Demokrat Zafer

Bursa’nın rengi değişti! Rehavete kapılmayın aman dikkat!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sağlık Bakanlğı’nın son verilerine göre aşılamada mavi kategoriye yükselen Bursa’nın koronavirüsle ilgili son gelişmelerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı’nın yüzde 75 ve üzeri 1. doz aşılama ortalamasını yakalamış iller için belirlediği ‘düşük riskli il’, yani ‘mavi il’ kategorisine şimdiye dek 40 civarında kentimiz ulaştı.

Sarı il düzeyindeki Bursa’nın o vasfı almasına ramak kalmıştı. Dün akşam saatleri itibarıyla Sağlık Bakanlığı’nın illerin aşılama oranlarını yayınladığı haritaya baktığımızda, Bursa’nın yüzde 75.23’lük veriyle mavi il olduğunu fark ettik.

Belki de biz bu satırları bitirip teslim ettiğimizde, siz de makalemizi okumaya başladığınızda, hemşerilerimizin ilimizin o oranlarını daha da artırmak için aşı merkezlerini doldurduklarına şahit olacaksınız.

Mavi il olmak insanlara büyük bir psikolojik rahatlama sağlıyor.

Bursa bu orana geç ulaşmış bir kent. Ama artık daha güvendeyiz. Aşısını yaptıran duyarlı hemşerilerimiz vatandaşlık görevlerini yerine getirerek bu unvana ulaşmamızda büyük katkı sağladılar.

Ancak, halen aşı olmamakta direnenlerimiz var. Onları ve hepimizi nasıl bir sonun beklediğini bilemiyoruz.

Zira, aşı karşıtları yüzünden ilimizde 1. doz aşıda yüzde 75’e anca ulaşılabildi. Toplamda 3.4 milyon aşı vurulmasına rağmen 1. dozda bu sayı 1.7, ikinci dozda ise 1.3 milyon adet civarında görünüyor.

Şu unutulmamalı ki, bugün yüzde 80 ve üstünde aşılama oranlarını yakalamış kentlerimizde büyük bir rahatlama var.

Bursa’yı tümüyle riskli iller statüsünden çıkarmak hepimizin elinde. Aşıya direnenlerimizi ikna etmeliyiz. Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse şehrimizdeki il ve ilçe sağlık müdürlükleri aşı için hazır kıta bekliyorlar.

Artık eksisi gibi randevu soran da yok. O halde, bugün hangi sağlık kuruluşuna giderseniz gidin, üstelik tercih hakkınızın da olduğu bir aşılama altyapımız mevcut. Bursa’yı risk kategorisinden çıkarmak zorundayız.

Zira, ülke ihracatının da lokomotifi konumundaki ilimizin yüksek aşılama oranlarıyla diğer birçok ile örnek olması gerektiğini düşünüyoruz.

Haritadaki mavi iller arasına katıldık ama bu oranı daha da yükseltmek, 2. doz aşılamada da bu oranları yakalamak gerekiyor.

Sağlık kuruluşlarımızın olası bir yeni dalgaya da hazır halde bulundurulması için aşılama oranlarımızı yüzde 80’in üzerine çıkarmamız şart.

Mavi ile ulaşmak Bursa için büyük bir mutluluk ama vaka sayılarımızı da düşürmeliyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ