Demokrat Zafer

Türk İmar Sen’de Kongre Coşkusu! “Kamu Çalışanlarımızın Haklarını Gözettik!”

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubeleri’nde kongre heyecanı. Sendikaya bağlı Türk İmar Sendikası üyeleri Karayolları Lokalinde seçime gitti. Türk İmar Sendikası Bursa Şube Başkanlığına Ünsal Ocak seçildi. Divan Kurulu Başkanlığını Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse’nin yaptığı 7’ci Olağan Kongrede katipliklerini İbrahim Ferik ve Selami Odacı yaptı. Kongreye Türk İmar Sen Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Irmak, Türk Tarım Sen Genel Başkan Yardımcıları Sebahattin Öztürk, Uğur Özdemir, Selim Sarı, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Gülahmet Türk, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Başkanı İbrahim Bulut ve Kamu-Sen Bursa Şubeleri Başkanları ile sendika üyeleri katıldı.

Türk Tarım Sen Genel Başkan Yardımcıları Sebahattin Öztürk, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Başkanı İbrahim Bulut ve MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç kongreye katılanlara hitaben bir selamlama konuşması yaptı. Yapılan seçimde Türk İmar Sendikası Bursa Şube Başkanı Ünsal Ocak oldu. Ocak yaptığı konuşmada; “Konfederasyonumuzun değerli Genel Başkan Yardımcıları, Şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmayan, delege arkadaşlarım, Asaletin, Zarafetin ve nezaketin Vücut Bulmuş hali olan Çok kıymetli hanımefendiler, Beyefendiler Siyasi Parti Temsilcileri, ve kıymetli basın mensupları, Hepinizi sevgiyle, saygıyla, selamlıyorum. Sendikamızın 7. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 Sendika Şubemiz Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bilecik, Kütahya, Bolu ve Düzce İllerini kapsamaktadır. İmkanlar Ölçüsünde elimizden geldiğince illerimizde Kurum ziyaretleri yapmaya gayret gösterdik. Ancak hepimizin Malumu Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit Hastalığı yaklaşık 2 yıldır üyelerimizle bir araya gelmemize engel oldu. İnşallah bu salgından en kısa zamanda kurtularak Tekrar eski günlerimize döneceğiz. Bu süreçte Cansiperane bir şekilde görev yapan Başta Sağlık Çalışanlarımız ve AFAD Personelimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, Hayatını Kaybedenlere Allahtan Rahmet diliyorum.

Malumunuz üzere Geçtiğimiz ağustos ayında kamu görevlileri ve emeklilerinin 2022-2023 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri yapıldı ve görüşmeler mutabakatla sonuçlandı.  

2 Ağustos 2021 tarihinde başlayan görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen, 430 bin üyesinden aldığı güçle, sorumluluğunun bilinci içinde, belirlediği gerçekçi taleplerle, 4688 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanarak toplu sözleşme görüşmelerindeki yerini almış, kamu görevlilerinin ve emeklilerin haklarını pazarlıkların son gününe kadar ısrarla ve kararlılıkla savunmuştur.       

Zira 2012 yılından beri yetkili konfederasyon tarafından gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan başarısızlıklara ve hayal kırıklıkları ortadadır.

Bu nedenle; Bizler Türkiye Kamu-sen olarak Geçmiş dönemlerde yaşanan ekonomik ve sosyal kayıpların telafisini sağlamak, Kamu görevlilerinin ve emeklilerin haklarının geriletilmesini durdurmak, Kamuda güvencesiz olarak çalışan sözleşmeli personeli kadrolu ve güvenceli statüye geçirmek kısacası Kamu çalışanlarının yıllardır birikmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla, hizmet kollarına ilişkin sorunlar da dahil olmak üzere yaşanan bütün aksaklıkların çözümünü sağlamak amacıyla “Ortak Talep” belirleyerek 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine başlanmıştır. 

Bu süreç boyunca Konfederasyonumuz farkını ortaya koymuş, masadaki varlığıyla bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinin 2012 yılından beri yürütülen en verimli pazarlık süreci olmasını sağlamıştır. 

Ancak; Gelinen noktada asla taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimiz olan; 

Kamu çalışanlarını enflasyon karşısında koruyacak olan refah payı uygulamasının hayata geçirilmemesi, zam talebinin mevcut enflasyon rakamlarının altında kalması,         Geçmiş dönem kayıplarını karşılamasını amaçladığımız seyyanen zam talebimizin karşılık bulmaması, bayram ikramiyesi verilmesi, vergi diliminden kaynaklı zararların telafi edilmesi

Yardımcı hizmetlilere ilişkin hassasiyetlerimizin göz ardı edilmesi, Ek gösterge düzenlemesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin toplu sözleşme metninde bağlayıcı net ifadeler yerine muğlak ifadelere yer verilmesi nedeniyle imzalanan mutabakat metnini kabul etmedik.  

Defalarca söylediğimiz gibi, memurlarımızı memnun etmeyen hiçbir sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. GBelirlediğimiz eksiklik ve diğer bütün taleplerimizin hayata geçirilmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her platformda gereken mücadeleyi vereceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.

Bizler ilkeli milli ve ahlaki değerleri olan hak ettiğini talep eden bir anlayış içerisinde, dili, dini mezhebi ne olursa olsun yeter ki kaygısı vatan,  sevdası Millet olan herkese kucak açarız.

Şunu biliyoruz ki bu çetin yolda Bizleri başarıya ulaştıracak unsur Dilde, İşte ve Fikirde birliğimizi korumaktır.

Türk İmar-Sen Bursa Şubesi olarak Görevde olduğumuz süre içerisinde bu birliğimizden asla taviz vermedik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla gücümüz yettiğince sorunlara hem idari hem de hukuki olarak çözüm yolları bulmaya gayret ettik. Bu özverili çalışmalarından dolayı Y.K. yer alan her bir arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Üye sayımızın bir artması ya da bir eksilmesi bize ilkelerimizden asla taviz verdiremez.

Sizlerden aldığımız güç ve destek ile mücadelemizi daha da büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da güçlü bir şekilde var olmaya, kutup yıldızı gibi parlayarak hizmet kolumuzdaki çalışanlara ışık ve umut olmaya devam edeceğiz.

Ben bu duygu ve düşüncelerle Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ