Demokrat Zafer

KÖYLÜNÜN ZARARI KARŞILANMAZSA ZEYTİNCİLİĞİ SÜRDÜREMEYEBİLİRLER

Ocak ayında hava sıcaklığındaki ani düşüş sebebiyle meydana gelen dondan ağaçları yanan ve verilen sözlerin tutulmayarak zararları 8 ay geçmesine rağmen karşılanmayan Mudanya, Çepni köylülerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Köyü ziyaret ederek konuyla ilgili sıkıntılarını dinleyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yetkililere seslendi: Bu köylülerin zararları karşılanmazsa zeytinciliği sürdüremeyebilirler. Tespit edilen zararlar bir an önce karşılanmalı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, beraberinde Mudanya Belediye Meclis Üyesi Aydın Demir’le geçtiğimiz hafta sonu yaşanan orman yangını nedeniyle Mudanya’nın Çepni köyüne geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Hasarla ilgili bilgi alan Aydın, ayrıca yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağlayan tüm ekiplere teşekkür etti.

Ziyaret sırasında köylüler Ocak ayında yaşanan don nedeniyle binlerce zeytin ağacının yandığını ve 3 yıl bu ağaçlardan zeytin alamayacaklarını ifade ederek zararlarının karşılanacağının sözünü aldıklarını ancak 8 aydır verilen sözlerin tutulmadığı söyleyerek Erkan Aydın’a dert yandılar. Don yüzünden yanan ağaçların olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan Aydın, Mayıs ayında il ve ilçe tarımdan yetkililerin gelerek hasar tespiti yaptığını ve rapor tuttuklarını, zararları tanzimle ilgili bütün belgeleri hazırladıklarını ancak Ağustos sonuna gelinmesine rağmen henüz bir yardım yapılmadığını dikkat çekti. Köylünün zeytinle ilgili zararının karşılanmadığı gibi herhangi bir bilgi de verilmediğini söyleyen Aydın şöyle devam etti:

“Bu köyler tarımla, zeytinle, incirle geçinen ve ülke ekonomisine büyük bir katkı veren köyler. Eğer bu zararları karşılanmazsa ileride zeytinciliği sürdürememe ihtimalleri var. Buradan yetkililere sesleniyorum; 8 ay geçmiş her türlü tespit yapılmış ancak zararlar karşılanmamış. Bir an önce tespit edilen, raporları tutulan zararlar karşılansın ve köylü üretime devam edebilsin.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ