Demokrat Zafer

KARGO SEKTÖRÜNÜN HIZLI BÜYÜYEN OYUNCUSU 2022 HEDEFLERİNİ DUYURACAK

Kargo sektörünün hızlı büyüyen oyuncusu GKN Kargo, kargo sektöründe dijitalizasyona geçiş sürecini başlattı. Canlı takip sistemiyle müşterilerin yaşadığı olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefleyen GKN Kargo, dijitalizasyonu uygulanandan bir adım öteye taşıyor. 10 Ekim Pazar günü gerçekleşecek yönetim toplantısı ve eğitim etkinliğiyle dijitalizasyon sürecini duyuracak olan GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, “İnsan hatasının önüne geçmek için dijitalizasyon sürecini başlatmıştık. Son yatırımımızla kargonun alımından, takibine, yol ve hava durumuna kadar tüm değişkenleri tek bir sistemden izleyebileceğiz. Pazar günü gerçekleşecek toplantımızda çalışanlarımız dijitalizasyon eğitimi alacak. 2022 yılı için koyduğumuz günlük 1 milyon dağıtım hedefimizi masaya yatıracağız” dedi.

Küresel salgın döneminde önemi daha çok ortaya çıkan kargo sektörü, dijitalleşme sürecine geçiş yapıyor. Ürünlerin lojistiğinde yaşanan sorunlar tüm tedarik zincirini bozabiliyor, ürünlerin lojistiği sadece bireyler arasında değil hayati öneme sahip perakende sektörü ile üreticiler arasında gerçekleşiyor.

Kargo sektörünün hızlı büyüyen oyuncusu GKN Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek kargo sektöründe dijitalizasyonun önemini, “Planlama ve zaman yönetimi insan hatası kabul etmez. Bu nedenle dijitalizasyon yatırımlarımıza hız veriyoruz” sözüyle anlattı.

ÇALIŞANLARINA DİJİTALİZASYON EĞİTİMİ VERECEKLER

Kargo sektöründe yaşanan olumsuzlukları gidermek için çözümün dijitalleşmeden geçtiğini vurgulayan Gökhan Akyürek, “Kargo gönderimlerini yönetmek çok fazla değişkeni hesaba katarak, doğru planlama yapmayı gerektirir. İnsan hatası yalnızca yanlış bir iş yapmaktan kaynaklanmaz, bir değişkeni görmezden gelmek, önemsiz görmek, hesaba hiç katmamak da insan hatasıdır. Yola çıkacak aracın durumu, rotada yağış olacak mı? Yola çıkacak şoför rotaya hâkim mi? Geçilecek şehirlerde, yollarda bakım, onarım çalışmaları var mı? Gibi pek çok değişken göz önüne alınmalı, ona göre karar verilmeli ve müşteri doğru bilgilendirilmedir. Tüm bu değişkenleri tek bir sistemden yöneteceğimiz yeni yazılımımızı çalışanlarımıza anlatmak için eğitim toplantısını düzenliyoruz. Dijitalizasyon eğitimlerimizle, yeni yazılımımızı verimle kullanacak ve insan kaynaklı hataların önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

2022 YILI İÇİN GÜNLÜK 1 MİLYON KARGO HEDEFİ

10 Ekim Pazar günü Swiss Otel’de gerçekleşecek yönetim toplantısı ve eğitim etkinliğinde 2022 hedeflerini duyuracaklarını söyleyen Akyürek, “2022’de günlük kargo gönderimlerimizi 350 binden 1 milyona taşımayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için Türkiye çapında 18 yeni aktarma merkezi kuracak ve 300 acenteyi devreye alacağız” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 150 BÜYÜME HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Günlük 1 milyon kargo gönderim hedefine ulaşmanın zor ama ulaşılamaz olmadığının altını çizen Gökhan Akyürek, “Pandemi sırasında perakendecilikten, internet alışverişine doğru kayan sektörü iyi okuduk ve hızlı aksiyon aldık. Pandemi etkilerinin azalmaya başladığı 2021’in ilk yarısında yüzde 150’lik büyüme hedefimizi tutturduk. 2022 hedeflerimizi de gerçekleştireceğimizden şüphe duymuyoruz. Türkiye ekonomisini canlı tutmak için taşımaya devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ