Demokrat Zafer

Türkiye’nin gelecek vadeden yarış pilotu, Zekai Özen!

Bitci Racing renkleri ile yarışan genç yetenek, Türkiye Karting Şampiyonası Formula Senior Kategori şampiyonluğunun en güçlü adayı!

28-29 Ağustos tarihlerinde Tuzla Karting Park’ta gerçekleşen TOSFED Türkiye Karting Şampiyonası dördüncü ayak yarışlarında renkli ve heyecanlı anlar yaşandı.

Ülkemiz motor sporlarının geleceğine dair umutları yükselten şampiyona, Micro, Mini, Formula Junior ve Formula Senior kategorilerinde mücadele eden birçok genç sporcunun katılımı ile gerçekleşen toplam 12 yarışa sahne oldu.

Bitci Racing sporcusu, 16 yaşındaki genç yetenek Zekai Özen, hafta sonuna damgasını vuracağının işaretlerini Cuma günü yapılan antrenman seanslarından itibaren gösterdi. Sıralama turlarında da performansını sergileyen sporcu, bir kez daha pole position’un sahibi oldu. Türkiye’de bu yıl gerçekleştirilmekte olan şampiyonalar arasında en yüksek rekabetin yaşandığı kategorilerden olan Formula Senior’da adından söz ettiren Zekai Özen, hafta sonunda start aldığı 3 yarışta da birincilik elde ederek elde ettiği toplam 224 puanla Türkiye Karting Şampiyonasında liderliğini sürdürmeyi başardı.

Genç pilot yarış sonrasında ‘6 yıldır devam ettiğim karting sporunda her zaman yanımda olan eğitmenim Emre Ergökçen’e ve bana inanan Bitci Racing Takım Direktörümüz İbrahim Okyay’a destekleri için çok teşekkür ederim.’, dedi.

İbrahim Okyay ise ‘Bugün ülkemizden Formula 1 pilotu çıkarmak istiyorsak bunun tek yolu var, o da sporcularımızın 7 yaşından itibaren karting yapıyor olmaları. Ülkemizde bu kritere uyan birkaç sporcu var ve Zekai Özen bana göre bu yoldaki en güçlü ve yetenekli adaylardan birisi. Bitci Racing olarak bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz.’, diye konuştu.

Bu yıl Türkiye Pist, Karting ve Offroad Şampiyonalarında toplam 13 sporcusu ile yarışan takımı @bitciracing instagram hesabından takip edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ