Demokrat Zafer

TÜRKOĞLU; ŞEHİR HASTANESİ HATTI’NI NEDEN ARAPSAÇINA DÖNDÜRDÜNÜZ!

Danıştay, Emek-Hastane Metrosu ihalesini ikinci kez iptal etti; Türkoğlu böyle yorumladı:Bursa’da Emek-Şehir Hastanesi arasına yapılacak olan metro ihalesi ikinci kez iptal edildi. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Şaşırdık mı? Hayır. Çünkü yine aynı usulsüz yöntemi kullanmışlardı. Hiç kuşkunuz olmasın, maliyetler arttı diyecek olan yandaş şirkete, üçüncü ihaleyi de üstelik bu kez çok daha fazlasına verirler” dedi.

Üçüncü ihalede telaffuz edilecek rakamı tahmin etmenin de zor olmadığını belirten Türkoğlu, “Bir kere 2 Milyar TL’nin, yani eski parayla 2 katrilyon TL’nin üzerinde olacağı kesin” şeklinde konuştu.
Türkoğlu şunları söyledi:
Bilindiği gibi önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş, bu hattın maliyetinin en fazla 600 Milyon TL olacağını söylemişti.
Ardından yandaş bir şirkete 1 Milyar 600 Milyon TL’ye ihale edilmişti. Açılan bir dava üzerine, Danıştay, davet usulü ile yapılan bu ihaleyi; rekabete dayalı olarak gerçekleşmediğine hükmederek, bu nedenle de kamu yararı gözetilmediğine karar vererek iptal etmişti.


Peki sonra ne olmuştu?
Yüksek yargıya meydan okurcasına ikinci ihale de aynı usulsüzlükle yapılmış, üstelik ihale bedeli de 1 Milyar 952 Milyon TL’ye çıkarılarak, üstelik milletle de alay edercesine aynı yandaş şirkete adeta ikram edilmişti.
İYİ Parti olarak emsal örnekleri de açıklayarak yaptığımız maliyet hesabına göre;
Bursa’daki metroya km. başına 12.500-17.500 Milyon Dolar arasında fazladan para ödeneceğini, bu rakamın da, 6.1 km için 600-900 Milyon TL arasında bir rakama karşılık geldiğini kamuoyuna duyurmuştuk.
Eğer bütün amaç iktidar yanlısı şirketleri ihya etmekse, haram zıkkım olsun, diye de eklemiştik.
Ayrıca;
Halen yapılmakta olan 1.100 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin 900 Milyon TL’lik maliyetini örnek göstererek, bu hatta harcanacak para ile her biri aynı özelliklerde 2 büyük hastane yapılabileceğine, geriye de para kalacağına vurgu yapmıştık.
Bilin bakalım şimdi ne olacak?
Hadi yine biz söyleyelim;
Bir aya kalmaz üçüncü bir ihale yapılır. Ne yapılır edilir yine aynı yandaş şirkete, hem de bu kez maliyetler çok arttı denilerek 2 Milyar TL’nin, yani eski parayla 2 Katrilyon TL’nin üzerinde bir rakama hediye edilir.
Olan yine milletin yok canından ödeyeceği paralara olur.
Bir de olan bize olur!
İYİ Parti olarak, buradaki soygunu anlatırken yaklaşık 13,5 ton ağırlığındaki 600 Milyon TL parayı bir forklift aracının üzerine zor sığdırmıştık.
Bu defa yapacağımız protesto eyleminde iki forklift aracı kullanmak zorunda kalacağız.
Allah milletimize de onun gözü, kulağı, sesi olmaya gayret eden bize de kolaylık versin.
Bu ülkeyi yöneten iktidara da akıl fikir İhsan eylesin…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ