Demokrat Zafer

Bursa’nın dev projesinde önemli gelişme!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa heyetinin Ankara’da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Randevuyu… 15 Eylül günü bu sütunlardan duyurduk. Bursa’nın ulaşım beklentilerini iletmek için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile planlanan buluşma gerçekleşti.

Masada…

Bakan Karaismailoğlu’nun sol tarafında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç oturdu. Sağ yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay vardı.

Toplantı sonrası…

AK Parti Bursa milletvekilleri arasında ulaştırma yatırımları takibini üstlenen Atilla Ödünç’ü aradık.

“Çok verimli bir görüşme oldu” diye başlayıp şunu söyledi:

“Bursa’nın ulaşım yatırımlarıyla ilgili olarak acilen yapmamız gerekenler var. Sayın Bakan’la bunları istişare ettik.”

Sözü Şehir Hastanesi Metrosu’na getirdi:

“Bursaray’ı  Şehir Hastanesi’ne uzatacak metro projesinin Danıştay kararıyla ikinci kez iptal edilmesini anlamakta zorlanıyoruz.”

Şuna dikkat çekti:

“Amaç, bu gibi projeleri bir an önce tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunmak. Sürecin ve inşaatların hızlı yürüyebilmesi için ihalelerde bu yöntemler kullanılıyor, ama maalesef Danıştay ihaleyi ikinci kez iptal etti.”

Görüşmede Bakan’ın verdiği bilgiyi iletti:

“Ulaştırma Bakanlığı, bu karara itiraz edecek. Şu an hazırlık yapılıyor, o süreci beklememiz gerekiyor. Karardan sonra yeni süreç şekillenebilir.”

Yorumu şu:

“İhalelerin iptal edilmesi, üstelik bizler için geçerli olmayan nedenlerle iptal edilmesi işin maliyetini otomatikman arttırıyor, hem de süreyi uzatıyor. Bu yılın birim fiyatlarıyla yapılan ihale gelecek yıl ciddi farkla tekrarlanıyor. Bu zararı kim karşılayacak?”

Şu bilgiyi de aktardı:

“Biz de Sayın Bakan’dan sürecin hızlandırılmasını istedik.”

Anladığımız şu:

Şehir Hastanesi Metrosu ihalesinin ikinci kez iptaline Ulaştırma Bakanlığı’nın itiraz kararı süreci uzatacak gibi.

Moral bozmayalım, ama bu kriz kısa zamanda aşılacağa benzemiyor.

Bu arada…

Sağlıklı Kentler Birliği Ankara Ofisi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bakan’la yapılan görüşmeye atıfta bulunarak “çalışmaların kesintisiz süreceğini” söyledi.

Hızlı tren kredi aramaya devam ediyor

Aslında… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile geçmişte de Bursa’nın ulaşım beklentileri masaya yatırılmıştı.

Bu görüşmenin gündeminde de olan hızlı tren konusunda AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç şunu söyledi:

“Hızlı tren hep gündemimizin ilk sırasında. Sayın Bakan’a yine acilen bitmesi gerektiğini anımsattık. Kredi arayışının sürdüğü bilgisini verdi.

 

Atilla Ödünç: Amaç, hepimizin yaşadığı trafik sıkıntısını çözmek!

Bu sütunlarda… 15 Eylül’de duyurduğumuz Bursa siyaseti-Ulaştırma Bakanı zirvesinde ele alınanları, AK Parti Bursa milletvekilleri arasında ulaşımı üstlenen Atilla Ödünç’le konuşurken önemli bir noktaya işaret etti:

“Amacımız, sabah işe gidiş, akşam işten dönüş saatlerinde hepimizin yaşadığı ulaşım sıkıntısını çözüp trafiği rahatlatmak.”

Toplantı izlenimleri şöyle:

“Sayın Bakan Bursa’yla ilgili verileri hazırlatmış. Bu bilgilere göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın çeşitli projeler için Bursa’da halen 20 şantiyesi var. Fakat bu şantiyeler şehrimizin farklı bölgelerinde ve dağınık oldukları için merkezde yaşayan Bursalılar tarafından görülemiyorlar.”

Düşüncesi şu:

“Bize düşen yoğun çalışmaları vatandaşa aktarıp hissettirmek. Ulaştırma Bakanlığı milyarlarca lira yatırım yaptı ve yapmaya da devam ediyor.”

Bağlantı yollarına Bakan’dan yeşil ışık

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, toplantıda Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletilen beklentileri söyledi:

“Çalı Kavşağı’ndaki çalışmanın tamamlanıp Hasanağa-otoyol bağlantısı için Sayın Bakanımız notlarını aldı, bizim yanımızda talimat verdi.”

Şu bilgileri verdi:

“Otoyoldan TEKNOSAB Kavşağı ve Uludağ Üniversitesi-Görükle Kavşağı da Sayın Bakan’la görüştüğümüz konular arasındaydı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ