Demokrat Zafer

Yıldırım İYİ Olsun Diye Rant Üzerinden Yürüyen Tüm Projelere Karşıyız!

“COVİT-19 illetine yakalanarak tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden İYİ Parti Gurubu Meclis Üyemiz Muhammet Budaklı’ya bir kez daha Rabbim’den rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ailesi yakınları ve bütün sevenlerine sabır diliyorum. Yokluğunu her zaman hissedeceğiz, onu asla unutmayacağız.” İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mehmet Yılmaz; Ekim 2021 Olağan Meclis buluşmasında ilçenin kronik sorunlarına değindi. 

Yılmaz; “Rahatsızlığı ilettiğimizde anında hastane yetkilileriyle temasa geçen, tedavisi için azami gayret gösterilmesi konusunda yardımını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. COVİT Testi pozitif çıkan Belediye Meclis Üyemiz, MHP Gurup sözcüsü İhsan Bilgili kardeşimize acil şifalar diliyorum. Eylül ayı ve Ekim ayı çok önemli günlerin yıldönümleri veya yaşanmakta olduğu günler olarak tarihe geçti. Halk Sağlığı Haftasını geride bıraktık. (3 – 9 Eylül) COVİT-19 salgını bireysel sağlığımı açısından toplum sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Halk sağlığının korunması için üzerimize düşen görevlerin farkında olmalı ve gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.

4 Eylül Sivas Kongresinin yıl dönümü

4 Eylül 1919 günü başlayan Sivas Kongresi sadece “4 Eylül” ile anılacak bir gün değildir. Cumhuriyet’e giden yolun temel taşlarının döşendiği gündür. “Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür” dendiği gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sivas Kongresi Mimarlarını bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

6 Eylülde gerekli hazırlıkların yapıldığı iddia edilerek okullar açıldı. Okulların açık tutulmasının geleceğimiz, yarınlarımız açısından elbette son derece önemli. Bunun farkındayız. Ancak yeterli tedbirlerin de alınması gerekirdi. Başta aşılama ve hijyen olmak üzere bir çok açıdan yetersizliğin olduğu maalesef herkesçe bilinen bir gerçek.

11 Eylül Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşu

11 Eylül, sadece Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olarak kutlanan bir gün değildir. 11 Eylül, TBMM Kürsüsündeki Puşide-i siyah”ın kalktığı, Türk Milletinin mateminin bittiği gündür.

8 Temmuz 1920’de Kuruluşun Başkenti Bursa’nın işgal haberi, Kurtuluşun Başkenti Ankara’dan infiale yol açmış, TBMM Kürsüsüne matem anlamı ihtiva eden siyah örtü puşide-i siyah örtülmüştü. 2 yıl 2 ay 2 gün TBMM Kürsüsünde kalan bu örtü Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşuyla kalkmıştır.

13-19 Eylül Ahilik Haftasıydı.

Ahilik, ticaret ve ahlak kurallarının bir hayat düsturuna dönüştüğü sistemin adıdır. Adil olmayı, vicdanıyla hareket etmeyi, helal kazanmayı, ölçü ve tartıda hak gözetmeyi gerektirir. Helal kazanma, topluma faydalı işler yapma uğraşısı içerisinde olan bütün esnaflarımızın ahilik haftasını ve Ahiliğin mimarı Ahi Evran’ı rahmetle anıyorum.

19 Eylül Gaziler Günüydü

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve mukaddesat uğrunda hayatlarını hiçe sayan kahraman gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, sonsuzluğa göçenlere rahmet diliyorum.

Dil Bayramı 26 Eylül

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü, her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutluyoruz. Binlerce yıllık tarihi ile Türk dili, millî kültürümüzün ortak ifade aracıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277 tarihindeki “Bugünden sonra divanda, dergâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır.” fermanı, Türkçe’nin devlet dili olması, gelişmesi ve gelecek nesillere nakledilebilmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.

Binlerce yıllık tarihi ile Türk dili, millî kültürümüzün ortak ifade aracıdır. Diliimizin gelecek nesillere bozulmadan aktarılmasını temenni ediyorum.

İtfaiyecilik Haftası 25 Eylül-1 Ekim

Başta Yıldırım İtfaiye Müdürlüğü personelimiz olmak üzere bütün itfaiyecilerin “İtfaiyecilik Haftasını” kutluyorum.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Dünya yaşlılar gününü kutluyorum, bununla birlikte:

Yıldırımda 55-60 yaş üzeri insanlarımızın sosyal etkileşimlerinin sağlanacağı bir ortam bulunmamaktadır. Emeklilikten sonra sosyal etkileşimden kopmanın insanı yalnızlığa ittiği bilinen bir gerçek. Bunun önüne geçmek, yaşlılarımızın akran guruplarıyla etkileşimine zemin hazırlayacak bir ortamın tesis edilmesiyle mümkündür. Böyle bir merkezin tesis edilmesi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin devam etmesine zemin hazırlar. Etkinlikler de insanın hayata daha pozitif bakmasını sağlar. Hayata pozitif bakan insan, kendini ruhen ve fiziksel olarak iyi hisseder. Bu da yaşlılıkta görülen bazı hastalıkların önüne geçer, ya da geciktirir.

İşte bu yüzden Yıldırımda acilen 55 yaş ve üzeri insanlarımızın hizmetine sunulacak Yaşlı Aktivite Merkezlerinin tesis edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Yaşlı Aktivite Merkezleri açılması için gereğinin yapılmasını Yıldırım sakinleri adına arz ve talep ederiz. İYİ Parti Gurubu Meclis Üyeleri olarak önergemizi verdik.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Bir gün önce yaşanan Çimen Caddesi üzerinde toplanan sahipsiz köpekler ile ilgili aldığım duyum üzerine 29 Eylül Çarşamba günü Belediyemiz Sahipsiz hayvan barınağını ziyaret ettim. Burada yapılan çalışmaları yerinde gördüm ve Barınak Müdürümüz Mehmet Altuntaş tarafından süreç hakkında bilgilendirildim. Gerek mekanın temizliği, hayvanların bakımı ve tedavi süreçlerindeki itinalı çalışmalara şahit oldum. Başta her canlının en az bizim kadar yaşama hakkına sahip olduğu düşüncesiyle hizmet eden Mehmet Altuntaş, Sokak hayvanlarına zarar vermeden toplayıp barınağa götüren Ümit Erdoğan, Veteriner Hekimlerimiz ve bütün personele titiz çalışmaları için teşekkür ve şükranlarımı sunarım.

Sahada gördüğümüz yanlışları, eksikleri burada dile getirdiğimizde, Ak Partili arkadaşlar “her şeye karşı çıkıyorsunuz, iyi şeyleri görmüyorsunuz” diyor. Yanılıyorsunuz arkadaşlar. Biz İYİ Parti Gurubu olarak her şeye karşı çıksak, burada hiçbir kararın oy birliğiyle geçmemesi, oy çokluğuyla geçmesi gerekir. Siz de biliyorsunuz ki kararlar ekseri oy birliğiyle geçmektedir. İyi şeyleri görmediğimize gelince rahat olun biz iyi şeyleri görüyor ve takdir ediyoruz. Reklam panoları ve sosyal medya paylaşımlarınızdaki Yıldırım ile sahadaki Yıldırım arasında çelişki yaşıyoruz. Hangisi gerçek Yıldırım demekten kendimizi alamıyoruz. Kusura bakmayın bizi seçerek buraya gönderenler sizi alkışlayalım diye göndermedi. Sizin hoşunuza gitmeyecek diye bizi buraya gönderen seçmenlerimize ihanet edemeyiz. Bizler de muhalefet olarak sizin eksiklerinizi yanlışlarınızı gündeme getirerek ayna tutmak ve daha iyi işlerin yapılmasına zemin hazırlamak durumundayız. Herkes kendisine verilen rolün gereğini yapmakla mükelleftir.

Sahada yaptığımız incelemeler neticesinde gördüğümüz problemlerden bazılarına değineceğim.

Yenimahalle Konağı Ve Sular Vadisi

Yaptığımız incelemelerde aşağıdaki imalat hataları tarafımızdan tespit edilmiştir.

  1. Merdivenlerde oturma meydana geldiği için merdivenlerle bina arasında büyük boşluklar oluşmuştur.
  2. Yan duvarlarda çatlamalar var.
  3. Açıkta geçen klima boruları
  4. Bina yalıtım malzemeleri kalkıyor ve dökülüyor.
  5. Çatı kenarları uygun olmayan malzemeyle kaplanmış, bu malzemeler şimdiden birbirinden ayrılmış durumda. Bu açılmaların bir kısmı alçıyla kapatılmış, bir kısmı halen açık duruyor. Kanaatimize göre bu kaplamalar yakın zamanda düşecekler.
  6. Zemin kaplamasında mermer anlamadığımız bir nedenden dolayı yenilenmiş. Bundan sonra yenilemeye ihtiyaç olacak mı?
  7. Daha tam açılmadan harabeye dönen bu yapıdaki imalat hataları ve noksanlıkları nedeniyle Müteahhit hakkediş ödemesi yapılırken nefaset kesilmesi yapılmış mıdır? Yapılmamışsa imalat hataları sonucu belediyenin şimdiden uğradığı, bundan sonra uğrayacağı zararı tahsil ve tazmin etmeyi düşünüyor musunuz?

Çimen caddesi ile ilgili tespitler ve öneriler

  1. Çimen caddesi yüksek irtifada olduğunda konumu itibarıyla kış çetin geçmekte ve kış aylarında sıklıkla don olmaktadır. Bu durumlarda trafik güvenliğini sağlamak için caddenin mutlaka tuzlanması gerekir. Tuz ise beton parkenin ömrünü azaltacak ve parkeden parçacıkların kopmasına sebep olacaktır. Bu da trafik güvenliğini tehlikeye düşürecektir. Bu nedenle Çimen Caddesine mutlaka parke yapılması düşünülüyordu ise, beton parke yerine taş parke yapılması daha doğru olur idi.
  1. Küresel iklim değişikliği nedeniyle ülkemizde şiddetli yağışların meydana geldiği görülmektedir. Bu bölgede meydana gelebilecek şiddetli bir yağışta cadde üzerinde yapılmış bulunan enine drenaj ızgaraları konu, şekil ve sayısı itibarıyla yağışı direne edecek durumda değildir. Bu ise alt bölgelerde sel baskınlarına neden olacaktır. Kaldı ki cadde boyunca enine drenaj ızgarası sadece bir yere yapılmıştır.
  2. Yol kenarlarındaki bordür ve banketlerden zemin katlara kolaylıkla su girecek durumdadır. Gerekli önlemin alınması gerekir.
  1. Yaya kaldırımları üzerindeki oluşumlar yayaların geçişine engel olmaktadır. Oysa ki şehirlerde genel kural, şehirler öncelikle yayalarındır! Bu imalat hatası sonucu belediyenin şimdiden uğradığı, bundan sonra uğrayacağı zararı nasıl tahsil ve tazmin etmeyi düşünüyorsunuz?

Yollar fenni şartnamesine göre alt temel ve temel silindirlerle sıkıştırıldıktan sonra kaplaması yapılır. Bu yapılmadığı için yolda çökmeler meydana gelmiş ve yol açılmadan yeniden parkeler sökülerek yenilenmiştir.

Millet Mahallesi Kapalı Pazar yerinde yapılan inceleme Taahhüt edilen zamanda bitmeyişi

Erdoğan Caddesindeki bordür ve tretuvar yol ortası

Makro düzeyde de mikro düzeyde de birilerine menfaat temin etme gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz

Üzgünüm yapmanız gerektiği halde yapmadıklarınızı, ihmallerinizi, yanlışlarınızı burada dile getirmeye devam edeceğim.

Sonuç olarak şunu açıklıkla belirtmek isterim ki yukarıdaki açıklamalarımda da görüleceği üzere bizler doğru yapılan projelere, doğru yapılan hizmet ve işlere karşı değiliz. Değerinin çok üzerinde fiyatlarla adrese teslim ihalelere, ranta karşıyız.” dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ