Demokrat Zafer

30 Ağustos Zafer Kupası muhteşemdi

Eyüpsultan Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle, Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğinde, 30 Ağustos Zafer Kupası – Engel Atlama At Yarışı düzenledi.

Kemerburgaz Alkuzu At Çiftliği’nde düzenlenen yarışlar 28 – 29 Ağustos tarihlerinde iki gün boyunca, 09:00 ile 20:00 saatleri arasında gerçekleşti.

Yarışlar yıldız, genç, genç yetişkin ve yetişkin olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. Engelsiz at yarışına göre daha fazla dikkat isteyen yarışlarda hem atların hem de jokeylerin tecrübeleri ön plana çıktı.

Zafer Kupası’nda şampiyonluk için kıyasıya bir mücadele yaşandı. Etkinlik kapsamında Pony Yarışması, Teşvik Yarışmaları, Alkuzu Binicilik Kupası, Lo Zio Vadi Kupası ve Eyüpsultan Belediyesi Zafer Kupası yarışları gerçekleştirildi.

KUPALARINI TÖRENLE ALDILAR

Yarışların ilk gününde Eyüpsultan Belediyesi Zafer Kupası’nı, Choccofly isimli atıyla Sencer Can kazandı. Başkan Deniz Köken yarış sonunda Can’a kupasını, dereceye giren diğer binicilere ise kurdelelerini verdi.

İkinci günün kazananı ise İriano isimli atıyla Altuğ Altay oldu. Altay’a kupasını Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız verdi.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Kupa töreni sonrası Başkan Deniz Köken yaptığı açıklamada, “30 Ağustos’u farklı bir etkinlikle kutlamak istedik. Zafer Kupası geleneksel hale gelsin istiyoruz. Heyecanı gördünüz. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ