Demokrat Zafer

Sevinç’in etkili muhalefeti canlı yayını kökünden kaldırttı!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şahin Sevinç, Bursa halkının sorunlarını meclis gündemine taşıması, etkili muhalefeti sonucu Yıldırım Belediyesi meclisi canlı yayını kaldırma kararı aldı. Karar muhalefete sansür uygulanıyor, demokrasinin şeffaf yönetimine pranga vuruluyor şeklinde yorumlandı kamuoyunda.

Bursa siyasetinin Atom karınca siyasetçisi olarak anılan Şahin Sevinç’in son meclis toplantısında yoğun eleştiri ve etkili muhalefeti sonrasında belediye başkanı Oktay Yılmaz’ın talimatıyla canlı yayınlara ara verildi.

Konuyla ilgili olarak sorularımızı cevaplayan Şahin Sevinç; ”Bizler halkın oylarıyla halkımızın sorunlarını dile getirme ve çözüm üretmek üzere seçilmişler olarak, halkın meclisinde sorunları canlı yayında konuşuyor tartışıyorduk. Belediye yönetiminin kendilerine olan güvensizliği beceriksiz ve adaletsiz yönetimini, yanlışlıklarını halkımız görmesin diye böylesi cahilane bir karar almışlardır. Kınıyoruz, Bu karar bizi susturamaz. Bu karar bizim hakikatleri dile getirmemize, halkımızın haklarını savunmamıza engel olamayacaktır. Bu adaletsiz beceriksiz yönetimden halkımızın kurtulup sosyal demokrat anlayışla adaletli şeffaf kayırmacılıktan uzak yönetimle kucaklaşıncaya kadar etkili muhalefetimiz dik ve onurlu mücadelemiz devam edecek.’‘ dedi.

Belediyeler muhalefetin yoğun eleştirileri üzerine meclis toplantılarını canlı olarak vermeye başlamışlardı. Osmangazi Belediyesi canlı yayını teknik imkanları olmaması nedeniyle veremeyeceğini açıklamış, Yıldırım Belediyesi ise canlı yayınlara hemen başlamıştı, bir süre devam eden canlı yayınlar son oturumda Meclis üyesi Sevinç’in sert eleştirilerinden dolayı Yıldırım Belediye başkanının aldığı kararla meclis kameraları tamamen kaldırıldı, canlı yayınlarına ara verildi. Yıldırım halkı mecliste yapılan görüşmelerden haberdar olmak istiyor. Yıldırımlılar canlı yayınların ne zaman başlayacağını merakla bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ