Demokrat Zafer

Mercedes-Benz, Stellantis ve TotalEnergies’in batarya şirketi Automotive Cells Company’ye ortak oluyor

Mercedes-Benz, Stellantis ve TotalEnergies, Mercedes-Benz’in Automotive Cells Company’nin (ACC) yeni ortağı olması konusunda anlaşmaya vardı. Düzenleyici merci onaylarının alınmasının ardından resmiyet kazanacak ortaklığın sonucunda ACC, endüstriyel kapasitesini 2030 yılına kadar en az 120 GWh’ye çıkarmayı taahhüt ediyor.

ACC, 2020 yılında Stellantis ve TotalEnergies ile TotalEnergies’in iştiraki Saft arasında başlatılan ve Fransız, Alman ve Avrupalı yetkililer tarafından desteklenen girişim sonucunda, Avrupa’da elektrikli araçlar için batarya üretiminde lider bir şirket oluşturmak amacıyla kuruldu. Mercedes-Benz gibi büyük bir ismin ortaklığa katılması, ACC’nin sektörde kaydettiği ilerlemeyi ve projenin değerini açıkça gösteriyor ve ortaklığı daha da güçlendiriyor.

ACC, elektrikli araçlar için güvenlik, performans ve rekabet odaklı batarya hücreleri ve modülleri geliştirip üretmenin yanı sıra en üst düzeyde kaliteye ulaşmayı ve karbon ayak izini asgariye indirmeyi amaçlıyor. Güncel ACC kapasite planı, sübvansiyonlarla desteklenecek ve öz kaynak ve borçla finanse edilecek olan 7 milyar Euro’yu aşan bir yatırımı harekete geçirecek. Avrupa’da batarya üretiminde lider bir şirketin kuruluşu, Avrupa’nın mobilite alanında enerji dönüşümünde karşı karşıya olduğu sıkıntıları aşmasına ve elektrikli araç sektörü için önemli bir bileşenin arzını güvence altına almasına yardım edecek.

Daimler AG ve Mercedes-Benz AG CEO’su Ola Källenius, yaptığı açıklamada, “Mercedes-Benz çok iddialı bir dönüşüm planı uyguluyor ve bu yatırım, karbon nötr olma yolunda stratejik bir dönüm noktası teşkil ediyor. ACC ile birlikte Avrupa’da Mercedes-Benz’in özel gerekliliklerine göre tasarlanmış batarya hücreleri ve modülleri geliştirecek ve verimli bir şekilde üreteceğiz” dedi. Källenius şöyle devam etti: “Bu yeni ortaklık bize batarya hücresi arzını güvence altına alma, ölçek ekonomilerinden yararlanma ve müşterilerimize üstün batarya teknolojisi sunma imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra, Avrupa’nın elektrikli taşıt çağında dahi otomobil sektörünün merkezinde olmasına yardımcı olabiliriz. ACC, yeni ortağı Mercedes-Benz ile birlikte batarya hücrelerinin tasarımında ve üretiminde Avrupa’nın sektörel rekabet gücünü desteklemek için Avrupa tesislerinde kapasiteyi iki katının üzerine çıkarmayı hedefliyor.”

Stellantis CEO’su Carlos Tavares de şu açıklamalarda bulundu: “ACC’nin liderliğini hızlandırma tutkumuzu paylaşan stratejik bir ortak olarak Mercedes-Benz’i aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Stellantis’in elektrikli taşıtlara geçiş stratejisi tüm hızıyla sürüyor ve bugün yapılan açıklama, müşterilerin taleplerini karşılayan, sınıfının en iyisi, tam elektrikli çözümler sunmaya kendini adamış 14 markayla birlikte otomotiv sektörünün öncüsü olma yolundaki bir sonraki adımımızı temsil ediyor. Bu konsorsiyum, ortak teknik uzmanlığımızdan ve üretim sinerjimizden güç alıyor ve Stellantis’in en verimli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde dünya liderliğini sürdürmesini sağlıyor.”

TotalEnergies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Patrick Pouyanné ise konuyla ilgili “Mercedes-Benz’i ACC’nin yeni ortağı olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, bir yıl önce Stellantis ile başlattığımız girişimin kredibilitesini gösteriyor ve Avrupa’da batarya hücresi üretiminde lider bir şirket kurma azmimizi tam olarak destekliyor. Birlikte, sürdürülebilir mobilitenin gelişimine katkıda bulunmak için tüm becerilerimizi bir araya getiriyoruz. Bu yeni adım, TotalEnergies’in geniş kapsamlı bir enerji şirketine dönüşümünün ve elektrikli mobilite alanındaki etkinliğimizi artırma isteğimizin bir başka göstergesidir. TotalEnergies, Avrupa’da elektrikli araçların hızla artan büyümesini karşılamak için iştiraki Saft’ın batarya alanındaki kabul görmüş uzmanlığından ve ortaklarımızın sektörel bilgi birikiminden yararlanacak” dedi

ACC Hakkında

Ağustos 2020’de kurulan Automotive Cells Company (ACC), üç büyük şirketin uzmanlığını, tamamlayıcı becerileri ve deneyimleriyle bir araya getiriyor. ACC’nin hedefi, herkes için temiz ve verimli mobilite çözümleri sunan araç bataryalarının üretiminde Avrupa’nın pazar lideri olmak. Nouvelle-Aquitaine’de bulunan Ar-Ge Merkezi ve test tesisleri, şirketin yapacaklarının bir başlangıcı niteliği taşıyor.

Mercedes Benz Hakkında

Mercedes-Benz AG, dünya çapında 170.000’den fazla çalışanı ile Mercedes-Benz Cars ve Mercedes-Benz Vans iş kollarının global faaliyetlerinden sorumludur. Şirket, binek araçların, hafif ticari araçların ve araçlarla ilgili hizmetlerin geliştirilmesine, üretimine ve satışına odaklanmaktadır. Şirket ayrıca, elektrikli mobilite ve araç yazılımı alanlarında lider olmayı hedeflemektedir. Mercedes-Benz AG, dünyanın en büyük lüks binek araç üreticilerinden biridir. Mercedes-Benz AG, ilgili segmentlerde dört kıtada yaklaşık 35 üretim tesisiyle dünya çapındaki üretim ağını sürekli olarak genişletirken, elektrikli mobilitenin de gereksinimlerini karşılamaya hazırlıyor. Aynı zamanda şirket, küresel batarya üretim ağını üç farklı kıtada inşa ederek genişletiyor.

Saft Hakkında

Saft, tasarım ve geliştirme alanından, üretim, özelleştirme ve hizmet sunumuna kadar sektörde ileri teknoloji batarya çözümleri konusunda uzman bir şirkettir. Saft’ın daha uzun ömürlü bataryaları ve batarya sistemleri, 100 yılı aşkın bir süredir müşterilerimize önemli güvenlik uygulamaları, yedek güç ve çalıştırıcı güç sağlamıştır. Yenilikçi, güvenli ve istikrarlı teknolojimiz karada, havada, denizde ve uzayda yüksek performans sunar. Saft, Kuzey Kutup Dairesi’nden Sahra Çölü’ne kadar dünyanın uzak ve zorlu bölgelerinde kritik yedekleme işlevleri sunarken sektör ve daha akıllı şehirler için güç sağlıyor. Saft, yakıt, doğal gaz ve elektrik üreten ve pazarlayan büyük enerji grubu TotalEnergies’in tamamına sahip olduğu bir iştirakidir.

We energize the world. www.saftbatteries.com

Stellantis Hakkında

Stellantis, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden birisi olup rakiplerinden farklılaşan, uygun fiyatlı ve güvenilir mobilite çözümleri ile hareket özgürlüğü sunma net vizyonunu amaç edinmiş bir mobilite sağlayıcısıdır. Şirketin gücü, zengin mirasının ve geniş coğrafi varlığının yanı sıra, sürdürülebilir performansından, köklü deneyiminden ve dünya genelinde hizmet veren çalışanlarının geniş kapsamlı yeteneklerinden ileri gelmektedir.

Stellantis, markalara tutku ve çalışanlara ve müşterilere eşit ölçüde hitap eden rekabetçi bir ruh aşılayan vizyonerler tarafından kurulmuş geniş ve ikonik marka portföyünden yararlanmaktadır. Stellantis, tüm paydaşlar ve faaliyet gösterdiği topluluklar için sunduğu katma değeri artırmayı ve en büyük değil, en iyi olmayı hedeflemektedir.

TotalEnergies Hakkında

TotalEnergies, global ölçekte petrol, biyoyakıtlar, doğalgaz, yeşil gazlar, yenilebilir enerjiler ve elektrik üretimi ve pazarlaması yapan büyük bir enerji şirketidir. 105.000’i aşkın çalışan daha ulaşılabilir, daha temiz ve mümkün olduğunca çok insanın erişebildiği enerjiyi sağlamak için çalışmaktadır. 130’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren TotalEnergies, insanların refahına katkıda bulunmak amacıyla sürdürülebilir kalkınmanın tüm boyutlarını projelerinin ve faaliyetlerinin merkezine koymaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ