Demokrat Zafer

KİRMASTI FİYASKOSU!

-İYİ Parti Bursa İl ve Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kirmastı Deresi Islah Proje çalışmalarının kaderine terk edilmesine sert tepki gösterdi.

-Toplam 17 Milyon 173 bin 311 TL yatırım bedelli projeye şimdiye kadar yapılan 8 Milyon 179 bin 250 TL’lik masrafın sokağa atıldığına, yerinde tanık olduklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Milli serveti dere yatağına gömmüşler, Yazıklar olsun!” dedi.

-İYİ Parti Mustafakemalpaşa  İlçe Başkanı Tevfik Demir de, “Büyük umutlarla yapılan yatırımın, gözümüzün önünde yok olup gittiğini görmek hepimize büyük acı veriyor. Kanar Yönetimi sınıfta kaldı” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir’in konu ile ilgili ortak açıklaması aynen şöyle:

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ KALKACAKTI!
“Tarih 16 Ekim 2015…
Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan Kirmasti Deresi ıslah çalışmaları, ihale aşamasına gelen Kule Kafe Restoran Projesi umutla start aldı.
Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle yapılan çalışmaları inceleyen dönemin Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe halkına, deredeki su akışının daha sağlıklı hale getirileceğini ve bu amaçla dere boyunda sahil düzenlemesinin yapılacağını müjdeledi.
Görüntü kirliliğinin kaldırılarak, dere yatağı boyunca yürüyüş yolu oluşturulacağını belirten Başkan Kurtulan, ‘Kirmasti Deresi’nin tüm güzellikleri, sosyal donatı alanları ve yürüyüş parkurları ile gün yüzüne çıkacak’ diyerek heyecanını dile getirdi.

DSİ MÜDÜRÜ SÖZ VERDİ!
Tarih 04-12-2017…
Mustafakemalpaşa’yı ziyaret eden DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, teknik incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kirmasti Deresi’nde su akışını daha sağlıklı bir hale getirmek için belediyenin yapacağı projeye destek vereceklerini söyledi.
Çelenk, ‘Kirmasti Deresi’nde DSİ tarafından yapılacak ıslah projesi ile ilgili görüşmeler yaparak yerinde incelemelerde bulunduk. Derenin ihalesini gerçekleştirerek, belediyemizin de yapacağı rekreasyon alanıyla birlikte bu bölgeyi vatandaşlarla bütünleştirmiş olacağız’ şeklinde konuştu.

KANAR, MİLLETİ KANDIRDI!
Tarih 24 02 2020…
Bu kez mevcut Başkan Mehmet Kanar çıktı sahneye ve uzun yıllar sürüncemede kalan projeyi tamamlayacaklarının, ilçeyi Bursa’nın Eskişehir’i yapacağının sözünü verdi.
Başkan Kanar, Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi ile ilçenin sosyal yaşam merkezi haline geleceğini ifade ederek, ‘İnşaat alanının genişlemesi ve projenin ilerlemesiyle Mustafakemalpaşa’daki vahşi dere görüntüsü sona erecek. Aynı Eskişehir gibi ışıklandırılmış yürüyüş yollarıyla estetik kent kimliğine değer katacağız’ iddiasında bulundu.
Kirmastı’nın etrafını peyzaj ve yürüyüş alanlarıyla donatacaklarını vurgulayan Kanar, ‘Hamidiye Mahallesi’nden 3’üncü köprüye kadar alternatif yürüyüş alanlarımız olacak. Kentsel kimliğe ve modern yaşama katkıda bulunacak Proje, bin 620 metre uzunluğunda olacak. 520 metre dere yatağı düzenlemesi, 20 bin metrekare taban kaplaması, 3 metre yüksekliğinde 40 metre dere yatağı iç açıklığına sahip olan mimari projemizi, 2021 yılı ortalarına doğru tamamlamayı planlıyoruz. İleride ikinci köprü ve üçüncü köprü arası tam bir yaşam merkezi olacak, özellikle beton işleri bittikten sonra, nasip olursa burada gondollarla gezmek de nasip olacak. İlgili bakanımızdan da söz aldık. Projenin 5 Nisan 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Bizler aslında temel atma törenlerini sevmiyoruz, her şeyi yapıp bitirip, açılış töreni yapmak bizler için çok daha iyi. Ama bu proje öyle bir proje ki, belki yüz yıldan beri herkesin dilinde ama bir türlü yapılamıyor.
Mustafakemalpaşa’daki bu vahşi dere görüntüsünü sona erdiriyoruz. Tüm düzenleme dört yüz iş gününde bitecek ama müteahhidimiz daha kısa sürede bitirmeye çalışacak. Etrafı Peyzaj ve yürüyüş alanı olacak Hamidiye mahallesinden, Üçüncü köprüye kadar Alternatif yürüyüş alanı olacak’ diyerek ayrıntı da verdi.

8 MİLYON TL SOKAĞA ATILDI!
Ve tarih Eylül 2021…
Yaklaşık bir buçuk yıl önce dökülen dere yatağı beton temelleri patladı, beton duvarları devrildi, projenin yapılan diğer hafriyat çalışmaları, eskisinden de beter bir mezbelelik görüntü ortaya çıkardı.
Başkan Kanar’ın, ‘Çok yakında kentsel yaşam merkezi olacak’ dediği Kirmastı dere yatağı, sahipsiz kalan içler acısı haliyle bugünlerde halkın yüreğini sızlatıyor.
Bölgeden gelip geçen vatandaşlar birbirlerine, ‘Bu cenazeyi kim kaldıracak?’ diye sorarlarken, derenin kendi kaderine terkedilmiş haline bakarak umutsuzluklarını dile getiriyorlar.
Edinilen bilgilere göre yatırım maliyeti toplam 17 milyon 173 bin 311 TL olan Kirmastı Projesi’ne bugüne kadar 8 milyon 179 bin 250 TL harcandı. Konunun teknik uzmanları şu ana kadar yapılan imalatın boşa gittiğini, dökülen betonların evsaflarını yitirdiklerini ve kullanılamaz haline getiriyorlar ki, en acısı da bu.
İYİ Parti adına sorguladığımız da İşte bu sokağa atılan paralardır. Kirmastı fiyaskosuna sebep olarak milyonların çar çur edilmesinin müsebbiplerinden biri olan Sn. Başkan Mehmet Kanar’ın hemşehrilerimizi daha dazla kandırmasına müsade etmeyeceğiz. Mustafakemalpaşalılar, önlerine konacak ilk sandıkta bu basiretsizliklerin bedelini sebep olanlara ödetecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ