Demokrat Zafer

Bursa Barosu’nda seçim

Bursa Barosu’nun 2020 yılı ekim ayında yapılması gereken ancak pandemi önlemleri gerekçesiyle defalarca ertelenen genel kurulunda sıra seçimlere geldi. Seçimlerde mevcut Baro Başkanı ve Başkan Adayı Gürkan Altun’un temsil ettiği “Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu” ile İrfan Koçak’ın Baro Başkan Adayı olarak temsil ettiği “Birlikte Yöneteceğiz Grubu” yarışıyor.Dün gerçekleşen genel kurulun ilk gününde, Av. Gürkan Altun başkanlığındaki Bursa Barosu Yönetim Kurulu ile diğer kurulların çalışma raporları oybirliğiyle ibra edilmişti.

Yeni yönetimin belirleneceği seçimler için oy kullanma işlemi bu sabah saat 09.00’da başladı.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde gerçekleşen seçimlere ilgi yoğun olurken başkan adaylarından Gürkan Altun enBursa.com‘a şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün burada bir şenlik havası var. Bursa Barosu 28. başkanını seçecek. ben 27. başkanıyım. 112 yıllık Bursa Barosu’nu 1 yıl süre ile yönetecek başkan ve yönetimini belirleyeceğiz bugün burada.”

Mevcut Baro Başkanı ve Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu‘nun Bursa Barosu Başkan Adayı Gürkan Altun, siyasi partilerin kalabalık salonlarda genel kurul yaptığı süreçte baroların engellenmesine tepkisini su sözlerle dile getirdi:

“ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

“Zorlu bir süreçten geçtik. Bu bizim 5. ilanlı genel kurulumuz 1 yıllık süreçte.Hemen hemen her 3 ayda bir genel kurul tarihi verdik, ilan yaptık. Meslektaşlarımıza ulaştık ancak engellendik. Aramıza kanuni değil, hukuki değil ama genelge engelleri, hıfzıssıhha kararı engelleri kondu. Bugün bu engeli yaşamaksızın genel kurulu yapıyor olmanın buruk sevincini yaşıyoruz. Umarım sonuçlar Bursa Barosu’na, Bursa kentine, Bursa’da yaşayan yurttaşlara hayırlı olur.”

Av. Gürkan Altun, sözlerini şöyle tamamladı:

“BURSA BAROSU, MAĞDURYET YAŞAYANLARIN SESİ, KENTİN AVUKATIDIR”

“Çünkü Bursa Barosu sadece üyeleri için değil, Bursa’da yaşayan bütün insanlar için, bütün köylüler için, çevre konusunda dertlenen, hayvan hakları konusunda dertlenen, insan hakları konusunda duyarlı olan, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına ses çıkarılmasını isteyen, mağduriyet yaşayan bütün yurttaşların da sesidir. Bursa Barosu kentin avukatıdır.”

Birlikte Yöneteceğiz Grubu Bursa Barosu Başkan Adayı İrfan Koçak ise şöyle konuştu:

“ORTAK PAYDAMIZ BURSA BAROSU”

“Uzun süredir beklediğimiz baro genel kurulumuzu nihayet yapabiliyoruz. Aşağı yukarı 1 yıl bu süreç ötelendi. Bir yıllık bir çalışma dönemi geçirdik. Artık bugün söz meslektaşlarımızda.Meslektaşlarımız karar verecekler. Seçim sonuçlarımızın şimdiden ortak paydamız olan Bursa Barosu’na, mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmaısnı temenni ediyorum.”

Saat 17.00’a kadar sürecek oy kullanma işleminin ardından sayımlara geçilecek ve Bursa Barosu’nu önümüzdeki bir yıl boyunca yönetecek başkan ve yönetimi şekillenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ