Demokrat Zafer

BERTEKS TEKSTİL, TEKNİK TEKSTİLLERİYLE TEKRAR TEKNOFEST’TE

Yerinde Ar-ge Merkezi’nde geleceğin kumaşlarını tasarlamak üzere çalışmalarını sürdüren Berteks Tekstil, teknik tekstil grubu ürünleriyle Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’te yerini aldı.

Türkiye’nin yüz yıllık köklü aile şirketlerinden Berteks Tekstil, festivalde sergilediği en yeni ürünleriyle, dünya standartlarındaki uçaklarda kullanılabilecek taşıt tekstilleri, özellikle savunma sanayisinde kullanılabilecek elektromanyetik kalkanlama, termal, paraşüt kumaşları, akustik ve mineral taş içerikli alev almaz kumaşları ile katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Hem teknik tekstil hem de ev tekstilinde çevreci ve recycled ürünleriyle dikkatleri çeken Berteks, atık pet şişelerden elde edilen liflerle ürettiği geri dönüşümlü pes kumaşlarını ve antibakteriyel özellikli hastane tekstillerini 26 Eylül akşamına kadar festivalde sergilemeye devam edecek.

Ürettiği kumaşlar Las Vegas’taki Bellagio Hotel ve Wynn Hotel’de, New York’taki Empire State binası ofislerinde, Los Angeles’taki Apple ofislerinde; taşıt tekstilleri  Avrupa ve Rusya metrolarında; akustik kumaşları dünya genelindeki birçok opera salonunda vb projelerde kullanılan Berteks Tekstil A.Ş, alt yapısı ve üretim hamleleriyle yeni başarılara imza atıyor.

“Yenilikçi ve sürdürülebilir tekstil çözümleri için aralıksız çalışıyoruz”

Şirketin dördüncü kuşak temsilcisi ve Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, Teknofest’te yaptığı açıklamada Ar-Ge merkezindeki çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Tekstil iş gücü ve üretim açısından dünyanın en büyük endüstrilerinden birisi ve tekstil sektöründe sürdürülebilirlik kavramı giderek daha da önem kazanıyor. Tekstil sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı 19. Yerinde Ar-Ge merkezimizde yurt dışındaki birçok üniversite, enstitü, TÜBİTAK ve kimya firmaları ile projeler yürütüyoruz ve bu çalışmalarımız sonucunda birçok yeni ürüne imzamızı attık. Ar-Ge laboratuvarlarımız zengin bir altyapıya sahip ve burada çok kapsamlı çalışmalar ve testler yapılıyor, yenilikçi ve sürdürülebilir tekstil çözümleri için aralıksız çalışıyoruz. İhtiyaçları karşılarken gelecek nesillere de daha iyi bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Her alanda ürettiğimiz kumaşları çevresel açılardan da değerlendiriyor, recycled ürünlere ağırlık veriyoruz. Berteks markasıyla geliştirdiğimiz yeşil ürünlerimizle yeşil pazardaki payımızı her geçen gün arttırıyor ve sürdürülebilir bir gelecek için çaba harcamaya devam ediyoruz.”

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ