Demokrat Zafer

GÜRSU MİLLET KIRAATHANESİ HİZMETTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla model olarak gösterilen ve tüm Türkiye’de kurulan millet kıraathanelerinin bir yenisi de Gürsu’ya kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gürsu Belediyesi’nin kullanımına verilen Tarihi Değirmen, yapılan düzenlemelerle Millet Kıraathanesi’ne dönüştürüldü. Millet Kıraathanesi’nde; kütüphane, sesli okuma odası, yks öğrencilerine yönelik kurs, ders çalışma alanları, idari birim yer almakta. Açık hava bahçe kısmıyla ilçe gençliğine, halkına hizmet verecek mekân Gürsulular’ın yeni buluşma noktası olacak.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın seçim çalışmaları sırasında ilçe sakinlerine söz verdiği ve hayata geçirdiği Millet Kıraathanesi’yle Gürsu’nun eğitim ve kültür hayatı canlılık ve zenginlik kazanacak.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gürsu Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlatılan eğitimler kapsamında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), hazırlanan öğrencilere eğitim imkanı sunulmakta.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Millet Kıraathanesi’nin kurulmasıyla ilgili “Hemşehrilerimize söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzide mekânımızda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız, kitapların sıcak ve bilgi dolu dünyasıyla kuşanacak, ikramlarımız ve gönülden muhabbetimizle ağırlanacak. Gençlerimiz bu mekânda rahatça ders çalışabilecekler, bu mekanda eğitim gören kardeşlerimizi inşallah her alanda başarı sağlamış bireyler olarak göreceğiz” dedi.

Her yaştan ilçe sakininin her gün kitap okuyabileceği ve öğrencilerin ders çalışabileceği Millet Kıraathanesi’nde, ücretsiz ikramlar ve bilgisayar, internet hizmeti sunulacak.

Millet Kıraathanesi, yetişkin, çocuk ve gençlere yönelik kültür sanat ve eğitim kurslarının adresi olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ