Demokrat Zafer

Xiaomi Salcomp işçilerine Bursa’dan destek

Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi, Çin sermayeli Xiaomi Salcomp’un 170 işçiyi sendikalı oldukları için işten çıkarmasını Bursa’da Xiaomi satış mağazasının bulunduğu alışveriş merkezi önünde protesto etti. Protestolar Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Xiaomi mağazalarında da gerçekleşti.

Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri Çin sermayeli Xiaomi Salcomp’un İstanbul Avcılar’daki fabrikasında sendikal haklarını isteyen ve eylemlere katılan 170 işçinin “Kod 49” gerekçesiyle işten çıkarılmasını protesto etmek için Bursa’da Xiaomi’nin bulunduğu AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Xiaomi Salcomp’ta hak cinayeti işleniyor

Xiaomi Salcomp’un İstanbul Avcılar’daki fabrikasında bir hak cinayeti işlendiğini belirten Türk Metal Sendikası Emek Şube Başkanı Nizamettin Birlik, işçilerin örgütlenme haklarından yararlanmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını söyledi.

Türk Metal’e üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin açlığa mahkum edildiklerini ifade eden Birlik, fabrikada kalan işçiler üzerinde baskı, yıldırma ve tehditlerin devam ettiğini aktardı.

Şirketin batıdaki işyerlerinde sendika var

Nerdeyse dünyanın her yerinde şirketin yatırımlarının olduğunu vurgulayan Birlik, “Hak cinayeti işleyen bu şirket, sıradan bir şirket değildir. Neredeyse dünyanın her yerinde yatırımları var. Yüz binlerce işçi onlar için alın teri döküyor. Bunların batılı ülkelerdeki işyerlerinde sendika var. Bütün çalışanları sendikal güvencede ama bu hakkı bize çok görüyorlar. Kim ki Türkiye’yi ucuz işçi cennetine çevirmeye kalkışırsa karşısında bizi bulur.” açıklamasında bulundu.

Bütün sınıf kardeşleri karşınızda

Salcomp Xiaomi yetkililerini sendikal örgütlenmeyi engellemekten, baskıdan, yıldırmadan, tehditten vazgeçmeye çağıran Birlik, “Yoksa karar sizin. Karşınızda sadece Salcomp Xiaomi işçi yok. Biz buradayız, bütün sınıf kardeşleri burada. Milyonlarca Türk Metal üyesi burada. Dünyanın her yerindeki IndustriAll üyeleri hazır bekliyor. Ya işçilere hak ettiği muameleyi yapar, sendikal örgütlenme hakkını tanırnve uzattığımız eli sıkarsınız ya da alayınıza topunuza hodri meydan!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ