmalı” dedi.

“Eğitimde dayatma olmamalıdır”

İzzettin Küçük, Gelecek Partisi olarak iktidara geldiklerinde mesleki ve teknik eğitime önem vereceklerini vurgularken “Öğrencilerimize burs vereceğiz. Milli eğitimdeki temel sorun devlet eliyle bir dayatmanın olması. Çocuklar özgür yetişmeli ve seçimleri kendileri yapmalı. Biz dayatma olmayan bir eğitim sistemine geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Başkanlık sistemi maalesef söylendiği gibi çıkmadı”

Ak Parti’de zamanla eleştiri ve özeleştiri kültürünün ortadan kalkmasının partide kırılmalara yol açtığını ifade eden Alpaslan Yıldız “Ak Parti ilk dönemleri itibariyle başarılı çalışmalar yapmıştır fakat sonrasında güç zehirlenmesiyle beraber eleştiri kültürü ortadan kalktı. Vatandaşın da o dönemde toplanabileceği alternatif bir yelpaze olmadığı için teveccüh göstermeye devam etmesiyle yapılan yanlışlar doğruymuş gibi göründü. Parti içinde emek veren arkadaşların değer görmemesi kırılmaları hızlandırdı. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin kalkındıracağı konusunda söylemler oldu ve halkımızın büyük kısmı destek verdi. Fakat gelinen noktada maalesef söylendiği gibi çıkmadı” dedi.

Gelecek Partisi Teşkilat Çalışmaları

“Bursa’da 12 ilçe’de teşkilatlanmalarını tamamladıklarını söyleyen Alpaslan Yıldız “Orhangazi ile Gürsu’nun da resmi kuruluşlarını yapacağız. İlçe kongrelerimizi ve il kongremizi yapmış bir partiyiz. Dağ ilçelerimiz hariç diğer ilçelerimizi birkaç kez gezdik, STK’larla bir araya geldik. Seçime kadar sürekli sahada olacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun yanında çözüm önerilerimizle birlikte Bursa’nın sorunlarını da dile getireceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ