Demokrat Zafer

Çocuğu istismar eden Aslan Atilla Kurtbaş’a 8 yıl ceza!

3 sene önce henüz 16 yaşındayken Aslan Atilla Kurtbaş tarafından darp edilen, alıkoyulan, istismara uğrayan Ü. K`nın adalet arayışı için Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi bugün Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Konsey, Aslan Atilla Kurtbaş’ın 8 yıl hapis cezası almasına tepki gösterdi.

16 yaşındaki Ü.K., 3 yıl önce Aslan Atilla Kurtbaş tarafından alıkoyulup darp edilmiş ve istismara uğramıştı. Bugün görülen dava neticesinde istismara ve tüm olanlara göz yuman Aslan Atilla Kurtbaş`ın annesi Neriman Kurtbaş ertelenmiş 2 yıl hapis cezası, Aslan Atilla Kurtbaş ise tüm bu kanıtlı suçlara rağmen 8 yıl hapis cezası aldı.

Dava sonrası Bursa Adliyesi önünde Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ü.K’nin babası ve kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Biz adalet mekanizmasının suçludan değil haklıdan yana işlemesini talep ediyoruz! Reşit olmayan bir kız çocuğuna bu kadar şeyi yaşatan birinin alacağı ceza, kesinleşmemiş 8 yıl hapis cezası olmamalıydı.” sözlerine yer verildi.

Hükümete tepki gösterdiler

Basın açıklamasına katılanlar adına açıklamayı okuyan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, “Mağdur Ü.K henüz 16 yaşındayken, 35 yaşındaki Aslan Atilla Kurtbaş tarafından 3 yıl önce cinsel istismara maruz bırakılmış bir hafta boyunca evde alıkonulmuş, darp edilmiştir.” dedi.

Reşit olmadığı bir yaşta istismar edilen Ü.K.`ye destek olmak için Adliye önünde toplandıklarını söyleyen Döner, 12 yaşındaki kız çocuklarına nikâh kıyarak tecavüzcüleri aklamaya çalışan zihniyet ve bunu yasa olarak kabul ettirmeye çalışan hükümetin çabalarına her defasında dur demek için alanlarda olduklarını ifade etti.

“Mücadelemize devam edeceğiz”

Döner açıklamasında, özellikle çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve istismara zemin oluşturan tüm sebeplerin ortadan kaldırılması için ilgili tüm birimlerle iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Bu olayın duyurulması ve konuya dair kamuoyu oluşturulması için bu zamana kadar mücadele ettiklerini söyleyen Döner, gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst noktadan ve indirimsiz olarak ceza alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ