Demokrat Zafer

“KİLİT”İN “MÜDÜR BABA”SI MUSTAFA ALABORA!

Türk tiyatro ve sinemasının usta ismi Mustafa Alabora, 27 Ağustos’ta vizyona girmeye hazırlanan “Kilit” filminde, emekliliğine sayılı günler kalmış, tecrübeli bir cezaevi müdürü rolüyle izleyici karşısına çıkıyor. Sır dolu cinayetlerin yaşandığı polisiye gizem filmi “Kilit”te, duayen oyuncunun hayat verdiği, otuz yılın ardından “baba” lakabını alacak kadar iyi yürekli ve kalender bir adam olan Müdür Baba, ani mahkûm ölümleri karşısındaki sakin ve ihtiyatlı tavrıyla kilidin açılmasında önemli rol oynuyor.

Karanlık Şehir Hikâyeleri” adlı serinin ilk filmi “Kilit”, beyazperdede izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Film, bir cezaevinde art arda gerçekleşen ani mahkûm ölümleriyle sarsılan gündem içinde, iki başarılı polisin sürükleyici hikâyesini ve araştırdıkları cinayetlerin ardında yaşananları konu alıyor. Olay örgüsü ve anlatım diliyle izleyicileri kendi doğruları üzerine düşünmeye sevk eden “Kilit” etik, adalet, iyilik, empati ve merhamet kavramlarını yeniden sorgulatıyor.

Mert Fırat ve Melisa Aslı Pamuk “Kilit”te, Cinayet Büro başkomiseri Erol Haktan ve İstihbarat Teşkilatı görevlisi Selin Korkmaz karakterleriyle başrolü paylaşıyorlar. Filmde aynı zamanda, usta oyuncu Mustafa Alabora ile birlikte Timur Acar, Asuman Dabak, Tuğçe Karabacak, Melik Akkaya, Aykut Taşkın, Gökhan Tevek ile Doğan Keçin rol alıyor.

Kilit”in senaryosunda, çeşitli projelerde yönetmenlik, senaristlik ve prodüktörlük yapan Adil Oğuz Valizade ve Arif Valizade kardeşler ile başarılı polisiye roman yazarı Cenk Çalışır’ın imzası bulunuyor. Yönetmenliğini Adil Oğuz Valizade’nin, yapımcılığını ise Arif Valizade’nin üstlendiği “Kilit”, Valizade kardeşlerin ilk uzun metrajlı film projesi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda film, “Karanlık Şehir Hikâyeleri” adlı serinin de ilk filmi olarak seyirciyle buluşuyor.

Bir Dark Town Pictures yapımı olan, dağıtımcılığını CGV Mars Dağıtım’ın üstlendiği “Kilit”, 27 Ağustos 2021 Cuma günü sinemalarda!

KİLİT” HAKKINDA

Cezaevinde rutin sabah sayımını yapan Başgardiyan Hamza (Timur Acar) ve ekibi, girdikleri her koğuşta birer ikişer cesetle karşılaşır. Vücutlarında boğulma, yaralanma veya darp izi bulunmayan cesetler için koğuşlardaki diğer mahkumların da hiçbir açıklaması yoktur. Olayın aydınlatılması için İstihbarat teşkilatında görevli Selin Korkmaz (Melisa Aslı Pamuk) ve Cinayet Büro’dan Başkomiser Erol Haktan (Mert Fırat) görevlendirilir. Göreve başlayan ikili, ölümlerin ardındaki gizemleri çözmek için attıkları her adımda şoke edici gerçeklerle yüzleşirler.

KARANLIK ŞEHİR HİKÂYELERİ” HAKKINDA

Adil Oğuz Valizade ve Arif Valizade tarafından Ağustos 2016’da kurulan film ve yapım şirketi Dark Town Pictures, genç ve dinamik ekibi, yaratıcı üretimleriyle sektörde yenilikçi bir çizgi yakalamayı amaçlıyor. Sinemaya yeni bir soluk getirmeyi ve fark yaratmayı hedefleyen Dark Town Pictures, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek polisiye bir sinematik evrene imza atıyor. Son yıllarda süper kahraman filmleriyle seyircilerin aşina olduğu ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen sinematik evren kavramı, “Karanlık Şehir Hikâyeleri” adlı film serisi ile Türkiye’de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Hepsi aynı evrende yaşayan renkli karakterlerle polisiye/suç/gizem türündeki hikâyelerin anlatılacağı “Karanlık Şehir Hikâyeleri”, serinin ilk filmi “Kilit” ile 27 Ağustos 2021 Cuma günü sinemalarda!

Bilgi için: instagram.com/darktownpictures

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ