Demokrat Zafer

Bursa’nın büyük eğitim kurumlarından biri! Bakanlığın gözdesi oldular

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarına yer verdi.

Bursa‘da öyle okullarımız var ki, başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartıyor.

Dün ziyaretimize gelen Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz Hocamı dinlerken okulunun ve öğrencilerinin başarılarıyla kıvandık.

Devir dijital çağ. Bu okulumuz da o çağa ayak uydurmak için çalışıyor. Okulda bin 250 öğrenci eğitim görüyor. 7 ayrı bölümle Bursa‘nın büyük eğitim kurumlarından biri.

Okulda iki bölüm var ki, onlar bizim mesleği de ilgilendiriyor.

Daha lise çağındaki çocuklarımızın gazete ve televizyonculuk için yetiştirildiğini görmek sevindirici.

Radyo Televizyon Bölümü‘nde bu yıl 135Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü‘nde 125 öğrenci eğitim alıyor. Bu iki bölüm okulun ve Milli Eğitim Bakanlığı‘nın gözdesi olmuş. Kapatılması bile konuşulurken pandemi döneminde önemli işlere imza atmışlar.

Müdür Yılmaz, bakanlıktan iki ayrı dilimler halindeki 400 bin liralık destekle stüdyoları ve teknik malzemeleri yenilemiş.

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın uzaktan öğretim derslerinin 300 videosu bu okulda çekilmiş.

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerin tekstil, laboratuvar, büro yönetimi, pazarlama, ve gazetecilik gibi ders videoları bu okulun teknik altyapısı ile hazırlanmış.

Ömer Hoca kapatılması bile düşünülen stüdyoları yenilemekle iyi etmiş.

Fotoğraflarını gördüğümüzde modern bir TV kanalının stüdyosu gibiydi. Okul dersleri için yine meslektaşlarımızdan usta öğreticiler bulunmuş.

Öğrencileri daha da geliştirmek için dijital medya eğitimi almaları da sağlanmış.

Okulun donanımı ile Yıldırım Kaymakamlığı‘nın tanıtım videosu hazırlanmış.

Hasılı bir medya kenti olan Bursa‘da, geleceğin gazeteci ve televizyoncuları için daha liseden başlayan bir hazırlık var bu okulda.

Ömer Hoca’nın bu çabaları boşa gitmeyecektir. Yarın aramızda görev yapacak meslektaşlarımız belki bu okul çıkışlı olacaklar. Ulusal kanallarda  ve gazetelerde burdan yetişmiş, üniversite öğrenimini de tamamlamış kardeşlerimizi görebileceğiz.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayrıca öğrencilerin ufkunu genişletmek için Erasmus projeleriyle dünyaya da açılmış.

Örneğin; daha yeni döndükleri Polonya‘da, Letonyalı öğrencilerin de yer aldığı 30 kişilik grupla siber suçlar, internet güvenliği, internette nefret söylemi, sosyal medya, sosyal kampanyalar gibi eğitimler almışlar. Bursa‘dan 10 öğrencinin katıldığı eğitimlerde Müdür Yılmaz ve İngilizce öğretmeni Filiz Balçık Taç kafileye liderlik etmişler.

Bütün bunları duyunca, biz de başlıkta olduğu gibi Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nereye koşuyor diye sormadan edemedik.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ