Demokrat Zafer

Acer, yeni Chromebook sertifikalı bağlantı istasyonu ile iş verimliliğini artıracak

Acer, harici ekranlara, çevre birimlerine veya ağa bağlanmayı kolaylaştıran yeni Chromebook sertifikalı bağlantı istasyonunu duyurdu.

● Acer USB Type-C Dock D501, 3 adet harici ekranı[[i]],[[ii]destekliyor ve 6 adet USB bağlantı noktası aracılığıyla kusursuz bir bağlantı deneyimi sunuyor.

● Acer, önceki dönemlerde kablosuz fare ve bir USB-C – USB-C kablosu da dahil olmak üzere Chromebook sertifikalı çeşitli aksesuarlarını piyasaya sürmüştü.

Acer bugün yaptığı açıklamayla “Works With Chromebook” sertifikalı aksesuar ailesini, birden fazla ekranı veya çevre birimini bir Chromebook’a bağlama işlemini basitleştiren yeni bir çözüm olan Acer USB Type-C Dock D501 ürünüyle genişlettiğini duyurdu. Acer’ın yeni bağlantı istasyonu Chrome OS cihazlarıyla sorunsuz çalışmak üzere tasarlandı. Çok sayıda testten başarıyla geçen USB Type-C Dock D501, Chromebook’un uyumluluk standartlarını[[iii]] tam olarak karşılıyor.

Azami fayda için esnek bir çözüm

Kolaylık ve taşınabilirlik için kullandığımız dizüstü bilgisayarlarda bazı işleri gerçekleştirmek için daha fazla ekrana ihtiyaç duyulabiliyor. Örneğin bazen fare kullanmak, trackpad kullanmaktan daha rahat olabilir. Çevre birimleri bu noktada, profesyonellere kendilerine uygun bir çalışma ortamı oluşturmak için daha fazla esneklik sunuyor. Çoğu kişi, harici bir ya da iki monitörle, bir klavye ve fare ile, hatta verileri yedeklemek için bir USB çubuğu veya harici sabit sürücü ve daha fazla bağlantı kurabilecekleri bir esnekliğe ihtiyaç duyuyor. Bir bağlantı istasyonu, tek bir USB Type-C yuvası ile tüm bu cihazların bağlanmasına olanak tanırken, çalışma ortamını da sadeleştirebilir. Bu sayede örneğin bir Pazartesi sabahı kalkıp işe koyulmak için atılması gereken adımların sayısını azaltır.

Acer USB Type-C Dock D501

Acer USB Type-C Dock D501 (ADK020), DisplayPort ve HDMI bağlantı noktaları[[iv]aracılığıyla bir Chrome OS cihazına 3 adede kadar ekran[i], [ii] bağlama işlemini basitleştirerek, büyük miktarda veri ile birden daha fazla ekranda çalışan kullanıcılar için mükemmel bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Cihazda yer alan 6 adet USB bağlantı noktası (4x USB 3.1 Gen 1 Type-A ve 2x USB 3.1 Gen 2 Type-A), belirli bir iş için gerekli olan ek çevre birimlerini bağlama esnekliği sunuyor. Ayrıca, cihazları bir USB-C bağlantısı aracılığıyla şarj etmek için USB-C Power Delivery standardını destekliyor ve kablolu ağ bağlantısı için özel bir Gigabit Ethernet bağlantı noktası içeriyor.

Özellikle, bağlantı istasyonunun yazılımının bir Chrome OS Cihazına bağlıyken güncellenebilmesi ve modern çevre birimleriyle en üst seviyede uyumluluk sağlaması, cihazın uzun yıllar boyu kullanılabilmesi adına önem taşıyor.

Acer’ın Chromebook Sertifikalı Diğer Akseusarları

Yeni D501 Chromebook bağlantı istasyonunun arasına katıldığı Acer’ın Chromebook sertifikalı aksesuarlarını aşağıda görebilirsiniz:

• Acer Wireless Mouse M501 (AMR800) ve Acer Wireless Mouse M502 (AMR020) sırasıyla 1600 DPI ve 1200 DPI hassasiyet sunarak, güvenilir ve hızlı yanıt veren bir fare deneyimi sunuyor. Farelerin şekli hem sağ hem de sol elini kullananlara konfor sağlayacak şekilde tasarlandı.

• Acer USB-C – USB-C Kablosu (ACB910), USB-C cihazlarını ve çevre birimlerini birbirine bağlayarak kullanıcıların cihazlarını şarj ederken aynı anda 10 Gbps’ye varan hızlarda veri aktarmasına ve USB-C ekranlarını, sabit sürücülerini ve diğer çevre birimlerini çok sayıda kablo gerektirmeden kullanmasına olanak tanıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer USB Type-C Dock D501 269,90 euro; Acer Wireless Mouse M501 (AMR800) ve Acer Wireless Mouse M502 (AMR020) modellerinin ise 24,90 euro fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

[i] Aynı anda desteklenen ekran sayısı, kullanıcının Chromebook’unun ve/veya dizüstü bilgisayarının özelliklerine de bağlıdır. LL

[ii] Üç harici ekranı desteklerken maksimum çözünürlük, Full HD (1920 X 1080) ile sınırlıdır.

[iii] Bu ürün, Chrome OS’nin en son sürümünü destekleyen cihazlarla çalışır ve Google’ın uyumluluk standartlarını karşıladığı onaylanmıştır. Google, bu ürünün çalışmasından veya güvenlik gereksinimlerine uygunluğundan sorumlu değildir. Chromebook ve Works With Chromebook rozeti, Google LLC’nin ticari markasıdır.

[iv] Bağlantı istasyonu, bağımsız bir HDMI bağlantı noktası ve DisplayPort’un yanı sıra, aynı anda yalnızca birinin kullanılabildiği ek bir “kombine” HDMI bağlantı noktası ve DisplayPort içerir. Bu, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre 2x DisplayPort ve 1x HDMI veya 1x DisplayPort ve 2x HDMI kullanarak toplam üç ekran çıkışı bağlantı noktasına izin verebileceği anlamına gelir.

Acer Hakkında

1976’da kurulan Acer, günümüzde 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük ICT şirketlerinden biridir. Yüzünü geleceğe dönen Acer; donanım, yazılım ve hizmetlerin bir araya gelerek tüketicilere ve işletmelere yeni fırsatlar sunduğu bir dünya oluşturmaya odaklanmıştır. Hizmet tabanlı teknolojilerden Nesnelerin İnterneti, oyunlar ve sanal gerçekliğe kadar birçok alanda Acer; 7000’den fazla çalışanıyla, insanlarla teknoloji arasındaki sınırları kaldıran ürün ve çözümler araştırmaya, tasarlamaya, pazarlamaya, satmaya ve desteklemeye kararlıdır. Daha fazla bilgi için www.acer.com.tr adresini ziyaret edin.

© 2021 Acer Inc. Tüm hakları saklıdır. Acer logosu, Acer Inc’in tescilli ticari markasıdır. Belirtilen veya başka türlü kullanılan diğer ticari markalar, tescilli ticari markalar ve/veya hizmet markaları ilgili sahiplere aittir. Tüm teklifler önceden belirtilmeksizin değiştirilebilir ve tüm satış kanallarında geçerli olmayabilir. Belirtilen fiyatlar üreticinin tavsiye ettiği perakende satış fiyatlarıdır ve bölgeye göre değişebilir. Satış vergileri eklenebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ