Demokrat Zafer

Bursa’ya teknoloji üniversitesi! Buluşçu 600 öğrenci seçilebilir…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’ya yeni bir üniversite kurulması için gelen öneriyi bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çevresindeki herkes… Faruk Polat’tan söz ederken “proje fabrikası” diyor. Haksız da değiller, çünkü tam 25 yıldır kent projeleri üretiyor.

Bizim yolumuz…

2014’te kesişti. O dönem, kentsel dönüşüm başlamış, fabrikalar ve evler yıkılıyordu. Marka Patent ve AB İleri Teknolojiler Proje Uzmanı olarak Faruk Polat’ın yıkılan binalardaki asbest tehlikesine dikkat çektiği yazımız ilgi görmüştü.

Zaman zaman sohbet ediyoruz. Faruk Polat geçen süreçte Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği başkanlığını üstlendiği için projelerinin bazılarını Bursa ipekçiliği üzerine oluyor.

Tarımda TKDK ile birlikte farklı projeler de geliştirdi.

Bunun yanında…

Şubat ayında yapılan kongrede Davut Gürkan başkanlığındaki AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Böylece, siyaset kurumu için sanayi, sosyal yaşam ve istihdam projeleri üretmeye başladı.

Sohbet ederken…

Bursa için yeni önerisini büyük heyecanla anlattı:

“Bursa sanayi ve istihdam kenti, ama katma değeri yüksek sanayi için dönüşüm başladı. Teknoloji üreten sanayiye geçiliyor.  Son dönem uzay teknolojileri alanında da Bursa’da önemli gelişmeler oluyor.”

Düşüncesi şu:

“Bursa’da nano teknolojinin, yapay zekanın, yazılımın gelişimi için vizyoner bakış açısıyla önemli bir hamle gerekir.”

Ardından…

“Tüm bu teknoloji ve uzay dönüşümlerini taçlandırmak gerekir” deyip önerisini açıkladı:

“Bursa’da Uzay ve Savunma Sanayi Üniversitesi kurulabilir. Bir teknoloji üniversitesi olarak Bursa’ya kazandırılabilir.”

Yapısının nasıl olabileceğine de çalışmış:

“Bu üniversite için lisedeyken, buluşçu özelliği taşıyan 600 öğrenci seçilir. Öğrenciler zamanlarının büyük bölümünü teknoloji üretimi yapan büyük firmaların Ar-Ge merkezlerinde geçirerek kendilerini geliştirirler.”

Şunu da ekledi:

“İş garantili üniversite olacağı için, öğrencinin okul sonrası kaygısı olmaz, kalite de artar.”

Öğrenciyken buluş yapıp patentini alma şansı

25 yıldır… Proje Fabrikası gibi çalışıp kent projeleri üreten Faruk Polat, önerdiği Bursa Uzay ve Savunma Sanayi Üniversitesi için farklı bir yol çizdi:

“Lisedeyken seçilecek 600 öğrenci buluşçu olacakları için, Ar-Ge çalışmalarında buluşlar yapacaklar. Patenti de alacakları için, daha öğrenciyken buluştan pay sahibi olacaklar.”

Anlaşılan…

Günümüzün eğitim sistemi için de özel bir yol olacak bu öneri.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ