Demokrat Zafer

Celal Bayar Ne Miras Bıraktı?

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı ve Gemlik İlçe Başkanlığı ölümünün 3. Cumhurbaşkanımız Celal BAYAR’ı ölümünün 35. Yılında Umurbey’deki anıtı başında andı.

Yapılan resmi törende Cumhurbaşkanlığı ve Valilik adına anıta çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından protokol üyeleri BAYAR ailesine taziyelerini sundular.

Törenin ardından DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan ÖZGÖZ :

Bugün Sakarya Meydan Muharebesinin başlamasının 100. Yılı , aynı zamanda 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın vefatının 35. Yıl dönümü. Bildiğiniz gibi Sakarya Meydan Muharebesi Avusturya-Viyana’dan başlayan ve 200 yıldan fazla süren geri çekilmenin durdurulduğu , geri çevrildiği ve vatana sahip çıkmanın, Kurtuluş Savaşımızın sembolü olan dünyanın en uzun süren meydan muharebelerinden biridir.

Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra geri kalmış , bitap düşmüş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir gelecek yaratma hayali ile kolları sıvayan başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm cumhuriyet kadroları her alanda bir seferberlik başlatmış , savaşla kazanılan bağımsızlığı her alanda perçinlemiştir.

Celal BAYAR ismi tüm bu kahramanlık , adanmışlık , vatanseverlik destanının tam ortasındadır. Gençlik yıllarını İttihat ve Terakki kadrolarında vatan için adayan BAYAR , kurtuluş mücadelemize adını Galip Hoca olarak kazımıştır.

Cumhuriyet sonrası ekonomik kalkınmamız ve bağımsızlığımız için İş Bankasının kurulması , Sümerbank Kuruluşu , Etibank’ın kurulması gibi birçok önemli adıma liderlik etmiş , bakanlık yapmış , Atatürk’ün son başbakanı olarak görev yapmıştır.

Türkiye’nin çok partili siyasi hayatına geçişinde Demokrat Partisinin kurulması , iktidar yolculuğu ve ilk sivil cumhurbaşkanı olarak 10 yıl süre ile görev yapması demokrasimiz için adeta ders niteliğindedir.

Bugün onların bu ülkeyi, milletin hak ettiği seviyeye çıkarmak için gösterdikleri azim ve kararlığı gündemimizde tutuyor ve çabalarından ders çıkartıyoruz.

Ülkemiz bugün yine 100 yıl önce bu kadroların yüz yüze kaldığı ekonomik sorunlarla baş etmek , milletin iradesini demokratik kurullarla yeniden tesis etmek zorunda.

100 yıl önce ülkeyi kurtaran irade , zamanı geldiğinde ülkenin çok partili siyasi yaşama geçmesi için nasıl çaba harcadıysa bizler de demokratik yollar ile milletin iradesinin tecelli etmesi için milletin oyuna ve sandıklara sahip çıkacağız.

100 yıl önce onlar nasıl ortak akla , kurumlara inanarak meclisi çalıştırdılarsa bizler de güçlendirilmiş parlamenter sistem ile tekrar ortak aklı ve milletin meclisini hakim kılacağız.

100 yıl önce onlar nasıl bu ülkeyi fakirlikten kurtarmak için çaba harcadılarsa bizler de fakirliği bu ülkede kader olmaktan çıkarmak için tüketim ekonomisi yerine üretim ekonomisini hakim kılıp , ülkenin geleceğini yeniden inşa edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ