Demokrat Zafer

Haklıyız. Kararlıyız. Sonuna ve Sonuç alana kadar mücadele edeceğiz…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaklaşık 2.5 aylık tatilin ardından mesaiye bugün başlıyor. TBMM’nin mesaiye başladığı gün EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan çarpıcı açıklamalar geldi. Özüpak açıklamasında EYT’lilere birlik mesajı verirken, vekillere de “Sizler asil olan büyük Türk Milletinin vekilleri olarak, halkın oyları ile geldiğiniz o yüce makamda bu tezatlar karşısında sessiz kalmamalısınız. Temsil ettiğiniz halka sahip çıkarak; asıl sahibi Millet olan kürsüden bu tezatları anlatmak birincil vazifeniz olmalıdır. Emeklilikte Yaşa Takılanların hakları üzerinden siyaset yapma devri artık bitmiştir. Haklıyız. Kararlıyız. Sonuna ve Sonuç alana kadar mücadele edeceğiz…” ifadeleriyle seslendi.

İşte EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak‘ın o açıklaması…

“Değerli Kaderdaşlarım,

EYT’ liler olarak daha bilinçli ve dikkatli olmamız gereken bir sürece giriyoruz.

Geçmişte yaşadıklarımızdan, bizlere verilen ve sonrasında yerine getirilmeyen karşılıksız vaatlerden, hakaretlerden yaşadıklarımızı çok iyi analiz ederek, artık vaatlere kanmayacağımızı, davamızdan vazgeçmeyeceğimizi, dik duruşumuzla, haklı mücadelemizden taviz vermececeğimizi yine yeniden hep birlikte meclis açılışıyla davamızın sıkı takipçisi olacağız.
Erken de olsa, vaktinde de olsa artık bir seçim sürecine girildiği apaçık ortadır.

Şimdi yine başta siyaset arenası olmak üzere, sosyal, ulusal ve yerel medyada gündeme oturacağız. Yine hiç olmadığı kadar ağızlardan EYT söylemleri dökülecek ardı sıra. Bu süreci akıllıca yaşamak, haklarımızın çözümü noktasında maksimum faydayı elde edebilmek için mücadele ettiğimiz siyaset zemininde; siyaset yapmaksızın; gücümüzün farkında olarak VARIZ, BİRİZ, BİRLİKTEYİZ diyeceğiz.

GÜCÜMÜZÜ BİRLİKTELİĞİMİZDEN ALIYORUZ.

Bugün EYT konusunda kamuoyu farkındalığı oluşturduk ve bunu tüm Emeklilikte Yaşa Takılanlarla birlikte başardık. Kurumsal bir kimlik altında gerçekleştirdiğimiz mücadelemiz toplumun geniş bir kesiminde yankı buldu. Aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Arada hızımızı kesmeye çalışan çatlak seslere itibar etmeksizin, daha güçlü daha birlikte olmamız gereken bir döneme giriyoruz.

SİYASETE AYNA TUTALIM….

Değerli kaderdaşlarım, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. dönem 5. yasama yılı için, bugün mesaisine başlayacak. Daha meclis açılmadan kulislerde başladı EYT söylemleri ve hepiniz göreceksiniz ki önümüzdeki günlerde de hızla EYT tartışmaları başlayacak. Bizlere düşense, her zaman olduğu gibi kanunlar ve demokratik haklarımız çerçevesinde kırmadan dökmeden mücadelemize devam etmek. Bu dönemde EYT Federasyonu yönetimi olarak, liderler ve teşkilat yönetimleri ile görüşmelerimize devam edeceğiz. Yaşadığımız sorunları, taleplerimizi anlatmaya ve onların da çözüm önerilerini almaya devam edeceğiz. Karşı karşıya bırakıldığımız söylemlere dikkat ettiğimizde büyük bir tezatla muhatap oluyoruz. Bu tezadı her platformda dillendirmeye ve sormaya devam edeceğiz. Bu tezadı sorarak adeta kendilerine ayna tutacağız.

EYT KONUSUNDAKİ SİYASİ TEZAT

22 yıldır devam eden mağduriyetimiz karşısında artık haklılığımız net şekilde fark edilmiştir. EYT’ nin finansal bir problem olmadığı, acil olarak çözülmesi gereken toplumsal bir sorun olduğu tüm kesimler tarafından çok net anlaşılmıştır. Çözümsüzlüğünün ise sadece finansal bir tercih olduğu da ortaya çıkmıştır.

Hayatı boyunca çalıştıktan sonra asgari ücretin altında bağlanan emekli maaşı ( ki onun da sosyal yardım yapıyoruz görüntüsüyle 1.500 TL ye tamamlanıyor olması gerçekten içler acısı bir gerçektir) karşısında hayatını idame ettirmek için mecburen (keyfe keder değil ) ikinci bir işte çalışmak zorunda olan emeklilere ÇİFT DİKİŞ yapacaksanız olmaz öyle şey derken; bir çok bürokratın daha emekli bile olmadan ve hiç de ihtiyaçları yokken dört beş yerden maaş aldığının ortaya çıkması Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından kabul edilemez bir TEZATTIR…
EYT’ nin maliyetinin, herkes aynı anda emekli olacakmış gibi hesaplama yaparak, devletin bütçesinin kaldıramayacağı bir maliyet olduğunu ve hem de bunun YÜK kelimesi ile ifade edilmesi karşısında; dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan “GEÇİŞ GARANTİLİ” yollar/köprüler “HASTA GARANTİLİ” hastaneler yaptırılarak, devlet bütçesine asıl sürdürülemeyecek olan bir YÜK YÜKLEMEK BÜYÜK TEZATTIR…

Üstelik bu projelerin öncesinde ödenmiş, ayrılmış, planlanmış yada kazanılarak kenara konulmuş tek bir kuruş bile bütçesi yokken, ömrü boyu çalışma hayatlarında her ay daha cebine girmeden maaşlarından sigorta primleri kesilerek karşılığı zaten önceden yatırılmış olan emeklilik haklarının devlet eliyle öteleniyor olması Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından kabul edilemez bir TEZATTIR… Holdinglerin dönem dönem affedilen vergileri karşısında emekçilerin maaşlarından her ay tıkır tıkır kesilen ve asla affa uğramayan gelir vergilerinin karşısında bu bir TEZATTIR…

30 yıl sigorta primi ödediği halde işsiz kalan bir EYT‘ linin yaşından dolayı iş bulamaması durumunda sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için; hiçbir gelir kaynağı olmadığı halde ve devlet olarak iş imkanı da verilemediği halde kendisinden GSS primi tahsil etmek ve tahsil edemeyeceğinde aylık olarak faizi ile arka planda hanesine borç yazmak kabul edilemez bir TEZATTIR.

VEKİLLERE SESLENİYORUZ…

Sizler asil olan büyük Türk Milletinin vekilleri olarak, halkın oyları ile geldiğiniz o yüce makamda bu tezatlar karşısında sessiz kalmamalısınız. Temsil ettiğiniz halka sahip çıkarak; asıl sahibi Millet olan kürsüden bu tezatları anlatmak birincil vazifeniz olmalıdır. Emeklilikte Yaşa Takılanların hakları üzerinden siyaset yapma devri artık bitmiştir. Haklıyız. Kararlıyız.
Sonuna ve Sonuç alana kadar mücadele edeceğiz…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ