Demokrat Zafer

Bursa’nın dev projesinde şok gelişme!

Olay gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Emek-Şehir Hastanesi metro hattında yaşanan sıcak gelişmeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta başı… 27 Eylül Pazartesi sabahı Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen bir çalışmanın başlayacağını duyuran bülten geldi.

Bültende…

Bursaray’ı, son durak olan Emek İstasyonu’ndan Şehir Hastanesi’ne uzatacak ve tamamı yeraltından yapılacak 6.1 kilometre uzunluğundaki metro hattı çalışmalarına o gün başlanacağı duyuruluyordu.

Hatta…

Saat bile verilmişti:

“UKOME Kurulu, saat 15.00’da başlayacak çalışmalarla ilgili bir dizi kararlar aldı. Buna göre; Bursa-Mudanya gidiş yönünde; Mudanya Yolu Caddesi trafik akışı, Bursaray Emek İstasyonu ile Otoyol girişi arasında servis yoluna alınacak, trafik akışı Bursa Mudanya aksında servis yolu üzerinden sağlanacak.”

Duyuru…

Mudanya Yolu’nda Emek İstasyonu’ndan sonra Geçit’e ve oradan Balat girişine kadar kazı çalışmalarını bildirmesi yanında, tüm önlemlere karşın trafik akışı etkileneceği için sürücülere uyarı özelliği taşıyordu.

Ne var ki…

Pazartesi günü yol kapanmadı. Sonraki günlerde de Mudanya Yolu’nda beklenen çalışma başlamadı. “Acaba ne oldu?” diye meraklanıp çevreye sormaya başlamıştık ki, akşam saatlerinde şu duyum geldi:

“Bursaray’ı Şehir Hastanesi’ne uzatacak metro hattı ihalesi, yapılan itiraz üzerine Danıştay tarafından ikinci kez iptal edildi.”

Açıkçası…

Kazıya başlanmasını beklerken gelen bu duyum moralimizi bozdu.

Büyükşehir Belediyesi kaynaklarına sorduğumuzda, “Bursa’ya böyle bir tebligat ulaşmadığını, bilgilerinin olmadığını” söylediler. Ankara’daki kaynaklar da doğrulayan ya da yalanlayan bir yaklaşım sergilemiyorlar.

Hatta…

Yaptığımız görüşmelerde, “Hattın müteahhidine ilk hak edişinin ödendiği” ve bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde şaşkınlık yaşandığı da kulağımıza.

Kısacası…

Her ne kadar resmi kaynaklar teyit etmese de, kişisel kaynaklar ihalenin ikinci kez iptal edildiğini söylüyor.

Umarız yanılırlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ