Demokrat Zafer

Gelmeyen tren, bitmeyen tüneller, bekleyen yol ve viyadükler… Bursa’dan Ankara’ya ‘ulaşım’ çıkarması

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bursa’nın ulaşım projelerine ilgisiz kaldığı yönünde genel bir algı oluştu. Gelmeyen tren, bitmeyen tüneller, bekleyen yol ve viyadükler bunu gösteriyor. AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da bu nedenle Bakan Karaismailoğlu ile görüşme programı hazırladı. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da katılacakları ulaşım zirvesinde kamuoyunun beklentileri Bakan’a anlatılacak. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı…

Yılmaz köşesinde şu ifadeleri kullandı:

İzlenimimizi… Bu sütunlardan dile getiriyoruz. Ulaştırma Bakanı ya da kadrosu nedense Bursa’nın ulaşım projelerine soğuk ve isteksiz davranıyor.

Üstelik…

Yine gördüğümüz kadarıyla, Bursa kamuoyunda da böyle bir izlenim var. Ulaşım projelerini takip edenler ya da düşüncesini söyleyenler de Ankara’nın ilgisizliğini her defasında dile getiriyorlar.

Hem de…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık arayıp Bursa’nın projelerini sorduğu halde, bitirmeye yönelik adım ne yazık ki şantiyelere yansımadığı için insan “Ya Cumhurbaşkanı sormasa?” diye sormadan edemiyor.

İşte…

Giderek yayılan ve benimsenen düşünceyi değiştirmek üzere siyasi bir hareket başladı. Organizasyonu da, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan yaptı.

Buna göre…

Gürkan’la birlikte AK Parti Bursa milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önümüzdeki hafta Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya gidecekler.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da iş dünyası ve kamuoyu temsilcisi olarak Bursa heyetinde yer alacak.

Heyet…

Öncelikle Bursa kamuoyunun ulaşım yatırımlarıyla ilgili beklentilerini doğrudan Bakan’a anlatacak.

Görüşmede…

Temelini Bakan Karaismailoğlu’nun attığı ve tünel kazısına başlama aşamasındaki Bursaray Şehir Hastanesi Metrosu’yla ilgili oluşan “Ödenek aksar mı?” kaygısını giderici somut destek istenecek.

Yanı sıra…

Temeli 2021 yılında atılan ve hedef tarihi sürekli değişen hızlı trenin ne zaman geleceğini bizzat Bakan’a sorup bilgi alacaklar.

Yine…

Dağ Yolu olarak bilinen ve Doğancı Tüneli’ni de içine alan projeyle ilgili gelişmelerle Yenişehir-Bilecik yolunun son durumunu konuşacaklar.

Bu kapsamda…

Bursa’nın ilçelerinde devam eden yol çalışmaları, ana güzergâhlardaki kavşak ve tünel projeleri önümüzdeki hafta gerçekleşecek Ulaştırma Bakanı zirvesinin konuları arasında.

Genel Müdür’ün rutin dışı yol incelemesi

Planlı bir ziyaret değil… Fakat, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun geçtiğimiz pazar günü Bursa’da olduğu bilgisi kulağımıza geldi.

Söylenene göre…

Resmi program yapmaksızın, rutin dışı bir programla gelen Uraloğlu, bazı yollarda devam eden çalışmaları yerinde incelemiş.

Genel Müdür incelemelerinin ardından da kalabalık bürokrat grubuyla Botanik Park’ta İskender Kebap yiyip dönmüş.

Bursalı turizmcilerin ‘kış turizmi’ kaygısı: Uludağ’a bu yıl kar yağar mı?

Bursa… Özellikleriyle termal turizmi başta olmak üzere doğa, kültür, tarih turizmi için potansiyel.

Sahillerinde mevsimin kısa olması Ege ve Akdeniz’le yarışabilmesine engel, ama Uludağ başlı başına kış turizmi için cazibe merkezi.

Nitekim…

Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan Uludağ yeni kayak merkezlerinin gerisinde kalsa da, önemini koruyor.

Fakat…

Turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan Bursa Skal Kulübü’nün Onursal Başkanı Rüştü Dilmen’in davetiyle katıldığımız Mövenpick Hotel’deki toplantısında Uludağ’da kaygı ortaya çıktı.

O da şu:

Erciyes’te, Palandöken’de, Abant’ta kayak otelleri erken rezervasyona başladılar, fakat Uludağ otelleri sisteme giremediler.

Çünkü…

Son yıllarda az kar yağışı alan Uludağ için suni karlama projesi yapıldı, ama devreye sokulamayınca turizm yararlanamadı.

Bu da Bursa turizminin belini büktü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ