Demokrat Zafer

Aşılar sayesinde büyük zaferler kazandık

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, insanların yaşadığı aşı tereddüdüyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında, insanlığın bugüne kadar aşılar sayesinde, hastalıklara karşı pek çok zafer kazandığını vurguladığı açıklaması şöyle:

İnsanlık bugüne kadar aşılar ile büyük zaferler kazandı. Aşılar milyonlarca insanı hastalıktan, ölümden korudu. Günümüz genç kuşakları çocuk felci hastalığını, çiçek hastalığını bilmiyor. Çiçek hastalığı dediğimizde suçiçeği hastalığından söz ettiğimizi zannediyor. Çiçek insanlığı kıran, milyonlarca çocuğu öldüren insanlığın korkulu rüyası iken unutuldu. Çiçek hastalığına karşı alınan bu zafer aşı ile kazanıldı. Bugün Covid-19 aşısı için söylenenlere benzer şeyler o zaman çiçek aşısı için söylendi. “Çiçek aşısı olanlar hayvanlaşacak” şimdi komik gelen bu söylem o zaman sağlık çalışanlarını aşı yapmakta zorladı.

BİLİMDEN UZAK SÖYLEMLER YAYILIYOR

Toplumda aşı reddini ve tereddüdünü görüyoruz. Ülkemizde uygulanan COVID-19 aşılarını reddedecek bilimsel kanıt yoktur. Bilimden uzak, kimi akla bile yatmayan öngörüler sosyal medya ortamında yayılmaktadır. Buna ek olarak bilim bükücüsü kimi kötü niyetlilerin bilimsel veri ile oynadıklarını görüyoruz. Bizim önceliğimiz aşıya yönelik tereddüt yaşayanlardır. Sürecin kötü yönetilmesi, örneğin bugün tüm dünyada yaygın kullanılan COVID-19 aşısının ilk dönemlerde Bakan tarafından kötülenmiş olması bugün halkımızda aşıya yönelik tereddüt yaratmıştır.

DOĞRU BİLGİYİ SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Günlük çalışmalarımızda bilimsel bilginin anlaşılır bir dille anlatıldığında COVID-19 aşı tereddüdünü kaldırdığını ve halkımızın aşı olduğunu görüyoruz. Halkımızın çeşitli nedenlerle bilimsel bilgiye ulaşamamış olması tereddüt yaratmıştır. Halkımızın aklındaki soruların tüm açıklığıyla bilim ışığında giderilmesi gerekmektedir. Geldiğimiz aşamada Pandemi ile mücadelenin en önemli unsuru aşı tereddüdünü yok etmektir. Bu noktada Odamız üstüne düşen görevi yerine getirmekte ve halka doğru bilgiyi sunmak için etkinlikler düzenlemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ