Demokrat Zafer

Eski Bakan’dan çarpıcı sözler: ‘Suskunluğumuz acizliğimizden değil’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa siyasetinin önemli ismi eski bakanlardan Faruk Çelik’in çarpıcı sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Arama nedenimiz… Cumartesi günü yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısıyla ilgili adının geçtiği spekülasyonlardı.

Deneyimli siyasetçi Faruk Çelik sorumuzu duyunca gülümsedi. “Siyasette önemli gelişmeler oluyor. Türkiye’nin gündeminde şu an iki kritik konu var” diye başladı.

Bir…

“2023’e gidilirken HDP ortaya ‘tutum belgesi’ koydu. Bir amacı kapatma davası, ama diğer yönü çok önemli. Türkiye’nin sorunu olan terörle ilgili parlamentodan talep doğru adım. İlginç olan şu: HDP’de geçmişte başkan olan birisi ‘Çözümün adresi İmralı’ derken, bir başkası anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddesinin değiştirilmesini ortaya koyuyor.”

Şunu vurguladı:

“Tutum belgesini rafa kaldıran yaklaşımlar aynı partinin yetkililerine yaptırılıyor. Bu yönüyle, tutum belgesi HDP’nin dağın çemberinden çıkma gayretiydi, ama dağ buna yol vermeyecek gibi.”

İki…

“Kritik bir dönemde Sayın Meral Akşener çok önemli açıklama yaptı. Net şekilde Cumhurbaşkanı adayı olmadığını söyledi. Ben bundan Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olması anlamı çıkarmadım, ona sıcak bakmayacağı izlenimi edindim. Seçim kazanacak aday işareti veriyor”

İzlenimi şu:

“Burada asıl hedef olarak, muhalefetin sistem değişikliği için örgütlendiğini görüyorum. Başkanlık sisteminden parlamenter sisteme dönüş birlikteliği için Sayın Akşener tüm tarafları yönlendirmek istiyor.”

Sonra da…

Cumartesi AK Parti İl Danışma’da yaşananlarla ilgili ilk kez düşüncesini dile getirirken, önce bakış açısını ortaya koydu:

“Bursa’da çözülmesi gereken sorunlar var. Bunlar için kafa yormak gerekirken meselenin ‘ben merkezli’ siyasete dönüştürülmesi üzüntü verici.”

Devam etti:

“Ben AK Partiliyim. Urfa’ya gittikten sonra bile bazı politikacılar benim üzerimden bir çok spekülasyonlar ürettiler. Ama birçoğuna hiçbir şey yokmuş gibi, her şey iyi gidiyormuş gibi davrandım. Kimseye malzeme vermedim.”

Şunun altını çizdi:

“Birçok yanlışlık, haksızlık, art niyetli davranış, hatta iftirayla karşı karşıya kalsak da olaylara hep partinin sahibi olarak baktık. Hani bir kıssa var ya, ‘Her ne kadar çocuğun anası değilim diyorsam da, çocuk benim çocuk’ anlayışı hâkim olmalı.  Biz böyle baktık, fakat birilerinin olumsuz tavrı devam etti.”

“Suskunluğumuz acizliğimizden değil!”

Cumartesi günü… Merinos’ta yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi’nde eski Bakan Faruk Çelik’e söz verilmemesi spekülasyonlara yol açtı.

Deneyimli siyasetçiye bu konuyu sorunca şunu söyledi:

“Toplantıdan sonra eski, yeni, şu an görevde birçok partili arkadaşımız yanıma gelip ‘Abi buraya geldiniz, sizi dinlemek isterdik’ dediler.”

Şu mesajı verdi:

“Ben toplantılarda konuşma meraklısı değilim. Ama teşkilata bir faydası olacaksa tecrübe paylaşımı olarak anlam ifade ediyor. AK Parti’nin hangi düzeyinde olursa olsun, arkadaşlara diyorum ki, suskunluğumuz acizliğimizden dolayı değildir.”

Çelik: Bundan sonra yanlış olan ne varsa kamuoyuyla paylaşacağım!

Başlangıçta… Siyasette yerel konulara girmek istemedi, fakat eski Bakan Faruk Çelik bir noktaya geldi ve içini boşalttı.

Örneğin…

“Herkes bulunduğu partiye, siyasi anlayışa zarar vermeme anlayışıyla yola çıkmalı. Ben bu anlayışla zorluklara göğüs gerdim ve partime zarar vermeme kararlılığımı sürdürdüm” dedi.

Ardından…

“Ufak hesapların peşinde olduklarını” söylediklerine seslendi:

“Geçmişte de bu hesapları yapanlar hep yarı yolda kaldılar.”

Kararını da açıkladı:

“Bundan sonra, yanlış olan ne varsa açık ve şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşacağım. Çünkü zarar vermeyelim diye susmamızın yanlış anlaşıldığını görüyorum.”

Şunu da dile getirdi:

“Ne yazık ki, partide sorumluluk alan bazılarının dışarıdan insan getirmeyi hedeflemeleri gerekirken bu sığ bakışla parti içinden insanların uzaklaşmasına neden oluyorlar.”

AK Parti teşkilatlarına Çelik yolu gösterdi

Farklı bir sohbet oldu… Deneyimli siyasetçi Faruk Çelik’le Türkiye gündemi yanında yereldeki özel mesajları konuştuk.

Son cümlesi de…

Sohbetin içeriğine uygun olarak teşkilatlara yol gösterme özelliği taşıyordu:

“Hüner o ki… Sayın Cumhurbaşkanı’yla ta İl Başkanlığı’ndan bu yana, her devresinde yol yürüyen arkadaşların tamamını harekete geçirip, birlikte yeni başarılara imza atabilmek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ