Demokrat Zafer

Lezzetli detoks ürünleriyle zayıflamak ve arınmak mümkün

Vücudun toksik maddelerden arındırılması için uygulanan detoks programları ve diyet ürünlerinin lezzetsiz olduğuna dair önyargılar yıkılıyor. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen, doğal içerikleriyle yüksek besin değerlerine sahip ürünlerin daha fazla tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken TheLifeCo Wellbeing Program Koordinatörü Mirey Yuhay “Çorbalardan pudinglere sayısız alternatifin bulunduğu detoks ürünleri, hem sağlıklı hem de lezzetli. Üstelik internetten kolayca sipariş edilebiliyor” diyor. 

Pandemiyle birlikte artan sağlıklı yaşam kaygısı, bilhassa beslenme alışkanlarının yeniden gözden geçirilmesine neden oluyor. Toksik maddelerin vücuttan arındırılmasını sağlayan detoks diyetlere yönelim artarken, detoks ürünlerine talep de yükseliyor. 360ResearchReport tarafından yayınlanan bir rapora göre, büyüklüğü 2020’de 42 milyon dolara ulaşan detoks ürünleri pazarının 2027’de 52 milyon dolara çıkması bekleniyor. Sağlıklı yaşam merkezleri ve doğal gıda ürünlerini kullanıcılarla buluşturan online mazağasıyla bu alana yön veren oluşumlardan TheLifeCo Wellbeing’in Program Koordinatörü Mirey Yuhay “Detoks ve sağlıklı yaşamı ve kilo kaybını destekleyen diyetler, sebze ve meyve tüketimini artırarak antioksidan alımını yükselten, aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan vitamin, lif ve antioksidanları almasını hedefleyen bir beslenme sürecini kapsıyor. Bu süreçte alınan günlük kalorinin düşmesi ise kişilerin kilo vermesini sağlıyor. Ancak tüm bunların sağlıklı sonuç vermesi, katkı maddesi ve koruyucu içermeyen, doğal içerikleriyle yüksek besin değerlerine sahip ürünlerin tüketilmesine bağlı” dedi.

“Detoks diyetlerinin bilinçli ve sağlıklı uygulanmasına yardımcı oluyoruz”

Detoksun yalnızca bedensel değil aynı zamanda zihinsel bir arınmaya karşılık geldiğini belirten Yuhay, “Günlük hayatımızdaki stres, bizi çoğu zaman şeker, tuz, kızartma gibi uzun vadede sağlığımıza zarar verecek besinlere yönlendiriyor. Bunların yerine meyve, sebze, bitki çayı gibi hem bedeni hem de zihni arındırmaya yardımcı olan yiyecek ve içecekleri tercih ettiğimizde hafiflik hissini her anlamda hissetmek çok da uzun sürmüyor. Ne var ki genel kanı, tüm bu seçeneklerin günlük beslenme programlarının doyurucu ve lezzetli birer parçası olamayacağı yönünde. Oysa pek çok sağlıklı ve lezzetli detoks ürünü mevcut. Çorbalardan pudinglere sayısız ürün ve gıda takviyesini TheLifeCo Shop’tan temin etmek mümkün. Fonksiyonel gıdaları ürünleştirdiğimiz Functional Mix ile detoks ve amaca yönelik diyetlerin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

En çok detoks çorbası tercih ediliyor 

Functional Mix serisindeki en çok tercih edilen ürünün detoks çorbası olduğuna da değinen Mirey Yuhay, “Detoks çorbası denince pek çok kişinin aklına tatsız tuzsuz bir sebze suyu geliyor. Reçetesini TheLifeCo Bodrum Wellbeing merkezimizde özel olarak geliştirdiğimiz detoks çorbasıyla bu önyargıyı yıktığımıza inanıyoruz. Arındırıcı etkisi olan 19 sebzeyi baharatlarla harmanladığımız detoks çorbası, içeriğindeki kereviz, besin mayası, brokoli, fesleğen, freeze dry limon, havuç, kakule, kimyon, köri, pırasa, soğan, acı toz biber, tatlı biber, yenibahar, zencefil ve karabiber tozlarıyla tek kasede lezzetli ve besleyici bir karışım sunuyor. İçerdiği protein, lif, B1, B2, B3, B5, B6, B12, çinko, folik asit ile de tam bir biotin kaynağı. Üstelik hayvansal protein ve glüten de içermiyor. Ana ya da ara öğün olarak 250 ml sıcak suyla karıştırılarak tüketilebiliyor. Böylece diyetinizi pratik ve doyurucu öğünlerle aç kalmadan, hiç olmadığı kadar lezzetli ve düşük kalorili ürünlerle destekleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ