Demokrat Zafer

ARTER’İN ÇEVRİMİÇİ ÇOCUK ATÖLYELERİ EYLÜL AYINDA DA YENİ İÇERİKLERİYLE EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ!

Arter’in, eğlenceli ve öğretici çevrimiçi çocuk atölyeleri Eylül ayında her cumartesi 11:00’de yeni içerikleriyle katılımcılarını bekliyor. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyelerde çocuklar, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak kendi eserlerini üretip çağdaş sanatı keşfediyor. 4 Eylül’de “Geçmiş Zamanın Renkleri”, 11 Eylül’de “Biçimler, Renkler, Heykeller”, 18 Eylül’de “Sergi Dedektifleri İş Başında!”, 25 Eylül’de ise “Tuvalin Ardındaki Sanat” başlığıyla sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz atölyelere katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlamaya devam eden Arter’in Çocuk Atölyeleri, çevrimiçi ortamda sürüyor. Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen bu atölyeler Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor.

4 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Geçmiş Zamanın Renkleri” başlıklı çevrimiçi atölye, 7-11 yaş aralığındaki çocukları Arter’de sergilenen yapıtlar aracılığıyla hafıza, geçmiş ve arşiv kavramları üzerine bir sohbete davet ediyor. Tedbir başlıklı grup sergisindeki siyah beyaz fotoğraflardan yola çıkan atölyede, çocuklar kendi aile arşivlerinden seçtikleri bir fotoğrafın siyah beyaz fotokopisini kolaj tekniğiyle renklendirerek geçmişe bugünün penceresinden bakacaklar. “Geçmiş Zamanın Renkleri” atölyesi için çocuklar sevdikleri bir fotoğrafın siyah beyaz fotokopisini, elişi kâğıtları, renkli fon kartonu, makas, yapıştırıcı ve boya kalemleri kullanacaklar.

“Sanatın malzemeleri nelerdir?” sorusundan yola çıkan “Biçimler, Renkler, Heykeller” başlıklı çevrimiçi atölye, 11 Eylül 2021 Cumartesi günü düzenlenecek. Atölye, 4–6 yaş aralığındaki çocukları Arter’in güncel sergilerinde yer alan yapıtlar aracılığıyla gündelik malzemelerin değişen ve dönüşen işlevlerini yeniden düşünmeye çağırıyor. Gündelik malzemeler ile sanat yapıtları arasındaki ilişki üzerine bir sohbet etrafında şekillenecek atölyede, katılımcılar renkli körüklü pipet, bant, alüminyum folyo, makas, yün, oyun hamuru gibi çeşitli malzemelerle farklı biçimler üretecekler.

“Sergi Dedektifleri İş Başında!” başlıklı çevrimiçi atölye 18 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. 7–11 yaş aralığındaki çocuklar kendi üretecekleri hayali büyüteçler ve soru kartları eşliğinde Arter’de sergilenen yapıtları keşfe çıkacak. “Sergi Dedektifleri İş Başında!”  atölyesi için çocuklar, renkli kartonlar, makas, bant, yapıştırıcı, boya kalemleri ve siyah keçeli kalem kullanacaklar.

25 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Tuvalin Ardındaki Sanat” başlıklı çevrimiçi atölye ise, 6–9 yaş aralığındaki çocukları Tedbir sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla çağdaş sanatta tuvalin farklı şekillerde ele alınışını keşfetmeye çağırıyor. Tuvalin çift taraflı bir yüzey olarak kullanılacağı atölyede çocuklar keserek, yapıştırarak,

boyayı akıtarak üçboyutlu kolajlar üretecek ve malzemenin kendisini bir sanat eseri

olarak düşünmenin olanaklarını araştıracaklar. “Tuvalin Ardındaki Sanat” atölyesi için

çocuklar küçük boy tuval, akrilik ya da guvaş boya, boya kabı, su, fırçalar, makas,

yapıştırıcı, gazete ya da dergi sayfaları kullanacaklar.

Saat 11:00’de başlayacak çevrimiçi atölyeler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere ogrenme@arter.org.tr adresine yazarak kayıt yaptırmak gerekiyor. Arter’in güncel programına ise arter.org.tr adresinden erişilebiliyor.

Bilgi için:              arter.org.tr

Adres:                   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Tel:                        0212 708 58 00

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ