Demokrat Zafer

Bursa trafiğinde kamyon ve TIR sorunu! Tek kavşaklı çözüm…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, sanayi bölgelerinden çıkıp trafiği sıkıştıran TIR ve kamyonlarla ilgili Bursalı sanayicilerden gelen bir öneriyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta içinde… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa milletvekilleri Osman Mesten ve Atilla Ödünç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ulaşım yatırımları ve Bursa’nın beklentilerini Ulaştırma Bakanı Adil Karaismalioğlu ile görüştüler.

Görüşmeden…

Hızlı tren ve metro gibi kentin beklediği projeler için heyecan verecek gelişme çıkmadı, ama sanayi bölgelerinin otoyola bağlanması konusunda 2 yıl önce atılan adımların sonuçlanması için Bakan talimatı sağlandı. Bu da önemli.

Çünkü…

Sanayi bölgelerine giren ya da çıkan TIR ve kamyonlar otoyola ulaşırken kent içi kavşakları kullandıkları için kent trafiğini etkiliyorlar.

Örneğin…

Bursa OSB ve Nilüfer OSB kamyonları Geçit’ten Çevre Yolu’na ulaşırken Korupark önündeki kavşak ve Mudanya Yolu’nun bu bölümü sıkışıyor.

İşte…

Bu soruna, NOSAB ve NİLSİAD kurucu başkanı Sanayici Yalçın Aras’tan farklı bir öneri geldi.

5 yıl önce…

Şehir Hastanesi Kavşağı’nı 2 OSB ulaşımı için öneren Aras, gelinen noktada “Orada artık ambulanslar ve küçük araçlar var” deyip önerisini geliştirdi.

O da şu:

“TIR’lar Bursa OSB ve Nilüfer OSB yanı sıra Kayapa-Hasanağa Bölgesi ve Beşevler Küçük Sanayi’ye ulaşmak için Geçit’te Çevre Yolu’ndan çıkıp Korupark Kavşağı’nı kullanıyorlar. Şehir Hastanesi ile Hal arasına yeni bir kavşak tüm bu bölgelere ulaşımı kent trafiğini etkilemeden sağlar.”

Şunu vurguladı:

“Aslında burada bir yol var. Hal-Şehir Hastanesi arasına yapılacak yeni kavşak bu yolu by-pass yolu haline getirir.”

Düşüncesi de şu:

“Otoyoldan gelen TIR’lar bu by-pass yolundan NOSAB’ın en alt caddesine bağlanır. Buradan da isteyen OSB’lere, isteyen Hipodrom önünden Küçük Sanayi ve Hasanağa-Kayapa bölgesine ulaşır.”

Açıkçası…

Ulaştırma Bakanlığı umursamasa da, kent için kafa yoran sanayiciden üzerinde çalışılması gereken bir öneri.

Bizden duyurması.

Bozbey’den ‘yarım kalan yol’ uyarısı

Son seçimde… Millet İttifakı Büyükşehir Adayı olan, önümüzdeki seçimin de adayı açıklanan Mustafa Bozbey ziyaretlerini sürdürürken kent sorunları gözlemlerini de küçük notlarla paylaşıyor.

Bu kez…

Özlüce’nin arkasından Şehir Hastanesi’ne bağlanacak Bülent Ecevit Bulvarı’nın tamamlanmaması nedeniyle oluşan trafik kaosuna dikkat çekerken, zamanında yapılan uyarılara karşın bitirilememesini eleştirdi.

Bademli ve Mudanya Yolu’nu rahatlatacak önerinin tam zamanı

Öneriyi… BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay yaptı, 11 Mart günü yer verdik. Dikkat çektiği şuydu:

“Bademli büyüdü, nüfus arttı. Yeni işyerleri ve 30’a yakın okulla trafik yükü oluştu. Evimden 8 dakikada işime ulaşabiliyorken, şimdi bu sürede ana yola çıkamıyorum.”

Tespite katılıyoruz…

Bademli’ye yalnızca Bursa-Mudanya Yolu’ndan girilip çıkılıyor. Türkay da alternatif önermişti:

“Bademli-Şehir Hastanesi arasında 1.5 kilometre yol yapılırsa Bursa yeni arter kazanır, Bademli’ye giriş çıkışlar tek noktaya mahkum kalmaktan kurtulur.”

Alternatif de…

Bademli’de eski Mudanya Caddesi ile Eğitim Caddesi’nin kesiştiği kavşağa yakın noktadan Şehir Hastanesi yanına ulaşan 1.5 kilometrelik köy yolu.

O yol Bademli’yi, hem öğrenci servislerinin kilitlediği Mudanya Yolu’nu kurtarır.

Şimdi bu yolu yapmanın tam zamanı.

Ankara Yolu’nun trafiği için de by-passlar gerek

Gerçi… Son dönem kentin batısında trafik yol vermez boyuta geldi, ama kentin doğusu bu sorunu uzun zamandır yaşıyor.

Orada da…

Beşyol Kavşağı’ndan başlayıp Erikli Kavşağı’na bağlanması planlanan ve Otosansit’le eski Yüksek İhtisas kavşaklarını rahatlatacak olan alternatif yol henüz bitmedi. Erikli’de planlanan yeni yol da tamamlanamadı.

Onların da bir an önce devreye girmesi gerekiyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ