Demokrat Zafer

Gürsu Belediyesi’nden Yenilenebilir Enerji Atılımı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlıgı tarafından 2018 yılında Mesleki Eğitim Programı Erasmus K2 Stratejik Ortalıklar Programı kapsamında kabul edilen 2018-1-TR01-K202-058238 sözleşme numaralı “Renewable Energy Sources as a Chance for Development for  the Rural areas” (Kırsal alanlar  için  kalkınma  şansı  olarak yenilebilir  enerji  kaynakları ) isimli  projesi   Gürsü  Belediyesi tarafından  yürütülmektedir.

Proje kapsamında yenilebilir enerji alanında üretilen eğitim modülleri, proje hedef grubunda yer alan katılımcılara ve ilçemizde yaşayan gençlere ve vatandaşlara tanıtılmaya devam ediyor. Proje çoğaltıcı etkinlik toplantısında hem projeye ait temel bilgiler, hem de proje kapsamında hazırlanan yenilebilir enerji modüllerinin tanıtım fırsatı elde edildi. Ayrıca bunlara ek olarak projenin fikri çıktıları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Gürsü Belediyesi Başkanı Mustafa IŞIK: Gürsü Belediyesi olarak Avrupa Birliği projeleriyle çok çeşitli alanlarda başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında Avrupa’daki ortaklarımızla Gürsu’da güzel eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Düzenlediğimiz çoğaltıcı etkinlik toplantısı sayesinde, ilçemizde yaşayan proje hedef kitlesine ve vatandaşlarımıza daha kolay ulaşıyoruz. Projemizin temasına bağlı olarak, temiz enerji ve yenilenebilir enerjinin hayatımızda kullanılmasının artırılmasını ön plana çıkarıyoruz dedi.

Çoğaltıcı etkinlik toplantısında projenin yerel ortakları arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi adına Doç. Dr. Sehnaz BALTACI bir sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında üretilen fikri çıktılar ait bilgi ve dokumanlar çiftçiler ve kırsalda yaşayan hedef gruba yönelik paylaşımda bulunuldu. Sunumların ardından proje hedef grubunda bulunan katılımcılara değerlendirme anketi ve katılımcı sertifikaları verildi. Çoğaltıcı etkinlik toplantısı katılımcıların soru, görüş ve önerilerinin alınmasından sonra sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ