Demokrat Zafer

BİR DAĞ KÖYÜNDEN BÜYÜKŞEHRE UZANAN MÜCADELE ve BAŞARI ÖYKÜSÜ: MUZAFFER SEÇİM TOKLU’NUN YAZDIĞI SANA GELDİM İSTANBUL, RAFLARDA!

Mersin’in küçük bir köyünden İstanbul’a uzanan, mücadele ve azimle örülü bir kendini var etme ve başarı öyküsü… Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Muzaffer Seçim Toklu’nun kendi hayat hikâyesini anlatırken aynı zamanda Türkiye’nin yakın geçmişine dair sosyoekonomik ve politik bir fotoğrafını da çeken anlatı türündeki kitabı Sana Geldim İstanbul, Epsilon logosuyla okurlarla buluştu. Kendi emeğine inancıyla ve çalışkanlıkla ayakta durmayı öğrenen bir çocuğun “büyüme” öyküsüyle okuyucuyu bazen gülümseten bazense hüzünlendiren Sana Geldim İstanbul’un telif geliri, Muzaffer Seçim Toklu tarafından İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak bağışlanacak.

Epsilon, mesleğini kendi elleriyle kurduğu bir tıp merkezinde icra etmeye devam eden bir hekimin, Muzaffer Seçim Toklu’nun kaleme aldığı Sana Geldim İstanbul’u okurlara sunuyor. İlham veren hayat hikâyesini içten bir üslupla satırlara döken Toklu okurları, ömrünün çok sesli, çok renkli odalarında bir yolculuğa davet ediyor.

Türkiye’nin güneyindeki küçük bir köyden İstanbul’a uzanan bir yaşam. Köy Enstitülü olma ruhunu tüm hücrelerinde taşıyan ve çocuklarına aşılayan öğretmen babanın altı çocuğundan birinin, küçük yaşlarda başlayan hayat mücadelesi. Kendi emeğine inancıyla ve çalışkanlıkla ayakta durmayı öğrenen bir çocuğun “büyüme” öyküsü… İçinden pazarda satılan maydanozlar, el emeği göz nuru domatesler, asmalar, sokak sokak dolaştırılan mısırlar, simitler, “yağlı ördekler”, dere kenarında kurulan yaratıcı oyunlar geçen rengârenk bir çocukluk.

Yılmaz Güney’in filmlerinin peşinde, elde eski bir valizle İstanbul’la teke tek karşılaşmayla başlayan bir gençlik. Ders aralarında İstanbul Hali’ne koşturan bir tıbbiyeli, daha öğrenciyken kendini acil koridorlarında EKG teknisyeni olarak bulan hekim adayı… 1960’ların Anamur’u, Gaziantep’i, 1970’lerin Ankara’sı, İstanbul’u, 1980’lerin Çorum’u… 1990’lardan bugüne ilmek ilmek örülen bir hekimlik kariyeri, kurtarılan hayatlar, tutkuyla sahiplenilen ömürlük bir mesai… Bu memleketin yetiştirdiği bir hekimin ilham veren deneyimleri, gülümseten, hüzünlendiren anıları…

Sana Geldim İstanbul kitabının telif geliri, Muzaffer Seçim Toklu tarafından İstanbul Tıp Fakültesi Mezun ve Mensupları Derneği aracılığı ile İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak bağışlanacak.

Muzaffer Seçim Toklu’nun Sana Geldim İstanbul adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

MUZAFFER SEÇİM TOKLU HAKKINDA

Uzm. Dr. Muzaffer Seçim Toklu 1957 yılında Anamur’da doğdu. İlköğrenimini Anamur’da, orta ve lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı. Doktorluğunun ilk iki yılında zorunlu hizmet için Çorum’a bağlı Mecitözü ilçesinde bulundu, ardından vatani hizmetini İstanbul’da tamamladı. Askerlik hizmetinden sonra Bakırköy Merkez Sağlık Ocağı’nda görev yaptı. Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda tamamladı. 10 yılı başhekim yardımcılığı olmak üzere 15 yıl İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. 2005 yılından bu yana hizmet veren Fizyorom Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nin kurucularından olan Toklu, 2007 yılından bu yana da aynı kurumda tam zamanlı olarak görevine devam etmektedir. Toklu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ