Demokrat Zafer

EGİAD ve TARKEM’den İş Birliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin çekim merkezi olması için EGİAD ile ortak bir komisyon oluşturdu. Kemeraltı ve çevresindeki tarihi, dini, turistik kent değerlerinin asıllarına uygun şekilde canlandırılmasına katkı sağlamak amacıyla kamu, sivil toplum ve özel sektör ortaklığıyla kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş ‘nin çalışmaları hakkında bilgi aktarımının yapıldığı toplantıya, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, TARKEM’in, İzmir kent değerlerini korumak, geliştirmek ve İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni yenilemek amacıyla önemli çalışmalar yaptığını belirtti. EGİAD için geçmişten beri Kemeraltı’nın önemli bir stratejik hedef olduğunu kaydeden Yelkenbiçer, “Bunun temel sebeplerinden birisi muhakkak Kemeraltı’nın tarihteki en eski alışveriş merkezlerinden birisi olmasıdır. Yaklaşık 7.000 yıllık geçmişe sahip tarihi ve kültürel açıdan paha biçilemez bu mirasın gelişimi için EGİAD bir Kent Raporu hazırlatmıştır. Bu raporun çıktıları ile ilgili ön çalışmalar yapılmış, resmî kurumlardan izinler alınmış ve Kemeraltı Çarşısı içindeki tarihi Portekiz Sinagogu için proje geliştirilmiştir. Son yıllarda İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve TARKEM öncülüğünde Kemeraltı’nın canlandırılması için projeler yürütülmektedir. EGİAD olarak Kemeraltı için biz de üstümüze düşeni projelerle ve var olan projelerimizin sürdürülmesi yoluyla gerçekleştirmeye her zaman hazırız. Bu bağlamda da TARKEM ile bir arada çalışıp, düzenli bir araya gelecek bir kurul oluşturduk. Bu webinar ile kurulumuzun çalışmasına başlamış oluyoruz. Eminim ki TARKEM’in bölgedeki etkinliği, tecrübesi ve EGİAD’ın dinamizmi ile birlikte tarihi alanda, Kemeraltı’nda ses getirecek projelere imza atacağız” dedi.

TARKEM’in Kemeraltı bölgesindeki çalışmalarıyla kamu ve özel sektör ortaklık modelinin, ülkemizdeki en kıymetli örneklerinden biri olduğunu hatırlatan Yelkenbiçer, şunları söyledi: “TARKEM ortak akıl ve iş birliği ile yürütülen çalışmaların, bir kentin gelişiminde ne kadar etkili sonuçlar doğurabileceğinin kanıtı ve bu yüzden stratejik öneme sahip. Hedefimiz ortak kurumların eşgüdümüyle, Kemeraltı’nı İzmir’in kalbi yapmaktır” diye konuştu.

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise, tarihi kent merkezlerini değerlendirerek konuşmasına başladı. Ortaklık yapısında EGİAD’ın yer almasının önemine de dikkat çeken İneler, bölgenin nasıl canlandırılması gerektiğine dair açıklamalarda bulunarak, “Dünyada bu tür tarihi kent merkezlerinin dönüşümü incelendiğinde, başarılı olan bölgelerin ortak özelliği 3 önemli grubu bir araya getirmiş olması ve bu konuda tüm kesimlerin mutabık olduğu stratejik plan yapmış olmasıdır. Amacımız kentimizin kültürel ve tarihi değerlerini, yaşayanları yerinde koruyarak ve katılımcı yönetim anlayışıyla kamu-özel sektör iş birliği içinde kalkındırmaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ