Demokrat Zafer

“KALPLERİNDEKİ HAYVAN SEVGİSİYLE YEŞEREN YENİ NESİLLER DİLİYORUM”

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Gürsu Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte, minik kalplerdeki hayvan sevgisi yeşertildi.

Gürsu Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nce oluşturulan “Gönüllülerimiz ve Yenilikçi Uygulamalarımızla Hayvan Dostu Gürsu Belediyesi” Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, ana okulu öğrencilerine farkındalık oluşturmak amacıyla, Halime Hatun Anaokulu’na kedi ve köpek evleri teslim edildi.

“Dünya tüm canlılar iyi oldukça daha güzel” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Sokak hayvanlarının en iyi koşullarda ve doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürmeleri için yardımcı olmak bir insanlık borcu. Bizler yaptığımız çalışmalarla bunu sağlamaya yönelik üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çabalıyoruz. Miniklerimizin tertemiz kalplerinde zaten var olan hayvan sevgisini, sorumluluk bilinciyle taçlandıracak farkındalıklarını güçlü kılmak amacıyla kedi ve köpek evlerini onların okuluna teslim ettik. Minik yavrularımızın meraklı sorularıyla duydukları heyecanı görmek bizim de umudumuzu güçlü kıldı.  Tüm canlıların yaşam haklarını korumaya duyarlı, kalpleri hayvan sevgisiyle sıcacık olan aydınlık nesillerin yetişmesini diliyorum” dedi.

Proje kapsamında; Tam donanımlı mobil veteriner aracıyla sokak hayvanlarının bakım ve tedavi hizmetleri yapılacak; yem hazırlama istasyonuyla, yemek artıkları hayvan yemine dönüştürülecek;  e-pati sistemiyle bakım ve tedavi hizmeti verilen tüm sokak hayvanlarının yapılan tüm işlemleri ve konumları takip edilecek; yemmatik sistemleriyle beslenmeleri sağlanacak; gönüllülerle iş birliği hizmetleri yapılacak; 7’den 70’e tüm halkın farkındalığını taze tutacak etkinlikler gerçekleştirilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ