Demokrat Zafer

Kimse kusura bakmasın biz üreticimizi 3-5 tüccara yem etmek durumunda değiliz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursada Bugün’de yayınlanan Feridun Eyüpoğlu ile Gündem Özel programının konuğu oldu. Başkan Aktaş, gündeme ve Bursa’ya dair her şeyi paylaştı.

Yeni yayın döneminde yepyeni konuklarla devam eden Feridun Eyüpoğlu ile Gündem Özel programının ilk konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun geçen gündemi değerlendirdi.

Aynı zamanda enflasyon sürecini değerlendiren Başkan Aktaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“Hem şehir olarak hem dünya olarak zor bir süreçten geçtiğimiz gerçek. Bu sene pandemi sürecini de göz önüne alarak esnaftaki geçen yıllara göre bir miktar gerilemeyi ve zor geçen süreci göz önüne alarak yaptığımız çalışmalardı. Piyasanın kendi döngüsü içerisinde kendisini bulması gerekiyor. Enflasyon dün de sıkıntılıydı bugün de sıkıntılı. Cumhurbaşkanımızın son konuşmalarına bakıldığında özellikle raflardaki pahalılığın ve bununla mücadele etme noktasında ortaya konulacak bilgiler ve alt gelir grubunun rahatlatılması adına bazı söylemlerini ben önemsiyorum.”

“İHRACATLA ALAKALI RAKAMLARI ÇOK SEVİNDİRİCİ BULUYORUM”

“Bizim ülke olarak en azından ihracat ve büyüme ile alakalı rakamları çok sevindirici buluyorum. Yaşlanan Avrupa ülkesini ve yorgun Amerika’yı göz önüne alırsak artık üretim gücünün doğuya doğru kaydığını ve özellikle lokasyon itibariyle de bizim çok önemli bir nirengi noktası olduğumuzu ve Türkiye olarak çok büyük avantajlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu manada genç nüfusumuzla, üretim gücümüzle ve sanayi potansiyelimizle beraber önümüzdeki günlerde Türkiye adına önemli gelişmelerin olacağına inanıyorum. Enflasyonu, hayat pahalılığı ve alım gücünün arttırılmasında da önemli bir itici güç olacağını düşünüyorum.”

Bursa’daki projeler hakkında da açıklama yapan Aktaş, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Karton altı sosyal yardımı çıkardık anında kopyalandı ve hatta 10 ay sonra genel başkanlarla birlikte sanki bir ilkmiş gibi lanse edildi. Mahalle bakkallarına yönelik bir ilke imza attık, anında bu da taklit edildi. Pandemi döneminde sokak sanatçılarına örnek bir proje ortaya koyduk sağ olsunlar ondan da esinlendiler. Biz bunların hiçbirinden rahatsız değiliz aksine mutlu oluyoruz. Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Doğru ve akılcı projeleri biz de başka yerlerde olduğu zaman uygulamak durumundayız. Bu projeler reel ekonominin içerisine dokunmalı, esnafa dokunmalı. Gerçek manada ihtiyaç sahiplerine dokunmalı ve şehrin tamamını kapsamalı.”

ULAŞIM YATIRIMLARI 

“Ulaşım, yaptığımız tüm kamuoyu araştırmalarında tereddütsüz Bursa’nın ana konusu oldu. Birilerinin artık duymaktan bıktığı sinyalizasyon optimizasyonu biz tamamladık. Üç aşamanın üçü de bitti. Yani bu şu demek; metroda 3.5 dakikalık sefer aralığını sadece 2 dakikaya düştü. Diğer taraftan, Emek Şehir Hastanesi hattı ve beraberinde 2015’ten beri yılan hikayesine dönen T2 Yalova yolu ihalesini kullanılabilir hale getirmek. Adliye, emniyet birimleri, müftülük, BUHEM bilim ve teknoloji merkezi, fuar alanı orada… O güzergahta ciddi bir hareket başlayacak. Otobüslerin yüzde 70’ini değiştirmişiz. Avrupanın birçok yerinde 5.4 yaş ortalaması yok. Bu çok ciddi bir oran. Artık, bizde 18-20 yaşında araçlar yok.

Göreve geldiğimde 1.75’ti öğrenci, 1.35’e düşürmüştük. Nisan ayında 1.50 yaptık. Hala gerideyiz. Öğrenci ile alakalı ekstra ne yapabilirizi çalışıyoruz. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Kısa vadede bir zam öngörümü de söz konusu değil.”

KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA

“Bursa, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bursamızın Türk dünyası ile ilgili ayrı bir yeri var. Biz Türk dünyası Türksoyun en önemli paydaşlarından bir tanesiyiz. Aslında ben bu çalışmaya 2 yıl önce başladım. Cumhurbaşkanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum. Bu isteğimizi önlerine koyduğumuzda, Özbekistan Hiva’da, Kırgızistan Azerbaycan, Türkiye’nin kültür bakanları ile birlikte en son adaylardan bir tanesiydik. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa oldu. Ocak ayında, 7-8 ülkenin Kültür Bakanı beraberinde farklı paydaşlar burada olacak ve bir yıla yayılan programlar ilan edilecek.”

BURSA’DA SU NE DURUMDA?

“Bursa’da 30 civarında su markamız var. Türkiye’de de 300 civarında fabrika var. Bursa önemli bir potansiyele sahip. Su sektörü çok zor bir sektör. Benim bakış açım yine vatandaşımızın lehine. Vatandaşa suyu en ucuza nasıl ulaştırabiliriz derdimiz bu. İşte onun için 4.90 dedik ve damacanaya geçtiğimizde asıl patlamayı yaptık. 1 milyon benim bu yıl için verdiğim hedefti. Ağustos ve Eylül’de bunun başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Bursa’nın ilk üç markası arasındayız bu çok sevindirici bir durum. Nasıl ekmekle ilgili regülasyon dönemi varsa bizim de su ile alakalı bir regülasyon dönemimiz var. Ay çekirdeği ile alakalı da bugünlerde bir sıkıntı var burada sizin kanalınızda  ilk defa söylüyorum. Bir regülasyon görevi görmek için bir çalışma yapıyoruz ve yakın zamanda kamuoyuna açıklayacağız. Kimse kusura bakmasın biz üreticimizi 3-5 tüccara yem etmek durumunda değiliz. Ay çekirdeği, şeftali, yaban mersini, ahu dudu , siyah incir hala çok iyi… Hiçbir regülasyona ihtiyaç bile kalmadı. Ama ay çekirdeği ile alakalı Yenişehir, İnegöl ilçelerinde bir sıkıntı var gibi onunla alakalı inşallah üreticimizi rahatlatacak Büyükşehir belediyesi olarak açıklayacağız. Özellikle pandemi döneminde gıdanın en önemli konulardan olduğunu gördük.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ