Demokrat Zafer

Demokrat bakış: Bizim için dar gelen Anadolu herkese büyük gözüküyor!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz; 22 Ağustos Pazar Günü İnegöl Kongresine gelecek olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Yılmaz yazısında; “Ziyarete… Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur ve İl Başkanı Çağrı Kaplan birlikte geldiler.

Amaçları da…

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un pazar günü 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Gemlik Umurbey’de yapılacak törenle, katılacağı DP İnegöl İlçe Kongresi’ne davet etmekti.

Sohbette…

1980 öncesi Bursa’dan Ankara’ya AP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak giden ve o dönemden beri Ankara siyasetinin içinde olan, bugün de DP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Okur’a siyaset ortamını sorduk.

Söze…

“Korkunun olduğu yerde siyaset yapılmaz. Bizim yürekli insanlara ihtiyacımız var” diye başladı, “sisli havayı dağıtmaya çalıştıklarını” söyledi.

Gözlemi şu:

“Türkiye’nin en öncelikli meselesi Türkiye birliğidir. Bundan daha önemli işimiz yok. Çünkü öyle bir tehlikeli sürece giriyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Bizim için dar gelen Anadolu, bizim dışımızdaki herkese çok büyük gözüküyor.”

İçinde olduğumuz “ateş çemberinin iyi yorumlanamadığı” düşüncesini dile getirip “İşin bu noktasında Demokrat Parti lazım. Çünkü DP, Türkiye’nin özgürlük alanı” dedi.

Bunu söylediğinde…

DP’nin bunu yapabilecek güçte olup olmadığını sorduk. Şu cevabı verdi:

“Geçmişte yaptı, yine yapar. 1960’ta darbeyle karşılaşınca Adalet Partisi ile ayağa kalktı. 12 Eylül’de kapatıldı, DYP etrafında birlik olundu. Yine ihtiyaç var.”

Ardından…

DP karar mekanizmasındaki Okur’a tam bu noktada ittifak planlarını sorduk.

Dedi ki:

“Bugünden onu konuşmanın kimseye faydası yok. Demokrat Parti’yi bugün aldığı oy oranlarıyla değerlendiren hata eder. Çünkü Türkiye’nin her yerinde var. Sadece partinin adı değişti.”

Bir de önerisi var:

“Türkiye siyasetinde yeni bir lider yetişiyor. Gültekin Uysal’ı herkesin iyi tanıyıp takip etmesi, anlaması lazım. Çünkü adı çok sık duyulacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ