Demokrat Zafer

Afgan halkının huzuru, ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Afganistan’daki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban’la irtibat halindeydiler. Biz de Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce ifade etmiştik. Afgan halkının huzuru, ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Taliban yöneticilerinin itidalli ve ılımlı açıklamaları memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanı Gündem Özel programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde yaşanan doğal afetler başta olmak üzere birçok konuda merak edilen soruları yanıtlıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

AFGANİSTAN’DAKİ SON DURUM 

Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan’ın yanında yer almak kardeşliğimizin gereğidir.

İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban’la irtibat halindeydiler. Biz de Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi ifade etmiştik. Bu tavrımız bugün de sürüyor. Afganistan’ın huzuru ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz.

Taliban’ın Türkiye’ye yaklaşımı köşeli değildir, daha dikkatlidir. Temenni ediyorum ki bundan sonra da aynı hassasiyet devam edecektir.

Biz Afganistan’a ciddi yatırımlar yaptık. Bundan sonra da yapacağımızın bazı alametleri ortada. Bizim oradaki iş adamlarımız yatırım sürecini devam ettiriyor. Biz askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Amerika’nın çekilmesi sonrasında amacımız havalimanının emniyetini sağlayarak bu ülkenin güvenini temin etmektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ