Demokrat Zafer

AK Parti’nin tabelasını millet astı!

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Gül, “Bursa, dinamik ve üretken bir şehir. Kültürü, tarihiyle bu enerjiyi genci ve yaşlısıyla hissedebilmeniz mümkün. AK Parti 84 milyonun partisidir. AK Parti’nin tabelasını millet asmıştır. 2 yıl önce Bursa’da Bölge Adliyesi’ni kurarak, burayı merkez haline getirdik. Ticaretin merkezi olan Bursa, yargı anlamında da adalet hizmetlerinin merkezi haline geldi. Ülkenin sorunlarını çözecek ve çözmüş olan tek siyasi hareket AK Parti’dir. 2023’e yürürken kimin aday olacağını diğerleri düşünsün, Cumhur İttifakı’nın kararı nettir. Onlar çoklu, tekli aday diye konuşa dursun, milletimizin adayı 19 yıldır halkıyla birlikte yol yürümüş, Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi.

Ziyaretlerine ilk olarak Bursa Valiliği’nden başlayan Bakan Gül, ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.

“AK PARTİ 84 MİLYONUN PARTİSİDİR”

Bakan Gül, “Medeniyetlerimizin önemli kavşak noktası olan kadim şehir Bursa’da bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bursa, Türkiye’nin katma değerine ve ihracatına çok büyük katkıda bulunuyor. Tüm Bursalı vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bursa, dinamik ve üretken bir şehir. Kültürütarihiyle bu enerjiyi genci ve yaşlısıyla hissedebilmeniz mümkün. İl ve İlçe Başkanlığı’ndan, Ak Parti Kadın Kolları’na varana kadar tüm aile üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rahat Türkiye için emin adımlarla ilerliyoruz. AK Parti 84 milyonun partisidir. AK Parti’nin tabelasını millet asmıştır. AK Parti milletle beraber çıktığı bu yola, yine halkıyla birlikte devam ediyor. Bizler de tüm teşkilat olarak milletimize sırt dönmeden işimizi yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Bursa’dan yerel ve genel seçimlerde çok büyük destek görmüştür. AK Parti öncesi, Türkiye hizmet anlamında gerideydi. 19 yıldır yaptıklarımız ve yapacaklarımız yine milletimizin gündemindedir. Her alanda hizmetlerimizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Adalet hizmeti anlamında; Bölge Adliye binasını Karacabey, Gemlik, Mudanya ve Orhangazi ilçelerinde halkın hizmetine sunduk. 2 yıl önce Bursa’da Bölge Adliyesi’ni kurarak, burayı merkez haline getirdik. Ticaretin merkezi olan Bursa, yargı anlamında da adalet hizmetlerinin merkezi haline geldi. Ülkenin sorunlarını çözecek ve çözmüş olan tek siyasi hareket AK Parti’dir. 2023’e yürürken kimin aday olacağını diğerleri düşünsün, Cumhur İttifakı’nın kararı nettir. Onlar çoklu, tekli aday diye konuşa dursun, milletimizin adayı 19 yıldır halkıyla birlikte yol yürümüş, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bursalı hemşehrilerimizi tekrardan selamlayıp, Bursa’da bulunmaktan mutluluk duyduğumu söylemek isterim” dedi.

Daha sonra BTSO Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’nim açılışına geçen Bakan Gül ziyaretlerini sonlandıran Gül, “Bugün Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi‘nin açılışını gerçekleştirdik. Bursa’ya yakışır bir tablo, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ekonomi ve hukuk dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bursa, ekonomi alanında ülkemizin öncü şehirlerindendir. Türkiye’de ise 15 milyar dolarlık ihracatla ikinci sırada yer alıyor. Bu vesileyle buna katkıda bulunan tüm hemşehrilerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Yargı ve reform stratejileri çözüm yolları olarak, hukuki uyuşmazlıklar arabuluculuk sisteminde önemli bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Singapur Anlaşması, çok önemli bir anlaşmadır. Arabuluculuğun sınırı yok. Bu anlaşmayı 53 ülke imzaladı. Bursa’daki bir iş adamı Amerika’da yaptığı sözleşmelerle; hem Bursa’daki mahkemede, hem de Amerika’daki mahkeme bunu kabul etmektedir. Hangi sosyal kesim olursa olsun, tüm sorunları çözmek için hukuk vardır. 2 milyondan fazla davanın masa etrafında konuşulması doğrudur. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı reformlar doğrultusunda, vatandaş veya yatırımcı kim hakka ulaşmak istiyorsa, kolaylıkla ulaşım sağlayacak. BTSO Bursa’nın ticaretine çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Londra’da bulunan Uluslararası Tahkim Arabulucuk Merkezi’nin Uludağ Üniversitesi ile yaptığı bağlantıyı kutluyorum. Olumlu olumsuz tüm gelişmeleriyse yakından takip edeceğiz. Bin yıllık ahilik geleceğimizle sorunları millet olarak uzlaşma sağlayarak çözenlerdeniz. Bursamıza ve tüm BTSO üyelerimize bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay ise şunları kaydetti:

“Girişim ruhu ve nitelikli insan kaynağı ile bugüne kadar birçok işi başaran Bursa’mızı ihracat odaklı üretimiyle dünyanın en iyi yerlerine taşıma gayesindeyiz. BTSO olarak 2013 yılından itibaren ortak akılla Bursa’da yeni dönüşüme başladık. Yaklaşık 60 makro projeyi hayata geçirdik. Odamız 26 milyar dolarlık dış ticaretin yapıldığı, 200 ülkeye ticaret yapan ve dünyayla entegrasyonu sağlamayı başarmış bir kenttir. Sayın Bakanımızın yeni projelerin ülkemize kazandırılmasında büyük payı bulunmaktadır. Ülkemizin uluslararası alanda güçlü bir yapıya kavuşması hukuksal alanda sizlerin öncülüğünde yürütülmektedir. Adalet ve güven duygusu güçlü olan bir ülkenin ekonomisi de güçlü olacaktır. Singapur Sözleşmesi‘nin imzalanması, ülkemizi yabancılar için çok daha itibarlı hale getirmiştir. Bu sözleşme gerek çalışma, gerekse hukuk sistemi için önem kazanmıştır. Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’nde etkin eğitimler gerçekleştiriyoruz. Dünya genelinde İngilizce olarak verilen eğitim, dünyada ilk defa Türkçe olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştiriliyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ülkemizin daha da gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek isterim. Pandemi faaliyetleri iş dünyasını durma noktasına getirdi. Salgın tedbirleri kapsamında kapanan ve kısıtlı çalışan işletmeler, kira konusunda devletten aynı oranda pay alacağı sistemin olacağını düşünüyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ