Demokrat Zafer

Vertica yeni analitik çözümü Vertica Accelerator’u piyasaya sunuyor

Vertica Unified Analytics Platform’un devreye alım ve tüketim modellerini genişleten Hizmet Olarak Sunulan Vertica (Vertica-as-a-Service), AWS üzerinde kullanıma sunuldu

Vertica bugün yeni birleşik hizmet olarak sunulan yazılım (SaaS) olanağı Vertica Accelerator’ın satışa sunulduğunu duyurdu. AWS üzerinde çalışan Vertica Accelerator, her bir analitik kullanım senaryosu için doğru seviyede kaynak sağlama, yönetim ve kontrol arayışında olan kuruluşlara uçtan uca, veritabanı içi makine öğrenmesinin yanı sıra yüksek performanslı ve ölçeklenebilir analitik de sağlıyor. Kaynak sağlama, yönetim ve kontrol özelliklerinin hepsi yeni Vertica 11 Unified Analytics Platform’da hazır olarak bulunuyor.

Micro Focus Vertica Genel Müdürü ve Üst Düzey Başkan Yardımcısı Colin Mahony konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Şirketler veri odaklı olma niteliğini artırma yarışında analitik süreçlerini çalıştırmak için bulut tabanlı yönetilen hizmetler kullanmaya başlıyor, ancak, kontrolü kaybetmeleri ve hızla yükselen faturalar nedeniyle şaşkına dönüyorlar. Vertica Accelerator kuruluşlara tam kontrol yeteneğiyle birlikte en hızlı hizmet olarak analitiği sunuyor. Müşteriler bir yandan fatura şokundan kaçınmayı sağlayan Vertica’nın hazır otomatik ölçekleme özelliğinden yararlanırken diğer yandan AWS ile pazarlık sonucu saptadıkları kendi fiyatlandırmalarını kullanıyor ve ihtiyaçları temelinde performans seviyelerini belirleyebiliyorlar.”

Vertica Accelerator, AWS genel bulut altyapısında müşterinin kendi AWS hesabında çalışıyor ve hem pazarlıkla saptanan bütün fiyatları ve harcama taahhüdünü koruma yeteneği sağlıyor hem de Vertica ortamının kurulumunu ve yönetimini otomatikleştiriyor. Her türlü devreye alma modeli için tek bir birleşik analitik platformu sağlama taahhüdünü yerine getiren Vertica Accelerator dünya üzerindeki veri odaklı şirketlerin çoğuna itici gücü sağlayan performans ve ölçeğin yanı sıra müşterilerin güven duyduğu bütün temel işlevleri içeriyor. Bu işlevler arasında zaman serisi (time series), örüntü eşleme (pattern matching), jeo-uzamsal (geospatial) analitik ve veritabanı içi uçtan uca makine öğrenmesi gibi gelişmiş analitik işlevler bulunuyor.

McKnight Consulting Group Başkanı William McKnight şu yorumda bulunuyor: “Hizmet Olarak Veri Ambarı olanaklarının hepsinin tasarımı birbirine eşit değil. Öngörülemeyen fiyatlandırma, donanım fiyatlarındaki artışlar ve kontrolden taviz verme karşılığında sağlanan kullanım kolaylığı gibi nedenlerden ötürü şaşırtıcı derecede yüksek faturalarla sonuçlanan çözümlerin farkına varabilmek için bu konuyu araştırmak önem taşıyor. Müşteri tarafından tahsis edilen bulut hesabında çalışan Vertica Accelerator bütün veri ve hesaplama kaynaklarının kendi bulut hesabınızda bulunmasına olanak tanıyor. Vertica uzmanları doğrudan doğruya veritabanınızla iletişim kurarak ayarlama, izleme ve yükseltme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Böylece veriler üzerinde kontrolü ele alıp bir güvenlik ve uyumluluk modelini tam olarak uygulayabiliyorsunuz.”

Vertica Accelerator çözümünün öne çıkan özellikleri ve avantajları şunlardır:

  • Ölçeklenebilen analitik – Daha fazla kullanıcı, kullanım senaryosu ve veri nedeniyle verilerinizde ve analizinizde ortaya çıkan büyüme ihtiyacıyla birlikte Vertica Accelerator da sizinle birlikte büyür.
  • Daha hızlı analiz – Sorgular saatlerce sürmesin. Saniyeler ya da dakikalar içinde sorgularınızı tamamlayın. İmkânsız olduğunu düşündüğünüz analitik kullanım senaryolarını gerçekleştirin.
  • Kolay yönetim – Tüm büyütme, yedekleme ve kurulum işlemleri Vertica uzmanlarınca tasarlanan, oluşturulan ve sağlanan Vertica yönetim düzlemi aracılığıyla sizin için gerçekleştirilir. Böylece analitiğe ve makine öğrenmesine odaklanabilirsiniz.
  • Erişilebilirlik Bölgesi (Availability Zone) yedek sistemine geçiş ve otomatik düğüm kurtarma – Daha az kaynakla daha fazla kullanım senaryosu ve daha yüksek veri hacimlerine göre ölçekleme yaparken verilerinizden değer elde etmek için daha fazla, yönetim için daha az zaman ayırın.
  • Otomatik Ölçekleme ve Otomatik Zaman Planlaması – Bilgi işlemi otomatik olarak ama yüksek, şaşırtıcı faturalardan kaçınmayı sağlayan kullanıcı tanımlı korumalarla geliştirin.
  • Veri yaygınlaştırma – Diğer iş yüklerinin sizi yavaşlatacağına ilişkin endişe duymadan bütün analistlere ve veri bilimcilere veritabanı erişimi sağlayın.
  • Fazladan ücret ödemeyin – Ek ücret ödemeden geleneksel iş zekasından jeo-uzamsal analitik, zaman serisi ya da makine öğrenmesi gibi gelişmiş analitiğe geçin.
  • Pazarlık etme özgürlüğü – Güvenli AWS hesabınızda pazarlık sonucu elde ettiğiniz indirimlerden, tasarruf planlarından ve kullanım taahhütlü indirimli faturalama planından yararlanın.
  • Vertica uzmanlarıyla katılım hizmeti – Vertica uzmanları analitik deneyiminizden en iyi şekilde yararlanabilmenizi sağlamak için hesaplar arası bağlantı ve sürekli izleme ve büyütmeler gibi kişiselleştirilmiş katılım deneyimi sunar.

Vertica Accelerator çözümünü değerlendirmek için www.vertica.com/accelerator/ adresinden 7 günlük ücretsiz deneme sürümünüzü isteyin. Twitter’da Vertica’yla ilgili daha fazla bilgi edinmek için lütfen @VerticaUnified hesabını takip edin ve LinkedIn ve Facebook’ta Vertica’ya katılın.

Vertica hakkında

Micro Focus yazılım portföyü kapsamındaki temel analitik platformu olan Vertica, en geniş analitik yetenek yelpazesini ve uçtan uca veritabanı içi makine öğrenmesi sunan yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir mimariye dayanan Birleşik Analitik Platformudur. Vertica, aralarında Philips, The Trade Desk ve MassMutual’ın da bulunduğu pek çok müşterisinin bu güçlü işlevleri en büyük ve en zorlu analitik iş yüklerine kolayca uygulamasını sağlar. Şirketler ve şirket müşterileri bu sayede tahmine dayalı iş içgörülerini pazardaki diğer bütün veri analitik platformlarının sağlayabileceğinden daha hızlı bir şekilde elde ederler. Vertica, Birleşik Analitik Platformunu bütün başlıca genel bulutlarda ve şirket içi veri merkezlerinde sağlar ve verileri bulut nesne depolamasında entegre eder.

Micro Focus Hakkında

Micro Focus, şirketlerin dijital dönüşümün dört temel sahasında işlerini yürütmelerine ve dönüştürmelerine destek oluyor: Kurumsal DevOps, Hibrit IT Yönetimi, Öngörüye Dayalı Analitikler, Güvenlik, Risk & Yönetişim. Müşteri odaklı bir inovasyon süreciyle geliştirilen yazılımımız, şirketlerin kendi kurumsal yapılarını inşa etmeleri, yönetmeleri, koruma altına almaları ve analiz etmeleri için ihtiyaç duyacakları kritik araçları sağlıyor. Bu araçlar mevcut ve gelişmekte olan teknolojiler arasında köprü vazifesi üstlenerek, dijital inovasyon yarışında daha az risk ile daha hızlı inovasyonu mümkün kılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ