Demokrat Zafer

MB faizi indirdi, dolar fırladı: Bursalılar doların yükselişine ne dedi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yüzde 19 olan politika faizini yüzde 18’e düşürdü. Ardında dolar hızlı bir yükselişe geçerek tarihi zirveyi gördü. Doların 8.89’a yükselerek tarihi zirveyi görmesini Bursalılar değerlendirdi. 

Faiz indirimi kararı ardından dolar/TL fırlayarak tarihi zirve seviyesini test etti ve 8,89’u gördü. Genel beklenti eylül toplantısında faizin sabit tutulması yönünde iken alınan sürpriz karar, tartışma yarattı.

Doların yükselmesinin hayat pahalılığı olarak yurttaşa geri döndüğünü ifade eden Bursalı, en kısa deyimiyle enflasyonun yükselmesi olarak açıklayabileceğini söyledi.

Bağ-Kur emeklisi, “Dolar yükseldikçe küçük olan maaşım daha da küçüldü.” dedi.

Ülke ekonomisinin battığını ifade eden yurttaş, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesinin doğrudan market fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Yurttaş her şeyin farkında

Bugün aldığı aynı marka ürünün ertesi gün zamlandığını ifade eden emekli yurttaş “Ama bu marketlerden kaynaklanmıyor. Cumhurbaşkanımız marketlerden diyor ama marketlerden değil. Tarım yok, üretim yok. Her şeyi dışarıdan alıyoruz. Yurttaş bunun farkında istediği kadar marketleri suçlasınlar” dedi.

Faizlerin düşmesinin ardında parası olanların dolara yüklendiğini belirten yurttaş, “Hükümete sorarsanız hiçbir şey dolarla alınmıyor ama ithalat, ihracat hep dolarla döndüğü için bütün tüketim maddelerine yansıyor.” şeklinde konuştu.

Doların yükselmesinin giydiği ayakkabıdan içtiği sigaraya kadar her alanda fiyat artışına sebep olduğunu belirten gençler, kafelerde çay fiyatlarının yüksekliği sebebiyle parklarda oturmak durumunda kaldıklarını, gençlerin artık ülkeyi terk etmek istediğini, maddi imkanlardan dolayı Türkiye’de okuyamayacağını söyledi.

BursaMuhalif.com/Ezgi Bulut/İhsan Çelepkolu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ