Demokrat Zafer

5 Tayvan Firması Otomotiv Endüstrisinin Gelişmesi İçin Ürettikleri Akıllı Makineleri Tanıttılar

 

Otomotiv endüstrisi için akıllı makineler geliştiren Tayvanlı 5 firma, “Tayvan Akıllı Üretimle Otomotiv Endüstrisi Nasıl Geliştirilir?” lansmanıyla yeni ürünlerini sektöre online sundular.

Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) ve Hassas Makineler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (Precision Machinery Research and Development Center) öncülüğünde bir araya gelen Tayvan’ın sektörde öncü firmaları Axisco Precision Machinery, Chering Jin Technolog, Genn Dih, Ming-jing Tech ve Palmary Machinery yeni geliştirdikleri otomotiv sektöründe kullanılan akıllı makineleri ve bu ürünlerin endüstriye sağladığı faydaları 22 Eylül 2021 Çarşamba günü düzenledikleri online lansmanda tanıttılar.

Tezgâhın ömrünü yüzde 20 uzatıyor

Havacılık, otomobil, dişli, bisiklet, el aletleri, kilit, hidrolik valf parçaları, elektronik aksam ve çeşitli donanım endüstrileri olmak üzere her sektöre hizmet veren Axisco İş Direktörü Leon Huang yeni geliştirdikleri, enerji tasarrufu sağlayan ve doğa dostu elektromekanik tezgah broşlama makinesini tanıttı. Yeni elektromekanik tezgah broşlama makinesinin çalışma yüksekliği diğer takım tezgâhlarıyla aynı olarak tasarlanmış. Otomasyon entegrasyonu son derece kolay olan bu tezgahın servo motoru ve bilyalı cıvatası bulunuyor. Tutarlı bir broşlama hızına ve düşük vibrasyona sahip; bu da tezgâhın ömrünü yüzde 20 uzatıyor.

Geleneksel hidrolik tezgâhlara göre yaklaşık yüzde 40 elektrik tasarrufu sağlayan elektromekanik tezgahların broşlama hızı ve vuruşu HMI’da ayarlanabiliyor ve kaydedilebiliyor. İş tablasının ve yükselticinin pozisyonu, sensörlerin konumu, makinenin hızı ve yükü tümüyle arayüzde görülüyor. Bu özellik zamandan tasarruf edilmesine yarıyor.

Torna aynaları işlemleri birkaç saniyeye indirebiliyor

Chering Jin Satış Müdürü Jessie Chen, makine aletleri için yüksek hassasiyete sahip parça sabitleme aparatları üretiminde uzman olduklarını, ürünlerinin paslanmaz çelikten üretildiğini ve yenilikçi yapılarının 4 tona kadar iş bağlama gücüne sahip olduğunu anlattı. Ürünlerinin tıbbi gereçlerde, takım tezgâhlarında ve bütün yüksek hassasiyetli endüstrilerde uygulanabildiğini söyleyen Chen, sunumunda iki farklı seri ürün grubunu tanıttı.

İlk seri olarak manuel, hızlı manuel ve pnömatik tipli parça tutucu torna aynaları, ikinci seri olarak sıfır nokta torna aynaları tanıtan Chen torna aynalarının ve robot kolunun yükleme ve boşaltma prosedürünü hızlandırdığını, işlemi birkaç saniyeye kadar indirebildiğini söyledi.

Chering firmasının 80’den fazla patenti bulunuyor.

Araçları korumak elektronik basınç regülatörleri ile mümkün

Genn Dih Satış Müdürü Jerry Wu yaptığı sunumda şirket ve ürünleri hakkında bilgi verdi. Wu, “Şirketimiz, Genn Dih Enterprises, 41 yıl önce, 1980’de kuruldu. Hem dağıtım sektörüne hem de imalat sektörüne hizmet sağlamaktayız Şirketimiz üç ana ürün hattına odaklanır:

İlki, elektronik basınç regülatörü. Bu, çıkış basıncının elektronik sinyalle kontrol edildiği bir hassas basınç regülatörüdür. Basınç aralığı, %0,1 FS seviyesinde çözünürlük kontrolü ile, 0-2 bardan 70 bara kadar değişiklik gösterir. Regülatör aynı zamanda IO linki yoluyla 500 metre mesafeye kadar uzaktan kumandaya açıktır. Bu da araçlarda, pnömatik basıncı regüle edip sabit tutmayı sağlar.

İkincisi, oransal akış kontrol valfidir. Bu sıvı ve gazın akış hızını kontrol etmek için kullanılır. Sağladığımız avantaj, bunun kademe motoruyla kontrol edilmesi ve yinelebilirliğin %0,1 FS’ye ulaşabilmesidir. Akış hızı dakikada 3000 L’ye kadar kontrol edilebilir.

Üçüncüsü, sıkıştırma vanasıdır. Bu da ortamla temas etmeden sıvı ya da gazları regüle etmek için kullanılır.” dedi.

Genn Dih, ISO 13485 kalite yönetim sistemi tarafından onaylanan, CE ve RoHS sertifikalarına sahip.

Sıfır Nokta Kilitleme Sistemi işleme endüstrisine kolaylık getiriyor

Ming-Jing Satış Müdürü Sherry Chen Ming-jing Tech’in sıfır nokta bağlama sistemini başlatmasıyla yalnızca Tayvan’ın imalat sanayini daha elverişli hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda Tayvan’da kökleşmiş ve uluslararası sahnede ürünleri tanıtmak için dünyaya yöneldiğini söyledi. İş verimliliğini artırmak ve müşteri gereksinimlerine cevap verebilmek için gerek malzeme gerekse süreçlerde otomasyon ve sıfır noktası sistemleri uygulamaları gerçekleştirdiklerini anlatan Chen, sıfır nokta sisteminin iki faydasından bahsetti. Chen bu faydaları, üretim hattında yapılabilen esnek değişimler ile acil durumlarla başa çıkmak ve kalıp değiştirme operasyonunun standart olması sebebi ile herkesin bu işlemi yapabiliyor olması olarak özetledi.

İş verimliliğini arttırırken işçilik maliyetlerini düşürmek mümkün

Palmary Bölge Satış Müdürü Vanessa Chang konuşmasında Türkiye pazarını hedefleyerek bugün akıllı makinelerde uygulanan çözümün otomobil endüstrisine getirileri üzerinde durdu. Palmary Grubun, müşterilerin taleplerine ve global trendlere uygun olarak, çevre dostu ve endüstriyel 4.0 gibi ürünlerle gelişmeye, iyileşmeye devam ederken çok sayıda taşlama işini bir arada gerçekleştirecek birleşik fonksiyonları dikkate alan ve üretimi iki katına çıkaran ya da nasıl daha az iş gücüne ihtiyaç duyulacağını planlayan otomasyon tasarımlı makineler sunduğunu anlatan Chang, akıllı makinelerin gelişmesiyle günümüzde karanlık yani “lights-out” fabrikalara yönelimin arttığını, bu sayede Palmary’nin her parça için özel hizmet sunduğunu söyledi. Tezgâh yerleşim planını %39 azaltacak, bütünüyle kapalı portal vinçe sahip olduklarını belirten Chang, anahtar teslim projeler ile iş verimliliğini %60 artırabilecek, işçilik maliyetini %67 düşürebilecek farklı bir üretim hattına kolay geçişi sağlayabildiklerini vurguladı.

Palmary’nin Avrupa, Amerika ve Hindistan dahil 40’tan fazla ülkeyi kapsayan satış ağı bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ