Demokrat Zafer

Bursa’da kaç sınıf karantinada? Okullarda dikkat çeken rakamlar…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, okullardaki dikkat çeken korona tablosunu ve kapatılan sınıf sayısını bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Geçen hafta… 22 Eylül Çarşamba günü bu sütunlarda, uzmanların uyarasını aktardık: Vaka artışı bu hızda devam ederse, okulları açık tutabilmek için sosyal yaşamda lokantalara ve düğün salonlarına kısıtlamalar gelebilir.

Ardından…

Bakanlar Kurulu gündemine “AVM ve restoranlara girişle yolculuklarda aşı kartı” girdi. Okulların açık kalabilmesi için sosyal yaşama yönelik ve aşıya da teşvik amaçlı ilk adım atıldı

Bununla birlikte…

Okullardaki Covid vakalarında Bursa’da karşımıza şu tablo çıkıyor:

Bursa il genelinde, Covid vakası görülmesi ve temaslılık oluşması nedeniyle şu an 500 civarı sınıf karantinada.

Bu rakam…

Bazen 400’lere iniyor, hatta bir ara 350’lere gerilediyse de, 500’ü geçmediği için karantinadaki sınıf barajı 500 olarak oluştu.

Karantina sınıfları da eğitimlerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam ediyorlar. Yani, eğitimde aksama olmaması için gerekli önlemler alınmış durumda.

Yanı sıra…

Bursa’daki günlük vaka sayısı tablosuna baktığımızda geçen haftadan bu yana değişiklik olmadığı görülüyor.

Gerçi…

Pazar günü vaka sayıları 1.300’lere geriledi, ama hafta başından itibaren yeniden 1.800’lere ulaştı, yeniden 2 bin sınırına dayandı.

Peki…

Vaka sayısının 2 bin sınırında olsa da stabil hale gelmesi ne anlam taşıyor?

Sorunun cevabını uzmanlar şöyle verdi:

“Aşılamadaki artış vakaların artışını engelliyor. Bursa’da da tek doz aşılama yüzde 84’e ulaştı. İki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 68’e geldi.”

Şu nokta önemli:

“Aşılama rakamları daha da artarsa, vaka sayıları geriler. Çünkü Covid’den korunmada aşısı tamamlanmış olanların oranı çok önemli. Herkese bu noktada sorumluluk düşüyor.”

Çarpıcı bir aşılama oranı da yaş gruplarından ortaya çıktı:

15-17 yaş grubunda aşılama oranı yüzde 51 olurken, 20-24 yaş grubunda yüzde 77’ye ulaşıldı.

Gençlerin aşıya ilgisizliğini anlayabilmek mümkün değil.

Aşıya teşvikte Sağlık Bakanlığı yalnız kaldı

Geçen yıl… Pandemi başladığında, sokağa çıkma yasağı dönemlerinde belediyeler sahadaydılar. Filyasyona destek verdiler, her yeri dezenfekte ettiler, ekiplere yardımcı oldular. Sivil toplum örgütleri de aynı desteğe verdiler.

Şimdiyse…

Toplumun aşıya teşvik edilmesi ve koronavirüsten korunma sağlayan oranlara ulaşılması çabalarında Sağlık Bakanlığı yalnız kaldı.

Oysa ortak mücadele gerektiren bir konu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ